Sinan Akçıl, Ticari Kaygıyla Gündem Yaratmanın Peşinde
reklam
06 Eylül 2017
Sinan Akçıl, Ticari Kaygıyla Gündem Yaratmanın Peşinde

Sinan Akçıl, Ticari Kaygıyla Gündem Yaratmanın Peşinde

Hayrabolu Belediye Başkanı Altayoğlu, sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan ve ‘Ayçiçeği Festivali’nde vermesi planlanan konserin, 15 Temmuz ile ilgili paylaşımları gerekçesiyle iptal edildiğini’ iddia eden Sinan Akçıl’a sert tepki gösterdi.

Sinan Akçıl’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda ‘Hayrabolu’da düzenlenen Ayçiçeği Festivali’nde vermesi planlanan konserin, 15 Temmuz ile ilgili paylaşımları gerekçesiyle iptal edildiğini’ iddia etmesi üzerine, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu bir basın açıklaması yaptı. 25 Temmuz 2017 Salı günü saat 17.00’de düzenlenen ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ İl Başkanlığı Binası’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında Akçıl’a tepki gösteren Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, “Sinan Akçıl’ın ticari ve belki de siyasi kaygılarla toplumun son derece hassas ve duyarlı olduğu 15 Temmuz Şehitleri’nin adını kullanarak gündem yaratmak istediği açıktır.” dedi.

ANLAŞMA YOK Kİ İPTAL EDİLSİN!

Gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Başkan Altayoğlu, “Sinan Akçıl tarafından geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabı üzerinden yapılan bir paylaşım nedeniyle son günlerde bazı basın yayın organlarında şahsım ve temsilcisi olduğum Hayrabolu Belediye Başkanlığı hakkında karalama maksadıyla son derece üzüntü verici ve iftira boyutuna varan haberler yayınlanmaktadır. Söz konusu kişi sosyal medya hesaplarında yapmış olduğu açıklamalarda Hayrabolu’da düzenlenecek Ayçiçeği Festivali kapsamındaki konserlerde kendisinin sahne almamasının nedenini 15 Temmuz günü paylaştığı videoya ve Anma Törenleri’ne katılmasına bağlamıştır. Ancak, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçemizde Ayçiçeği Festivali’nde düzenlenecek konserler için önceki programlar ve etkinlikler de göz önüne alınarak belirlenen sanatçılar arasından farklı organizasyon şirketlerinden gelen tekliflere göre değerlendirme yapılmış ve festivalimizde sahne alacak sanatçılar belirlenmiştir. Sinan Akçıl’ın ismi ise bu sanatçılar arasında yer almamaktadır. Dolayısıyla kendisi ile herhangi bir görüşmemiz ve anlaşmamız olmamıştır. Kendisi ile herhangi bir anlaşmamız olmadığına göre anlaşmanın ve konserin iptali de mümkün değildir. Bahse konu paylaşımı ile Sinan Akçıl, Belediyemiz ile kendisi arasında sözlü veya yazılı bir anlaşma varmış gibi hareket ederek toplumu yanlış yönlendirmiş ve yönlendirmeye de devam etmektedir.” diye konuştu.

LİSTE, 14’ÜNDE BELLİ OLDU

Altayoğlu, “Sinan Akçıl, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; ilçemizde yapılan halkoylaması ile isminin seçildiğini, buna rağmen konserinin iptal edildiğini ifade etmiştir. Fakat düzenlenecek konserler için halkoylaması, anket gibi bir uygulama yapılmamaktadır. Bunun yerine, oluşturulan festival komitesi tarafından sanatçılar belirlenmektedir. Sinan Akçıl 15 Temmuz paylaşımlarını sebep gösterse de festivalde sahne alacak sanatçılar 14 Temmuz tarihine kadar belirlenmiş ve 14 Temmuz’da sözleşmeye bağlanmıştır. Yani, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında iddia edilenin aksine Sinan Akçıl’ın festivalde sahne almaması ile 15 Temmuz paylaşımlarının hiçbir ilgisi yoktur. Sosyal medyadaki paylaşımlar ve basın organlarınca yapılan haberler, yeterince araştırılmadan ve tarafımdan bilgi alınmadan yayınlanmıştır. Eğer Sinan Akçıl ve bazı basın yayın organlarınca küçük bir araştırma yapılmış olsaydı; 12 Ağustos tarihinde Ayçiçeği Festivali’nde sahne alacak olan Sayın Gülben Ergen’in de 15 Temmuz günü Şehitler Köprüsü’ndeki yürüyüşe katıldığını ve bunun da basında yer aldığını ve hatta Sinan Akçıl yerine seçildiği iddia edilen Sayın Simge Sağın’ın sosyal medya hesabı üzerinden 15 Temmuz’a ilişkin video paylaştığını görebilirlerdi. Bununla birlikte, 15 Temmuz günü ilçemizde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlik programına ve yürüyüşüne bizzat katıldım. Düzenlenen etkinliklere belediye olarak da her türlü yardım ve destekte bulunduk.” dedi.

GÜNDEM YARATMANIN PEŞİNDE

Açıklamasına devam eden Altayoğlu, “Hâl böyle iken, Belediyemizle herhangi bir anlaşması olmadığı halde Sinan Akçıl’ın ticari ve belki de siyasi kaygılarla toplumun son derece hassas ve duyarlı olduğu 15 Temmuz Şehitleri’nin adını kullanarak gündem yaratmak istediği açıktır. Sinan Akçıl tarafından kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapılan bu açıklamalar, halkın değer yargılarını kullanarak halkımızı belediyemize ve şahsıma karşı kışkırtma çabasından başka bir şey değildir. Sinan Akçıl’ın haksız bu paylaşımına dayanılarak birçok basın yayın organında ‘Sinan Akçıl’a 15 Temmuz Linci’, ‘CHP’li Belediye’nin, 15 Temmuz Ayıbı’ gibi başlıkları ile yapılan haberlerle şahsımın itibarı ve Hayrabolu Belediye Başkanlığı’nın kurumsal kimliği hedef alınmıştır. Son derece çirkin ve hukuksuz haberler internet ortamında, yazılı ve görsel basında geniş kitlelere ulaşmış gerek şahsi, gerekse kurumsal itibarımız büyük ölçüde zedelenmiştir.” diye konuştu.

AMACINA ULAŞTI, ANLAŞMAYI YAPTI

Altayoğlu, “Sosyal medyadaki paylaşımlar bununla da kalmamış İ. Melih Gökçek tarafından kendi sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımda ‘Böyle Yobazlık Olmaz’ ve ‘FETÖ Destekçileri’ ifadelerine yer verilerek şahsım ve Belediyemiz bir terör örgütü ile irtibatlandırılmaya çalışılarak toplum nazarında olumsuz algı yaratılmak istenmiştir. Bu paylaşımlar Sinan Akçıl tarafından da desteklenerek sosyal medyada yankı uyandırması sağlanmıştır. Bunun üzerine; Sinan Akçıl amacına ulaşarak AKP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi ile festival anlaşması yapmıştır.” dedi.

YASAL HAKLARIMIZI KULLANMAYA BAŞLADIK

Altayoğlu, “Gerek sosyal medyada, gerekse bazı basın yayın organlarında yer alan asılsız haberler hakkında cevap hakkımız kullanılmış ve içeriklere erişimin engellenmesi için yargıya başvurulmuştur. Asılsız paylaşımlarla kamuyu yanıltan Sinan Akçıl’ı ve bu asılsız paylaşımlara haber olarak yer veren basın yayın organlarının basın meslek ilkelerine ve kanunlara aykırı bu tutumunu kınıyorum. Bu konuda tüm yasal haklarımızı kullanmaya başladığımızı ve kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyorum.” diyerek yaptığı açıklamaya son verdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1844 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu