Geleneksel Kültür, Sanat Ve Barış Festivali'nin Açılışı Renkli Oldu
reklam
07 Eylül 2017
Geleneksel Kültür, Sanat Ve Barış Festivali'nin Açılışı Renkli Oldu

Geleneksel Kültür, Sanat Ve Barış Festivali'nin Açılışı Renkli Oldu

14-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Saray 5. Uluslararası 12. Geleneksel Kültür, Sanat ve Barış Festivali’nin açılışı, renkli görüntülere sahne oldu. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan festival, kortej yürüyüşüyle devam etti.

14-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Saray 5’inci Uluslararası 12’nci Geleneksel Kültür, Sanat ve Barış Festivali, start aldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan festival programına; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Saray Belediyesi Başkan Yardımcıları, başkan danışmanları, meclis üyeleri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EN İYİ FESTİVAL ÖDÜLÜNÜ ALDIK

Festival kortejinin oluşturulmasının ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “Sizleri kültürün ve sanatın etkileyici gücü ile selamlıyor, barışa olan sarsılmaz inancımla 12’nci Geleneksel 5’inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festival’imize hoş geldiniz diyorum. Bugün dünyanın birçok yerinde halen acının ve gözyaşının hâkim olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu kötü gidişi ve savaşları durdurmak, kardeşlik kültürünün geliştirilmesi ve halkların dostluk bağlarının güçlenmesi ile mümkündür. Festivalimizi bu evrensel değerlere sahip çıkarak gerçekleştiriyor ve dünya barışına adıyoruz. Bu anlamda, CIOFF (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts- Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz festivalimizin aldığı başarı, hepimizi gururlandırdı. ‘En İyi Festival’ ödülünü almaya hak kazandık. Bu birinciliği kazanmamızdaki rolü çok büyük olan Saray halkına, bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

TRAKYA’NIN, ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Yaptığı konuşmaya devam eden Başkan Çoban, “İlçemizde, 3 yıldır süren altyapı atılımının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Hatırlatmak isterim ki Tekirdağ’ın, ilçe genelindeki tüm şebeke hatları yenilenmiş ve asbestli borulardan tamamen kurtulmuş tek ilçesi Saray’dır. Örneklerini hayata geçirmeye başladığımız üstyapı hamlemizle, ilçemizi daha da güzelleştireceğiz. Tüm bu çalışmaları omuz omuza yürütmekten kıvanç duyduğumuz Büyükşehir Belediyemize ve Başkan Kadir Albayrak’a şükranlarımı sunarım. Hep birlikte daha iyisini yapacağımızdan ve Saray’ı Trakya’da çekim merkezi haline getireceğimizden kuşku duymuyorum. Saray’ın, Trakya’da neden çekim merkezi olacağını hepimiz biliyoruz. Bildiğiniz gibi, yüksek mineral değerleriyle şifa dağıtacak olan termal su kaynağımız için kolları sıvadık. Alanında Türkiye’nin en büyük yatırımcısı olan firma ile birlikte, ilçemizde çok ciddi projelere başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu projeler hayata geçtiğinde termal turizminin, yılın 12 ayında ilçemizi ve bölgemizi kalkındırdığı bir sürecin içine gireceğiz. Saray şifa, huzur ve dinlenme merkezi haline gelecek. Nefes alınacak bir koridor olacak.” diye konuştu.

BAĞLIĞINI, HER DÖNEM GÖSTERMİŞTİR

Çoban’ın ardından kürsüye, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak geldi.  Başkan Albayrak, “Saray 5’inci Uluslararası 12’nci Geleneksel Kültür, Sanat ve Barış Festivali’nde, sizlerle bir arada olmanın verdiği mutlulukla hepinizi selamlıyorum. Saray cumhuriyetine, devletine, Atatürk İlke ve İnkılâpları’na bağlığını her dönem göstermiş bir ilçemizdir. Bugün de barış ve kardeşlik içerisinde olduğunu gösteriyor. Tekirdağ İli’mizin en gözde ilçelerinden bir tanesi de Saray’dır. Bu güzelliği içerisinde en güzel hizmetleri alması gereken Saray, hizmetleri almaya başladı ve hizmetler tamamlanmak üzere. Saray’ın modern bir kültür merkezine ihtiyacı vardı. Yarın ihalesi büroya gidiyor, 1 ay sonra da ihalesini yapacağız. Hizmetlerimizin 1’inci döneminde, Saray’ı güzel bir kültür merkezine kavuşturmayı hedefliyoruz. Nazmi Başkan’ım ile birlikte Saray’ı daha güzel ve yaşanabilir bir yer yapabilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu güzel günde, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in yaptığı konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından festival ateşi yakılarak beyaz barış güvercinleri uçuruldu.

Editör : Tuğberk Erdem
1642 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu