Hayrabolu Ayçiçeği Festivali Coşkuyla Kutlandı
reklam
07 Eylül 2017
Hayrabolu Ayçiçeği Festivali Coşkuyla Kutlandı

Hayrabolu Ayçiçeği Festivali Coşkuyla Kutlandı

Bu yıl 27’nci kez düzenlenen Hayrabolu Ayçiçeği Festivali, büyük bir coşkuyla kutlandı. Festival çelenginin tören alanına konulması ile başlayan 4 günlük program, 13 Ağustos Pazar günü sona erdi. Festivalde, birbirinden ünlü isimler de sahne aldı.

Festival çelenginin, Hayrabolu Kaymakamlığı Tören Alanı’na konulmasıyla başlayan program, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı ile başladı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, “Bu yıl 27’ncisini düzenlediğimiz Hayrabolu Ayçiçeği Festivali’ni gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 27 yıldır Hayrabolu’da bu etkinlikler devam ediyor. Bizler, göreve geldiğimizden bu yana, Ayçiçeği Festivali’ni hem tarımsal anlamda hem de kültürel ve sosyal anlamda daha ileri götürmek için birçok çalışmalar yaptık. Festivalimizde, ayçiçeği ile ilgili hasat bayramı yapıyoruz. Ayrıca her yıl bir konuyu gündeme alıyoruz. Bu yıl, Hayrabolu’nun geçmişinden geleceğine ışık tutan bir fotoğraf sergisi yapıyoruz. 1910 yılından 1980’lere kadar olan 59 fotoğrafımızı seçtik. Dolayısıyla farklılıklarımızı ortaya koymaya başladık. Ama asıl farklılıklarımızı, gelecek yıl daha da güzel bir şekilde ortaya koyacağız.” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Erdin Bircan ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın yaptığı konuşmaların ardından festival korteji gerçekleştirildi. Saat 19.00’da festival alanında gerçekleştirilen kurdele kesim töreninin sonrasında kurulan stantlar protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi.

İLK GECE, SİMGE SAĞIN KONUK OLDU

27’nci Hayrabolu Ayçiçeği Festivali’nin ilk gece konuğu, Simge Sağın oldu. Konser öncesinde, Büyükçekmece Altın Köprü Halk Dansları Topluluğu ile Meksika Halk Dansları Topluluğu gösterilerini sundular. Sevtuğ Kasapbaşoğlu’nun verdiği konserin ardından sahne alan ve hayranlarının alkışları eşliğinde muhteşem bir performans sergileyen Simge Sağın, yaklaşık 2 saat sahnede kaldı. Sunuculuğunu Demet Erdem’in yaptığı konserin bir diğer sürprizi olan Gencer Savaş ve Bandosu ile de unutulmaz bir uyum sergileyen Simge, konseri izlemeye gelen vatandaşlara eğlenceli dakikalar yaşattı. Konserin sonunda Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, katılım gösteren tüm sanatçılara plaket ve çiçek takdim etti.

2’NCİ GÜN PROGRAMI OLDUKÇA YOĞUNDU

Festivalin 2’nci gününde, etkinlikler adeta birbirini takip etti. Saat 10.00’da, Hayrabolu Belediyesi tarafından alınan başvurular sonucunda Devlet Hastanesi’nde sünnet ettirilen 72 çocuğa, bisiklet armağan edildi. Saatler 11.00’i gösterirken ise toplu nikâh törenine geçildi. Düzenlenen törenle, nikâhsız yaşayan 10 çift dünya evine girdi. Saat 15.00’te gerçekleştirilen Ayçiçeği Hasat Bayramı’nın ardından Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın sunum yaptığı “Son Dönemlerdeki Küresel ve Bölgesel Gelişmelerin Türk Dış Politikasına Etkileri ve Beklentiler” konulu söyleşiye geçildi. Festivalin 2’nci akşamında ise Akın Vardar ve Koray Avcı sahne aldı. Yaklaşık 2 saat süren konserde, Koray Avcı’nın söylediği şarkılara zaman zaman izleyiciler de eşlik etti.

TARIMSAL ANLAMDA, TRAKYA’NIN ÖNDERİYİZ

27’nci Hayrabolu Ayçiçeği Festivali etkinlikleri kapsamında Lahana Mahallesi’nde, 2’nci Ayçiçeği Hasat Bayramı etkinliği düzenlendi. Katılımcılara hitaben kısa bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Gelecek yılki Ayçiçeği Festivali etkinlikleri kapsamında Hayrabolu’da, Ayçiçeği Çalıştayı düzenleyeceğiz. Hasat Bayramı’nı geleneksel hale getireceğiz. Türkiye’de üretilen ayçiçeğinin yüzde 33’ünü, Tekirdağ üretiyor. Bu yıl ve gelecek yıllarda çiftçilerimize bereketli hasatlar diler, hepsinin 2’nci Hasat Bayramı’nı kutlarım.” dedi. Başkan Albayrak’ın ardından açıklamalarda bulunan Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ise, “27’nci Hayrabolu Ayçiçeği Festivali etkinlikleri kapsamında, 2’nci Ayçiçeği Hasat Bayramı etkinliğini düzenliyoruz. Tekirdağ’ın, tarımsal anlamda en büyük 3 ilçesi var. Malkara, Süleymanpaşa ve Hayrabolu… Bizim, Hayrabolu İlçesi olarak ayrı bir farklılığımız var. Biz hem tarımsal üretim hem de tarım makinaları üretimi açısından, Trakya’ya önderlik eden bir ilçeyiz. Bugün, ayçiçeği hasadı yapıyoruz. Ama sadece ayçiçeği değil, buğday, çeltik ve pancar üreticisine de sahip çıkmaya çalışıyoruz.” dedi. Çekilişin de yapıldığı Hasat Bayramı’nda, çiftçilere çeşitli hediyeler verildi.

HER YAŞTAN BİREYE HİTAP ETTİ

27’nci Hayrabolu Ayçiçeği Festivali 3’üncü gün etkinlikleri, “Geçmişten Günümüze Hayrabolu Fotoğraf Sergisi ve Panel” etkinliği ile start aldı. Etkinliğin moderatörlüğünü, bölge basınının duayen ismi olan Gazeteci-Yazar Şerif Baysalan gerçekleştirdi. Ardından “Hayrabolu Lezzetler Yarışıyor Yemek Yarışması” etkinliği düzenlendi. Yarışmaya, ünlü şefler de katılım gösterdi. Festival programı dahilinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, minik yürekler de unutulmadı. “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” adlı çocuk gösterileri, miniklerden tam not aldı. Saatler 18.30’u gösterirken ise Hayrabolu Belediyespor Veteranlar ile İstanbul Küçükçekmece Masterlar, futbol müsabakasında karşı karşıya geldi. Maçın sonunda kazanan dostluk oldu.

FESTİVALİN GALA KONSERİ GÜLBEN ERGEN’DEN

Festivalin Gala Konseri’nde; kariyer hayatına ilk olarak mankenlik ile başlayan, ardından film ve sinema dünyasına atılan, 1990’lı yıllardan itibaren de piyasaya çıkardığı albümleri ile kendini kanıtlamayı başaran ünlü sanatçı Gülben Ergen yer aldı. Festival alanındaki sahneye hayranlarının alkış tufanı arasında çıkan Gülben Ergen, yaklaşık 1,5 saat sahne aldı. Sunuculuğunu Demet Erdem’in yaptığı konser öncesinde performans sergileyen Özge Merit ve Esra Sezer de, izleyenlerin beğenisini kazandı. Organizasyonun sonunda Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, sahne alan sanatçılara plaket ve çiçek takdim etti.

MOTOKROS YARIŞLARI, NEFESLERİ KESTİ

Festivalin son gün etkinlik programı ise, Hayrabolu Göleti Trap Sahası’nda gerçekleştirilen ve Hayrabolu Avcılık ve Atıcılık Derneği’nin işbirliği ile düzenlenen Profesyonel ve Amatör Trap Atışları ile başladı. Program, Hayrabolu Belediyesi ve Hayrabolu Motosiklet İhtisas Kulübü’nün birlikte organize ettiği şampiyona ile devam etti. Hayrabolu Belediyesi Motokros Parkuru’nda yapılan yarışlara, yerli ve yabancı 28 sporcu katıldı. Düzenlen yarışlarda; MX1 Sınıfı’nda Dimitrios Baxevenü, MX2 Sınıfı’nda Mehmetcan Çelik, MX2 Junior Sınıfı’nda yine Mehmetcan Çelik, MX Sınıfı’nda Görkem Yopcacık, 85 cc Sınıfı’nda Buğrahan Bayraktar, 65 cc Sınıfı’nda Baran Bulut Kocaman ve Veteranlar Sınıfı’nda Vasilious Pakataridis birinci oldular. Dereceye giren sporculara ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1750 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu