598 Bin Türk Lirası Harcanarak, Baştan Sona Yenilendi
reklam
07 Eylül 2017
598 Bin Türk Lirası Harcanarak, Baştan Sona Yenilendi

598 Bin Türk Lirası Harcanarak, Baştan Sona Yenilendi

TESKİ Şarköy Derin Deniz Deşarj Tesisi’nin mekanik ekipmanlarının revizyonu ve inşaat ikmal işi tamamlandı. İşlevini yerine getiremez durumda ve oldukça eski olan tesis, TESKİ’nin KDV hariç 598 bin 322 TL 60 Kuruşluk yatırımı ile tamamen yenilendi.

Gelinen son noktayı incelemek üzere tesise gelen Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, TESKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanı İmdat Demir ve tesis sorumlularından bilgi aldı.

Yapılan çalışmalar kapsamında tesiste bulunan kaba ve ince ızgaralar, kum tutucular ve vantuzlar gibi tüm mekanik ekipmanlar yenilendi. Eski olanlar yerinden sökülerek, yerlerine yenileri monte edildi. Oldukça kötü durumda olan ve arıtılan atık suyun denize iletilmesinde kullanılan kolektör hattı, yeni ve kaliteli borularla değiştirildi. Tesisin atık su arıtma kapasitesi arttırıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde tesis, günde 54 bin metreküp atık su arıtacak kapasiteye ulaştırıldı.

Çalışmalar kapsamında tesise, Sürekli Atık Su İzleme Sistemi (SAİS) de kuruldu. Bu sistem sayesinde tesise giren ve arıtılarak çıkan suyun değerleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na anlık olarak gönderilebilecek. Elektronik ortam üzerinden anlık olarak gönderilen veriler sayesinde tesis, Bakanlık tarafından doğrudan takip edilerek, standart dışı değerlerde gerekli uyarı işlemleri yapılacak. Ayrıca tesisin elektrik altyapısı da yenilendi. Tüm elektrik hat ve panoları, yeni mekanik ekipmanları destekleyecek şekilde yeniden imal edildi. Ek olarak tesiste elektrik kesintilerine karşı jeneratör de konumlandırıldı. Vidanjörlerin de döküm yapabildiği tesiste, vidanjör döküm sahaları yeniden düzenlendi. Son olarak çevre düzenlemesi yapılan tesis, günümüz ihtiyaçlarına yakışır çağdaş bir görünüme kavuşturuldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, “Şarköy Derin Deniz Deşarj Tesisi’mizin revizyonu tamamlandı ve hizmete alındı. Şarköy İlçe Merkezi’nin tamamının atık suyu bu tesise getirilerek, burada ön arıtmaya tabi tutulmaktadır. Arıtma işleminin ardından, standartlara uygun olarak derin deşarj olarak denize salınmaktadır. TESKİ olarak çevreye çok büyük değer veriyoruz ve oldukça önemli yatırımlara imza atıyoruz. Kısa zamanda birçok yatırım yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu yatırım ile artık Şarköy’ün denizi çok daha temiz ve güvenli olacaktır. Revizyonu yapılan tesisimiz, halkımıza hayırlı olsun.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1867 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu