Ergene Sünnet Şöleni Ve Boza Festivali, 08 Eylül'de Başlıyor
reklam
07 Eylül 2017
Ergene Sünnet Şöleni Ve Boza Festivali, 08 Eylül'de Başlıyor

Ergene Sünnet Şöleni Ve Boza Festivali, 08 Eylül'de Başlıyor

08-09-10 Eylül tarihlerinde yapılacak olan ve 192 çocuğun erkekliğe ilk adımını atacağı Ergene Belediye Başkanlığı I’inci Boza Festivali ve Sünnet Şöleni kapsamında; Grup Nefes, Arif Şentürk, Sevda, Onur Baytan ve Koray Avcı gibi isimler sahne alacak

Toplu Sünnet Şöleni’nin bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirecek olan Ergene Belediye Başkanlığı, bu yılki şöleni güzel bir festival programı ile kutlamaya hazırlanıyor. Ergene Belediyesi tarafından organize edilecek olan I’inci Boza Festivali ve Sünnet Şöleni Programı, 08 Eylül Cuma günü saat 14.00’te yapılacak olan mevlit programıyla start alacak. Festival korteji ise aynı gün saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

Sosyal belediyeciliğin tüm gereklerini yerine getirmek istediklerini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Göreve geldiğimiz ilk yıl, hem Sünnet Şöleni’mizi hem de Boza Festivali’mizi yapma imkânı bulduk. Ancak 2’nci ve 3’üncü yıllarda, ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı sadece sünnet şölenini yapabildik. Bu yıl da dâhil olmak üzere 4 yıldır yaklaşık 800 çocuğumuzun sünnet olmasını sağladık. Hayatlarının dönüm noktalarından biri olan sünnet merasimlerinde, çocuklarımızla ve aileleriyle bir arada olmanın sevincini yaşıyoruz. Etkinlikler çerçevesinde çocukların sevinçlerine ortak olacağız. Ergene’de festivali geleneksel hale getirerek kalıcı olması için gayret ediyoruz ve Boza Festivali’mizi önemsiyoruz. Sosyal sorumluluklarının bilincinde bir belediyecilik anlayışı sürdürerek, Ergene’de ilkleri yaşatmaya ve yaşamaya devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Yüksel, “Festivaller, dünyanın hemen hemen her coğrafyasında, bölgesel, ulusal ve bazen de uluslararası çapta katılımlarla kutlanmaktadır. Bir toplumun kendisine ait değerleri, sosyal, kültürel, ekonomik, politik, coğrafi ve endüstriyel açıdan başka toplumlara tanıtma, üretilen bu değerleri sahiplenme, kendilerinden sonra gelecek nesillere aktarma, tanıtma, her yerde üreticilerin kendi ürünlerini satma, yeni pazarlar oluşturma olanaklarına kavuşturulması ve ekonomik kâr elde etme amaçlı olarak yapılmaktadır. Bizim de amacımız, öncelikle Ergene İlçesi’nin tanınmasını, insanımızın kaynaşmasını ve eğlenmesini sağlamak, bölgesel ticaretin gelişmesine katkı sunmaktır.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2269 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu