Trakya Derbisi'nde Gülen Taraf, Ergene Velimeşe Oldu
reklam
15 Eylül 2017
Trakya Derbisi'nde Gülen Taraf, Ergene Velimeşe Oldu

Trakya Derbisi'nde Gülen Taraf, Ergene Velimeşe Oldu

Tekirdağ Spor ile Ergene Velimeşe Spor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası 2’nci Ön Eleme Turu müsabakasında gülen taraf Ergene Velimeşe Spor oldu. Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda oynanan maç sonrasında protokol tribününde gerginlik yaşandı

Tekirdağ Spor ile Ergene Velimeşe Spor; 30 Ağustos 2017 Çarşamba günü saat 16.00’da, Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Müsabakadan 0-2’lik skorla galip ayrılan Ergene Velimeşe Spor, adını bir üst tura yazdırdı.

EMRE KARADAĞ MÜKEMMEL VURDU

Serhad Ürkmez, Fettah Yiğit, Ömer Kibiroğlu hakem üçlüsünün yönettiği maçın ilk 10 dakikasında, her iki Trakya temsilcisi de temkinli bir oyun sergiledi. Maçın ilk ciddi atağını, Ergene Velimeşe Spor gerçekleştirdi. Maçın 20’nci dakikasında kazanılan serbest vuruşta, topun arkasına Sercan Karagöz (35) geçti. Kullanılan serbest vuruş, direğin hemen üzerinden auta çıktı. Maçın 22’nci dakikasında gelişen Tekirdağ Spor atağında topla buluşan Ünal Avcı (20)’nın sert şutunu, Ergene Velimeşe Spor kalecisi Erhan Kırcı (24) kurtardı. Birbiri ardına atağa kalkan Tekirdağ Spor’un bir sonraki gol girişimi, 24’üncü dakikada geldi. Tekirdağ Spor’un orta saha oyuncusu Vedat Saygı (97)’nın vuruşunda top kalecinin kucağına gitti. Ergene Velimeşe Spor, maçın 32’nci dakikasında oldukça tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Rakip ceza sahasının hemen önünde kazanılan serbest vuruşta topun arkasına Emre Karadağ (25) geçti. Emre’nin yaptığı mükemmel vuruşun ardından meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Bu dakikadan sonra Tekirdağ Spor rakip kaleye beraberlik golü için bastırsa da sonuca gidemedi ve ilk yarı 0-1’lik skorla sona erdi.

İKİNCİ GOL, UZATMADA GELDİ

Maçın 2’nci yarısına Tekirdağ Spor iyi başladı ve 2’nci yarının ilk tehlikeli atağı Tekirdağ Spor’dan geldi. Sağ kanattan kale içine yapılan tehlikeli ortayı, Ergene Velimeşe Sporlu savunma oyuncuları son anda uzaklaştırdı. Maçın 51’inci dakikasında Tekirdağ Spor, gole çok yaklaştı. Ergene Velimeşe Spor kalecisi Erhan Kırcı, kendisine gönderilen geri pası ıskaladı ve meşin yuvarlak kale direğinin yanından kornere çıktı. Bu dakikadan sonra silkelenip kendine gelen Ergene Velimeşe Spor, Tekirdağ Spor kalesinde atak üstüne atak geliştirdi. 58’inci ve 60’ıncı dakikalarda farkı artırmak adına tehlikeli ataklar yapan Ergene Velimeşe Spor, skoru değiştirecek son vuruşları gerçekleştiremedi. Beraberlik golü için bastıran Tekirdağ Spor, maçın 71’inci dakikada penaltı kazandı. Topun arkasına geçen Aykut Çakay (17), beraberlik şansını değerlendiremedi. Ergene Velimeşe Spor kalecisi Erhan Kırcı, sağına giden topu kurtararak 51’inci dakikada yaptığı hatayı fazlasıyla affettirdi. Ayağına gelen fırsatı geri tepen Tekirdağ Spor, büyük moral kaybına uğradı. Beraberlik golü için rakip kaleye yüklenen Tekirdağ Sporlu oyuncular, savunma hattında büyük açıklar vermeye başladılar. Maçın uzatma dakikaları oynanırken Tekirdağ Spor, beklemediği bir anda kalesinde 2’nci golü gördü. İlhan Aslanoğlu (23) attığı golle galibiyeti perçinlerken, bu golden sonra da orta hakem maçın son düdüğünü çaldı. Maç sonunda Tekirdağ Sporlu oyuncular ve taraftarlar büyük bir üzüntü yaşarken, Ergene Velimeşe Sporlu futbolcular galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaştı.

PROTOKOL TRİBÜNÜNDE GERGİNLİK YAŞANDI

Maçın uzatma dakikalarında gelen 2’nci gol, Ergene Spor’u destekleyen taraftarlar kadar Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’i de sevince boğdu. Tekirdağ Sporlu yöneticiler, gelen 2’nci gol sonrasında kollarını havaya kaldırarak sevincini gösteren ve bu sevinci protokol tribününde oturan taraftarlarla da paylaşan Başkan Yüksel’e büyük tepki gösterdiler. Başkan Yüksel’in kendilerini tahrik edici bir harekette bulunduğunu iddia eden Tekirdağ Sporlu yöneticiler ile Ergeneli yöneticiler arasında sözlü gerginlik yaşandı. Yaşanan olaylara, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak da şahitlik etti. Protokol tribününde yaşanan bu gerginlik, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in maç öncesinde verdiği demeçlere bağlandı.    

Editör : Tuğberk Erdem
1632 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu