Çeşmeden Sağlıklı Su İçmek, Tekirdağ İçin Lüks Değil!
reklam
15 Eylül 2017
Çeşmeden Sağlıklı Su İçmek, Tekirdağ İçin Lüks Değil!

Çeşmeden Sağlıklı Su İçmek, Tekirdağ İçin Lüks Değil!

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Tekirdağ, sağlıklı içme suyu kalitesinde ilk 3 arasında gösterildi. 2016 yılında “İçme Suyunda Örnek İl” olarak gösterilen Tekirdağ, yeni bir başarıya daha imza atmış oldu.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu yaptığı değerlendirmeler sonucunda Tekirdağ’ı, sağlıklı içme suyu kalitesinde Türkiye’de ilk 3’ün arasında gösterdi.

2017 yılının Ocak ve Ağustos ayını kapsayan bir değerlendirme yapan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Tekirdağ’ın içme suyundaki kimyasal uygunsuzluğu yüzde 1,50, mikrobiyolojik uygunsuzluğu yüzde 2,40 ve bakiye klor uygunsuzluğunu da yüzde 2,30 olarak belirledi. Elde edilen bu sonuçların ardından açıklamada bulunan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, ‘kimyasal parametreler, mikrobiyolojik parametreler ve bakiye klor değerlerindeki uyguluktan dolayı’ Tekirdağ’ın, Türkiye’de 3’üncü sırada olduğunu açıkladı. Böylece Tekirdağ, 2016 yılında aldığı “İçme Suyunda Örnek İl” başarısını, il genelindeki 11 ilçenin tamamı açık yeşil renk ile renklendirilerek, içme suyu kalitesinde en iyiler kategorisine taşımış oldu.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Her zaman söylediğimiz gibi Tekirdağ halkı, her şeyin en iyisine layıktır. Göreve geldiğimiz tarihte, 30 büyükşehir arasında altyapı sorunları en fazla olan il Tekirdağ’dı. Günü kurtarma anlayışıyla değil, stratejik bir plan dâhilinde altyapı sorunlarını kökten çözme hedefiyle hareket etti. TESKİ tarafından 11 ilçede görülmemiş büyüklükte projeler hayata geçirildi. Çalışmalar esnasında halkımız zahmet çekti, ama bugün semeresini alıyoruz. İçme suyu değerleri ile ilgili olarak hazırlanan raporlar da, ne kadar doğru işler yaptığımızı somut verilerle ortaya koymuştur. Devam etmekte olan altyapı ve üstyapı çalışmalarımız tamamlandığında halkımız çok rahat edecek. Bu sonucun elde edilmesinde büyük emeği olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü personelini tebrik ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1926 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu