Benek Koleji Ergene Kampüsü, Düzenlenen Törenle Açıldı
reklam
15 Eylül 2017
Benek Koleji Ergene Kampüsü, Düzenlenen Törenle Açıldı

Benek Koleji Ergene Kampüsü, Düzenlenen Törenle Açıldı

Benek Koleji Ergene Kampüsü’nün açılış kokteyli, 06 Eylül 2017 Çarşamba günü gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış kokteylinde konuşan Benek Koleji Kurucu Müdürü Cemal Bitlis, bir düşün gerçeğe dönüş hikâyesini adım adım anlattı.

Benek Koleji Ergene Kampüsü’nün açılış kokteyline; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Vakıfbank İstanbul 5’inci Bölge Müdürü Alaattin Şimşek, Vakıfbank Ergene Şube Müdürü Murat Deli, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, basın mensupları, veliler ve öğrenciler katıldı.

PARAM YOKTU, AMA HIZIRLARIM VARDI

Açılış töreni; saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’nın ardından Benek Koleji Kurucu Müdürü Cemal Bitlis’in konuşması ile başladı. Tüm katılımcıların, 33 yıllık bir eğitimcinin düşünün içinde yer aldıklarını belirterek sözlerine başlayan Benek Koleji Kurucu Müdürü Cemal Bitlis, “Benim asıl işim, resim öğretmenliğidir. 33 yıldır, değişik okullarda görev yaptım. 22 yıldır da idarecilik yapıyorum. Resim öğretmeni olarak başladığım çalışma hayatımda, bir okul hayalini gerçekleştirme mücadelesine girdim. Her şeyden önce belirtmek isterim ki bir öğretmenin, bir okul hayalini gerçekleştirmesinin ne kadar zor olduğunu gayet iyi bilenlerdenim. Şunu söyleyebilirim ki vazgeçmez ve inanırsanız, inandığınızı da doğru bir şekilde anlatırsanız, eninde sonunda hayalinize ulaşıyorsunuz. Bu mücadelenin içerisinde, gerçekten çok büyük sıkıntılar çektik. Arkamda herhangi bir güç olmadığını rahatlıkla ifade edebilirim. Bununla birlikte benim ‘Hızırlarım’ oldu. Sıkıştığım anlarda, bana en büyük desteği onlar verdi. Bunlardan bir tanesi, 10 yıl önce tanıştığım ve Milli Eğitim’de görev yapan Adil Hocam’dır. En kötü günümde bile bana ışık oldu. Okul kurma hayalimin iyiden iyiye şekillenmeye başladığı ve apartman okullarında çalışmak zorunda kaldığım günlerde, sıkıntılarım daha da artmıştı. Param yoktu, mirasyedi de değildim. Bol bol bankalara gittim, konuştum. Herkes bana güldü geçti. Tam da bu sırada 2’nci Hızır’ım geldi. Vakıfbank İstanbul 5’inci Bölge Müdürü Alaattin Şimşek, benim 2’nci Hızır’ımdır. Onun sağladığı kredi imkânı sayesinde, bugün hayalim gerçek oluyor. Allah, kendisinden bin kere razı olsun diyorum. Gerçekten bana inanan ilk bankacı, kendisi olmuştur. Alaattin Hocam’ın ismini bir sınıfa koymak istediğimde, kendisi karşı çıktı ve ‘Bizim için bir çocuk okut!’ dedi. Biz de Alaattin Şimşek Bursu adı altında, yaşadığımız sürece bir öğrencimizi okutacağız. Bununla birlikte 3 yıl önce Semen Hoca’mızı zamansız kaybetmenin acısını da yaşadık. Ona verdiğimiz sözü de hiçbir zaman unutmayacağız ve verdiğimiz sözü de sonuna kadar yerine getireceğiz. Ergene Kaymakamı’mız Fatih Kızıltoprak’a, Çorlu Belediye Başkanı’mız Ünal Baysan’a, Ergene Belediye Başkanı’mız Rasim Yüksel’e, emeği geçen değerli konuklarımıza ve açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan tüm sevenlerimize teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

EĞİTİMDE, YAZ AYLARI DA DEĞERLENDİRİLMELİ

Benek Koleji Kurucu Müdürü Cemal Bitlis’in yaptığı açılış konuşmasının ardından kampüsün kurulmasında emeği geçen protokol üyelerine teşekkür plaketi takdim edildi. Plaketini almak üzere kürsüye davet edilen ve kısa bir konuşma gerçekleştiren Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, “Ergene İlçemiz, her anlamda gelişmeye devam ediyor. Bu noktada, eğitim açısından atılan çok güzel bir adımı hep birlikte yaşıyoruz. ‘Erken kalkan, erken yol alır’ demiş atalarımız. Eğitim açısından, yaz aylarının da değerlendirilmesi gerektiğine inanan biriyim. Planlı bir şekilde hareket edersek hem ilçemiz hem de öğrencilerimizin geleceği açısından, oldukça isabetli bir karar almış oluruz. Benek Koleji gibi marka bir yatırımı Ergene’ye çekmekten dolayı da yaşadığım mutluluğu ifade etmek istiyorum. Açıkçası Ergene İlçesi olarak, eğitimde bir adım daha ileriye gittiğimizi düşünüyorum.” diye konuştu.

DEMEK Kİ İYİ DİDİŞMİŞİZ…

Plaketini almak ve konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı konuşma ile güne damgasını vurdu. Benek Koleji Kurucu Müdürü Cemal Bitlis’in sarf ettiği “Çorlu’ya geldiğim günden beri hep didiştik, ama elini hep üstümde hissettim. Kendisine bin kere şükrediyorum, hayatımda olmasaydı eksik olurdu dediğim kişilerden birisidir.” şeklindeki sözlerine aynı üslupla karşılık veren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Ben niye davet edildim, onu da bilmiyorum. Herhalde bu plaketi alış nedenim de şu; çok uzun zamandan beri arkadaşım olan bu zatı şahaneleri ile hep didiştik hakikaten. Hemen hemen hiçbir konuda anlaşamadık. Ama demek ki iyi didişmişiz, O da bunu hırs yapmış ve çabalayarak bu okulu açmış. O bakımdan kendilerini kutluyorum. Eğitim, bir ülkenin en büyük ihtiyacı. Bir milletin ekmekten sonraki en büyük ihtiyacı eğitimdir. Bu bakımdan da kendilerini tebrik ediyorum.” dedi. Baysan’ın yaptığı konuşma, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak başta olmak üzere tüm katılımcılar tarafından tebessümle karşılandı. 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Vakıfbank İstanbul 5’inci Bölge Müdürü Alaattin Şimşek ve Vakıfbank Ergene Şube Müdürü Murat Deli’nin yaptığı konuşmaların ardından hep birlikte açılış kurdelesi kesildi. Açılış kurdelesinin kesimi için tepside tek makasın bulunması ise günün başka bir espri konusu oldu.

Editör : Tuğberk Erdem
2513 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu