Çorlu'da, 48 Bin 489 Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı
reklam
21 Eylül 2017
Çorlu'da, 48 Bin 489 Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı

Çorlu'da, 48 Bin 489 Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası, Çorlu Hanife Şefik Celep İlkokulu’nda düzenlenen kutlama programı ile start aldı. 3 aylık yaz tatilinin ardından Çorlu’daki 48 bin 489 öğrenci ve 3 bin 155 öğretmen için ders zili çaldı.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası kapsamındaki etkinlikler, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulması ile başladı. Akabinde, Çorlu Hanife Şefik Celep İlkokulu’nda gerçekleştirilen kutlama programına geçildi. Okul bahçesinde düzenlenen programa; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Serkan Gürzsoy, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Sevinç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Hanife Şefik Celep İlkokulu Müdürü Sedat Çevik, kamu kurumlarında görev yapan idari personel, okul müdürleri, basın mensupları, öğrenciler ve veliler katıldı.

BENZERSİZ BİR HEYECAN VE GURUR İÇİNDEYİM

Düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu Hanife Şefik Celep İlkokulu Müdürü Sedat Çevik, “Yeni bir eğitim-öğretim yılının ilk gününde, sizlerle birlikte olmanın, Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla bir araya gelmenin, benzersiz heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyorum. Konuşmama başlamadan önce; bin yıl evvel Malazgirt’te, 7 asır evvel Söğüt’te, 5 asır evvel İstanbul’da, 1 asır evvel Çanakkale’de, Sakarya’da ve Dumlupınar’da dış düşmanlara karşı, son yıllarda ise PKK ve DAEŞ’e karşı ve en son olarak da FETÖ’cü hainlere karlı verdiğimiz hürriyet ve istiklal savaşlarında şehit olan kahraman evlatlarımızı gururla selamlıyor, manevi varlıkları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları, şad olsun.” dedi.

GELECEK NESİLLERİ YETİŞTİRMEK, BÜYÜK GÜVENİN İFADESİDİR

Başöğretmen Atatürk’ün öğretmenlere duyduğu güveni “Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” sözüyle açıkça ortaya koyduğunu ifade eden Çevik, “Ulu Önder’imizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu, çok büyük bir güvenin ifadesidir. Anne ile çocuk, dede ile torun arasında kuşak çatışmaları yaşanırken bizler; çocukları ve gençleri anlamak, sıkı bir iletişim kurmak ve onları geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu, bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli, milli değerlerini benimseyen, vatanına, milletine, devletine ve bayrağına sahip çıkan, Türk İstiklâli’ni ve Cumhuriyeti’ni iç ve dış düşmanlara karşı koruyan, damarlarındaki asil kanın, soyundan geldiğini bilen ve bununla gurur duyan bir nesil yetiştirmek olmalıdır.” diye konuştu.

ÇOK ÇALIŞIN VE ASLA YILGINLIĞA DÜŞMEYİN!

Konuşmasının bir bölümünde öğrencilere de seslenen Çevik, “Ülkemiz; öğrencilerimizin okuyabilmek uğruna 15-20 kilometreyi çıplak ayakla yürüdüğü, bir sınıfta 80-90 ve bir sırada 5’er-6’şar kişinin oturduğu, bilgisayarın adının dahi bilinmediği günlerden, bu günlere geldi. Sizler, okulumuzda; tek veya çift kişilik sıralarda, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde ve her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim görmektesiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız ve asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz, zorlandığınız her konuda daima sizlerin yanında olacaktır.” dedi.

VELİLERE DE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Çevik, “Saygıdeğer Veliler! Devlet’imizin, bizim ve sizlerin ortak amacı, öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi, öğrencinize ve okulunuza sahip çıkmak, desteklemektir. Bu nedenle sürekli olarak okulumuzu ve öğretmenlerimizi ziyaret ediniz. Öğrenciniz ile ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız. Derler ki ‘Çocuklar, avucunuzdaki bir kuşa benzer. Çok sıkarsanız ölür, bırakırsanız uçar.’ Öyle bir tutmalısınız ki yavrunuzu, avucunuz ve sineniz onun için sığınabileceği en güvenilir liman olsun. Sözlerimi, Atatürk’ün bize ışık tutan ve hedef gösteren şu sözleriyle son vermek istiyorum; ‘Eğitimde, feda edilecek tek bir fert yoktur.’ ve de ‘Eğitim, çocuğu sevmekle başlar.’ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın; öğrenci, öğretmen, yönetici ve tüm milletimize hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.” diye konuştu.

YAKLAŞIK 53 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Çevik’in ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü ise, “Eğitim ve öğretim, âlemin gözbebeği olan insana layık olduğu değeri kazandırma çabasıdır. Öğretmenlerimizin yegâne gayesi insanın özünde var olan güzellikleri ortaya çıkaracak bilgiyi ve ahlak esaslarını aşılamaktır. İlim kendini bilmeyen insanların elinde bir kötülük aracı haline gelebilir. Bu sebepten bizler için ilk amaç, öğrencilerimizin öncelikle ailesine ve milletine layık birer kişi olması, sonra bunu en etkili şekilde kullanacak bilgi birikimiyle donanmasıdır. Okullarımızın amacı; bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve bunları insanlığın yararına kullanabilen dinamik ve kendine güvenen nesiller oluşturmaktır. 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda ilçemizde; 21 okul öncesinde, 28 ilkokulda, 28 ortaokulda, 26 ortaöğretimde, 8 özel eğitim okulumuzda olmak üzere Resmi ve özel okullarımızda toplam 48 bin 489 öğrencimiz eğitim ve öğretim görecektir. Bunun yanında 4 binin üzerinde de açık öğretim ortaokulu ve lisesi öğrencilerini de göz önünde bulunduracak olursak 53 bine yakın öğrencimizle eğitim ve öğretime başlamış durumdayız. Bu öğrencilerimize bin 477 derslikte, Resmi okullarımızda 2 bin 109 kadrolu, 410 ücretli öğretmen ve 636’sı özel okullarda olmak üzere toplam 3 bin 155 öğretmenimiz ile hizmet verilecektir.” dedi.

KENDİNİZİ İYİ YETİŞTİRMENİZ, BİR VATAN BORCUDUR

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Güçlü, “Sizler okullarınızda; birlikte olmayı, dayanışmayı öğreniyor, hoşgörüyü, sevgiyi paylaşıyor, bilgi dağarcığınızı zenginleştiriyorsunuz. Okulunuz sizin bu değerlerinizi, bilgilerinizi pekiştirdiğiniz, dostluklar ve arkadaşlıklar edindiğiniz aile ocağından sonraki yuvanızdır, evinizdir. Okulunuzun bütün imkânları, sizlerin daha iyi yetişmesi için, yani sizin içindir. Başarıyı yakalamak için planlı, düzenli olmanız gerektiğini biliyorsunuz. Planlı olmak salt ders çalışmak ya da çok çalışmak değil, etkin ve verimli ders çalışmaktır. Ders çalışmanın yanına, yine planlı olmak kaydıyla, dinlenmeyi, eğlenmeyi ve diğer etkinlikleri koymanın gerekli olduğunu hepiniz bilmektesiniz. Kendinizi iyi yetiştirmeniz, bir vatan borcudur. Unutmayınız ki kendinizi iyi yetiştirme mücadelesi sırasında hep yanınızda olacağız. Bu uğurda ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmak için büyük bir gayret göstereceğiz. Bütün bunlara karşılık sizden beklediğimiz, sadece çalışmanızdır. Erdemli olmayı, insanlara yardım etmeyi, sosyal etkinliklere katılmayı, güzel sanatlarla uğraşmayı ve kitap okumayı asla ihmal etmeyiniz. Yeteneklerinizi keşfedin ve kendinizi çok yönlü yetiştiriniz. Yeni eğitim ve öğretim yılında sizlere başarılar diliyor ve sizlerden her alanda başarı dolu güzel haberler bekliyorum. Çok çalışacaksınız ki bu vatanı ulu önder Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracaksınız. Yarınlarımızın umudu sizlersiniz.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZ, TÜRKİYE’NİN YÜRÜYEN YÜZÜ OLACAKLAR

Düzenlenen programda, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün de bir konuşma yaptı. Öğrencilerin gelecekte, ‘Türkiye’nin yürüyen yüzü’ olacaklarının altını çizen Milletvekili Akgün, “Bizlere düşen görev, Türkiye’nin geleceği olan bu öğrencilerimize göz kulak olmaktır. Öğrencilerimiz gelecekte mimarlar, mühendisler ve doktorlar olacak. Onlara kılavuz olmalı ve dikkat etmeliyiz.” dedi.

ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK VE GÖZLEMEK, HEPİMİZİN GÖREVİ

Sözlerine, törenin düzenlendiği okula isimlerini veren Hanife ve Şefik Celep’i rahmetle anarak başlayan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise, “Çorlu nüfusunun 4’te 1’i, eğitim ile meşgul oluyor. 50 bin öğrenci, kentte hareket sağlıyor. Okul aile birliği başkanları, öğrenci temsilcileri ve servisçiler ile hep beraber toplantı yaptık. Bu toplantılarda, ‘daha güvenli, daha emniyetli eğitim ve öğretim imkânını nasıl sağlarız?’ onu konuştuk. Çocuklarımız, bizim geleceğimizdir. Onları korumak ve gözlemek, hepimizin görevidir.” dedi. Konuşmasının son bölümünde, öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Kaymakam Kılıç, “Lütfen her bir çocuğun, sağlığına kadar ilgilenin. Siz, sürekli onlarla ilgileneceksiniz ve onları takip edeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 4’üncü sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan 1’inci sınıf öğrencilerine çiçek takdim etti. Programın sonunda ise okulun folklor ekibi, davetlilere gösteri sundu.

Editör : Tuğberk Erdem
2134 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu