Esentepe Ve Havuzlar'da Gülen Taraf Yıldıray Arıcı Oldu
reklam
01 Ekim 2017
Esentepe Ve Havuzlar'da Gülen Taraf Yıldıray Arıcı Oldu

Esentepe Ve Havuzlar'da Gülen Taraf Yıldıray Arıcı Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü, Esentepe Mahallesi ve Havuzlar Mahallesi delegelerini belirledi. 01 Ekim Pazar günü, 09.00 ile 12.00 saatleri arasında yapılan ilk gün seçimlerinin sabah seansında gülen taraf mavi liste oldu.

462 kayıtlı CHP üyesinden 308’inin sandığa gittiği Esentepe Mahallesi’nde, kullanılan oyların 161’ini alan mavi liste ipi göğüsledi. 1 oyun geçersiz sayıldığı seçimde, kırmızı liste ise 146 oyda kaldı. Gerçekleştirilen sayım işleminin ardından Esentepe Mahallesi’ndeki üyelerin seçime katılım oranında da bir önceki seneye göre artış olduğu tespit edildi. Üyelerin yüzde 66,67’si sandığa giderek oy kullanırken, 2016 yılında yapılan seçimlerde bu oran yüzde 60,24 olarak gerçekleşmişti.

KIRMIZI LİSTEDE, ÇARPICI İSİMLER YER ALDI

Esenler Mahallesi’nde gerçekleştirilen seçimde, ilçe kongre delegesi seçilebilmek için kırmızı listede yer alanlar arasında; Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediye Meclis Üyeleri Hasan Toprak, Cihan Gaygusuzoğlu ve Feray Karagöz, CHP Çorlu İlçe Örgütü eski Başkanı Haşim Korkmaz, CHP Çorlu İlçe Örgütü eski Başkanı Adnan Kum ve CHP Çorlu Kadın Kolları eski Başkanı Zineti Mutlu gibi etkin isimlerin olması, dikkatlerden kaçmadı.

MAVİ LİSTEDE KİMLER VAR?

Esenler Mahallesi’nde gerçekleştirilen seçimde, ilçe kongre delegesi seçilebilmek için mavi listede yer alan isimler, şu şekilde sıralanıyor: Özlem Açık, Nevin Akay, Cem Albal, Mehmet Aslan, Yılmaz Aslan, Mustafa Aydınlı, Sunay Çolakoğlu, Orhan Dağtekin, Dilek Demir, Muzaffer Doğan, Celal Dumanlı, Kemal Ergin, Aynur Gülay Ertan, Hülya Haraç, Haşim Korkmaz, Gürkan Ali Metekan, Nergis Öncü, Erdal Öztok, Şükriye Özyesmin, Süleyman Taka, Sedat Tekneci, Serkan Uçan, Nurdoğan Yavuz, Cafer Yetkin ve Yunus Yıldırım.

HAVUZLAR, SADECE 5 OYLA KAZANILDI

203 kayıtlı üyeden 129’unun sandığa gittiği Havuzlar Mahallesi’nde de gülen taraf, delege seçimlerine mavi liste ile giren İlçe Başkan Adayı Yıldıray Arıcı oldu. Geçerli sayılan oyların 68’ini mavi liste alırken, kırmızı liste ile parti içi demokrasi mücadelesine katılan İlçe Başkan Adayı İskender Coşkun ise 59 oyda kaldı.

400 KONGRE DELEGESİNDEN 43’ÜNÜ ALDI

İlk gün seçimlerinin sabah seansında yapılan sayımların ardından; Esentepe Mahallesi’ndeki 25 kongre delegesi ve 96 ön seçim delegesi ile Havuzlar Mahallesi’ndeki 18 kongre delegesi ve 66 ön seçim delegesi de belirlenmiş oldu. Belirlenecek olan toplam 400 kongre delegesinden şu ana kadar 43’ünü alan Yıldıray Arıcı, demokrasi yarışında bir adım öne geçti.

Editör : Tuğberk Erdem
4400 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu