Mavi Liste'de Hedef, Muhittin Mahallesi'ni Kayıpsız Geçmek
reklam
01 Ekim 2017
Mavi Liste'de Hedef, Muhittin Mahallesi'ni Kayıpsız Geçmek

Mavi Liste'de Hedef, Muhittin Mahallesi'ni Kayıpsız Geçmek

CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde gerçekleştirilmekte olan delege seçimlerinin ilk günü tamamlandı. Esentepe ve Havuzlar’dan sonra Şeyhsinan Mahallesi’ni de kazanan mavi listede yeni hedef, yarın yapılacak olan Muhittin Mahallesi’ni de kayıpsız geçmek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü’nde gerçekleştirilmekte olan delege seçimlerinde ilk günün kazananı, demokrasi mücadelesine mavi liste ile giren Yıldıray Arıcı oldu. Sabah seansında yapılan Esentepe Mahallesi ve Havuzlar Mahallesi’nin ardından Şeyhsinan Mahallesi’nde de seçimleri kazanan, mavi liste oldu. Elde edilen bu sonuçla; toplam 400 kongre delegesinden şu ana kadar 109’unu alan Yıldıray Arıcı, seçim yarışında arayı açtı. Seçimlere kırmızı liste ile giren ve sadece Yenice Mahallesi’nde ipi göğüsleyebilen İskender Coşkun ise, kazandığı 4 kongre ve 11 ön seçim delegesi ile yetinmek zorunda kaldı. Mavi listede yeni hedef, yarın yapılacak olan Muhittin Mahallesi’ni de kayıpsız geçmek.

SÜRPRİZ Mİ, ÇALIŞMANIN SONUCU MU?

682 kayıtlı CHP üyesinden 464’ünün sandığa gittiği Şeyhsinan Mahallesi’nde kullanılan oyların 243’ünü alan mavi liste, 66 kongre ve 259 ön seçim delegeliği kazandı. 3 oyun geçersiz sayıldığı seçimde, kırmızı liste ise 218 oyda kaldı. Gerçekleştirilen sayım işleminin ardından Şeyhsinan Mahallesi’ndeki üyelerin seçime katılım oranında da bir önceki seneye göre artış olduğu tespit edildi. Üyelerin yüzde 68,04’ü sandığa giderek oy kullanırken, 2016 yılında yapılan seçimlerde bu oran yüzde 46,22 olarak gerçekleşmişti. Yıldıray Arıcı ve ekibinin Şeyhsinan Mahallesi’ni almasını; kırmızı listeyi destekleyen siyasi isimler ‘sürpriz’, mavi listeyi destekleyen siyasi isimler ise ‘çalışmanın sonucu’ olarak nitelendirdiler.

YENİCE MAHALLESİ, KIRMIZI LİSTEYİ DESTEKLEDİ

77 kayıtlı üyeden 41’inin sandığa gittiği Yenice Mahallesi’nde gülen taraf, delege seçimlerine kırmızı liste ile giren İlçe Başkan Adayı İskender Coşkun oldu. Geçerli sayılan 41 oyun 37’sini alan kırmızı liste, elde edilen bu sonuçla 4 kongre ve 11 ön seçim delegesi elde etti. Geçersiz oyun olmadığı seçimde, seçime katılım oranı ise 53,25 olarak gerçekleşti.

MAESTRO KÖPRÜLÜ, MUHİTTİN MAHALLESİ’NE DİKKAT ÇEKTİ

Sabah seansının ardından öğleden sonra gerçekleştirilen Şeyhsinan Mahallesi’ndeki delege seçimlerini de kazanan mavi liste taraftarları, büyük bir coşku yaşadılar. Önce CHP Çorlu İlçe Örgütü önünde, daha sonra ise Hüsrev Aktaş Kızılay İş Merkezi önünde devam eden sevinç gösterileri, sık sık “Gençliğe yol verin, iktidara yürüyelim!” sloganları ile bölündü. Seçimde oy kullanan üyeleri Hüsrev Aktaş Kızılay İş Merkezi önünde karşılayan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; alınan sonuçların sevindirici olduğunu, seçimlerin henüz bitmediğini ve aynı şevkle Muhittin Mahallesi’nin de kazanılmasının önemine vurgu yaptı. Milletvekili Köprülü’nün yaptığı uyarıların ardından sakinleşen coşkulu kalabalık, seçim çalışmalarına devam etmek üzere meydandan ayrıldı.

MUHİTTİN MAHALLESİ NEDEN ÖNEMLİ?

İlk gün seçimlerinin ardından Muhittin Mahallesi’ndeki CHP seçmeninin tercihini belirlemek üzere yarın (02 Ekim 2017 Pazartesi günü) 14.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılacak olan seçimin önemi, bir kat daha arttı. Zira Muhittin Mahallesi’nden 65 kongre delegesi ve 256 ön seçim delegesi belirlenecek. Toplam 400 kongre delegesinden şu ana kadar 109’unu alan Yıldıray Arıcı, Muhittin Mahallesi’ni de kazanması durumunda bu sayıyı 174’e çıkaracak. Bu da zafer yolunda atılmış çok önemli bir adım olacak.  

Editör : Tuğberk Erdem
2721 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu