Hatip Mahallesi Mavi'ye, Rumeli Mahallesi Kırmızı'ya Destek Verdi
reklam
02 Ekim 2017
Hatip Mahallesi Mavi'ye, Rumeli Mahallesi Kırmızı'ya Destek Verdi

Hatip Mahallesi Mavi'ye, Rumeli Mahallesi Kırmızı'ya Destek Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü, Hatip Mahallesi ve Rumeli Mahallesi delegelerini belirledi. 02 Ekim Pazartesi günü, 09.00 ile 12.00 saatleri arasında yapılan 2’nci gün seçimlerinin sabah seansında, toplam 100 kayıtlı üye oy kullandı.

25 kayıtlı CHP üyesinden 20’sinin sandığa gittiği Hatip Mahallesi’nde, kullanılan oyların 12’sini alan mavi liste ipi göğüsledi. Geçersiz oyun olmadığı seçimde, kırmızı liste ise 8 oyda kaldı. Gerçekleştirilen sayım işleminin ardından Hatip Mahallesi’ndeki üyelerin seçime katılım oranında da bir önceki seneye göre artış olduğu tespit edildi. Üyelerin yüzde 80,00’i sandığa giderek oy kullanırken, 2016 yılında yapılan seçimlerde bu oran yüzde 55,56 olarak gerçekleşmişti. Elde edilen bu sonuçların ardından Yıldıray Arıcı, 5 kongre ve 17 ön seçim delegesine sahip oldu.

RUMELİ MAHALLESİ “KIRMIZI” DEDİ

143 kayıtlı üyeden 80’inin sandığa gittiği Rumeli Mahallesi’nde ise gülen taraf, delege seçimlerine kırmızı liste ile giren İlçe Başkan Adayı İskender Coşkun oldu. Geçerli sayılan oyların 43’ünü kırmızı liste alırken, mavi liste ile parti içi demokrasi mücadelesine katılan İlçe Başkan Adayı Yıldıray Arıcı ise 36 oyda kaldı. Rumeli Mahallesi’ndeki seçime katılım oranı ise yüzde 55,94 olarak gerçekleşti.

YILDIRAY ARICI, 100 DELEGE ÖNDE

Elde edilen bu sonuçların ardından Yıldıray Arıcı; kongre delege sayısını 114’e, ön seçim delege sayısını ise 438’e yükseltti. Diğer aday İskender Coşkun ise; kongre delege sayısını 14’e, ön seçim delege sayısını ise 48’e yükseltti.

TÜM GÖZLER MUHİTTİN MAHALLESİ’NE ÇEVRİLDİ

Sabah seansının ardından tüm gözler, öğleden sonra gerçekleştirilecek olan Muhittin Mahallesi seçimlerine çevrildi. Zira Muhittin Mahallesi’nden çıkacak olan 65 kongre delegesi ve 256 ön seçim delegesi, seçimin seyrini büyük oranda etkileyecek. Eğer mavi liste kazanırsa aradaki makas iyice açılacak. Kırmızı listenin kazanması durumunda ise bir anlamda seçim mücadelesi iyice kızışacak.

Editör : Tuğberk Erdem
2289 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu