Belediye Başkanı Yüksel, Vatandaşlara Aşure Dağıttı
reklam
04 Ekim 2017
Belediye Başkanı Yüksel, Vatandaşlara Aşure Dağıttı

Belediye Başkanı Yüksel, Vatandaşlara Aşure Dağıttı

Ergene Belediye Başkanlığı, Muharrem ayı dolayısıyla ilçenin dört bir yanında aşure dağıtımı gerçekleştiriyor. Sağlık Mahallesi ve Ulaş Mahallesi Pazar Alanı’nda düzenlenen aşure dağıtım programına, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de katıldı.

Ergene’de gelenek haline getirilen ve her yıl Muharrem ayında yapılan aşure dağıtımı, bu yıl da bozulmadı. Sosyal belediyeciliğin anlayışı gereği her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ilçe genelinde yapılacak olan aşure dağıtım programının startını verdi.

Sağlık Mahallesi ve Ulaş Mahallesi Pazar Alanı’nda düzenlenen aşure dağıtım programına katılan ve Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu belirten Ergene  Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek dinimizde, Ramazan ayından sonra en faziletli ay Muharrem ayıdır. Bizim de Ergene olarak Muharrem ayımız, sevgi ve kardeşlik ilişkilerinin geliştiği muazzam bir aydır. Bu ayın güzelliklerini bir arada yaşatabilmek için Muharrem ayımızın lezzeti olan aşuremizi, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımıza ikram ettik. Ergene İlçesi; birlik, beraberlik ve barışın temsili olan bir ilçedir. Tıpkı aşurede olduğu gibi her farklı lezzetin ve her farklı rengin bir arada bulunarak doyumsuz bir tat oluşturması gibi Ergene ilçemiz de, yurdumuzun her yöresinden gelen insanlarımızın oluşturduğu bir zenginliktir, beraberliktir, kardeşliktir, barıştır. Sevgiyle çıktığımız yönetim anlayışımızın ilçede de hâkim olması, bizleri mutlu etmektedir. Bu vesileyle Hicri yılbaşımızın ve aşure gününün tüm İslâm âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştirilen aşure dağıtımından oldukça memnun kaldıklarını belirten vatandaşlar, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e ve emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

Editör : Tuğberk Erdem
1746 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu