Yüceer, Tutuklu Bulunan Berberoğlu'nu Ziyaret Etti
reklam
04 Ekim 2017
Yüceer, Tutuklu Bulunan Berberoğlu'nu Ziyaret Etti

Yüceer, Tutuklu Bulunan Berberoğlu'nu Ziyaret Etti

CHP PM Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Maltepe Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti. Yüceer, Berberoğlu’nun sağlık durumunun iyi, moralinin de yerinde olduğunu söyledi.

Maltepe Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Berberoğlu’nun sağlık durumunun iyi, moralinin de yerinde olduğunu söyledi. Berberoğlu’nun mahkûmiyet kararının hukuki olmayıp siyasi saiklerle verildiğinin açık olması nedeniyle tutukluluk halinin fazla sürmeyeceğine inandığını belirten Yüceer, adaletin en nihayetinde herkes için tecelli edeceğini ve bunun için herkesin mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

MİRAS DİYE BUNU ALMIŞLAR

Berberoğlu’nun tutukluluk halinin devam etmesinin, vatandaşın adalete olan inancını ortadan kaldırdığına değinen Yüceer, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarının hangi dönem, neye ihtiyacı varsa ona uygun bir kumpas davası yaratıp, halkın gerçeklere ulaşma imkânını ortadan kaldırdığını ifade etti. Yüceer, “Böyle çirkin kumpaslara ve yoktan delil üretip suç atmaya, bu toplum daha önce Balyoz, Ergenekon ve Oda TV davalarında da tanık olmuştu. Anlaşılan şimdi terör örgütü dedikleri FETÖ’den miras diye bunu almışlar.” iddiasında bulundu.

YANINDAN HER ÇIKTIĞIMDA, MÜCADELE AZMİM KATLANIYOR

Berberoğlu’nun ailesini ve dostlarını özlediğini fakat onlara en kısa zamanda kavuşacağına inandığını aktaran Yüceer, Berberoğlu’nun demokrasi mücadelesine tereddütsüz şekilde devam ettiğini ifade etti. Berberoğlu’nun adaletin tecelli edeceğine dair inancının, mücadeleye dışarıda devam edenlere umut olduğunu belirten Yüceer, Berberoğlu’nun yanından her çıktığında mücadele azminin katlandığını ifade etti.

ÖZGÜRLÜK, ONURLU YAŞAMAKTIR

Yüceer, “Özgürlük tutuklu olmamak değil, onurlu bir şekilde yaşamaktır. Enis, özgürdür.” dedi. Berberoğlu’nun mahkûmiyetinin ağır aksak da olsa işleyen demokrasimizi derinden yaraladığını kaydeden Yüceer, iktidar ve onun güdümünde hareket eden yargının gerçeklere düşman olduğunu, çünkü gerçeklerin iktidarın foyasını meydana çıkardığını söyledi. 

Editör : Tuğberk Erdem
2094 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu