Mavi Liste, Delege Farkını Açmaya Devam Ediyor
reklam
04 Ekim 2017
Mavi Liste, Delege Farkını Açmaya Devam Ediyor

Mavi Liste, Delege Farkını Açmaya Devam Ediyor

CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde gerçekleştirilmekte olan delege seçimlerinin 4’üncü gün sabah seansı tamamlandı. Hem Reşadiye Mahallesi hem de Cumhuriyet Mahallesi’ni alan Yıldıray Arıcı, kongre ve ön seçim delege farkını daha da açmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü’nde gerçekleştirilmekte olan delege seçimlerinin 4’üncü gün sabah seansı, 09.00 ile 12.00 saatleri arasında yapıldı. 558 kayıtlı üyeden 298’inin oy kullandığı Reşadiye Mahallesi’nde; mavi liste 162, kırmızı liste ise 132 oy aldı. Yapılan seçimde, 4 oy da geçersiz sayıldı. Elde edilen bu sonuçların ardından Yıldıray Arıcı, 54 kongre delegesini ve 210 ön seçim delegesini kazanmayı başardı. Gerçekleştirilen sayım işleminin ardından Reşadiye Mahallesi’ndeki üyelerin seçime katılım oranında da bir önceki seneye göre artış olduğu tespit edildi. Üyelerin yüzde 53,41’i sandığa giderek oy kullanırken, 2016 yılında yapılan seçimlerde bu oran yüzde 26,73 olarak gerçekleşmişti.

7 kayıtlı üyeden 6’sının sandığa gittiği Cumhuriyet Mahallesi’nde de kazanan taraf Yıldıray Arıcı oldu. Geçersiz oyun olmadığı seçimde; mavi liste 5, kırmızı liste ise 1 oy aldı. Üyelerin yüzde 85,71’i sandığa giderek oy kullanırken, 2016 yılında yapılan seçimlerde bu oran yüzde 45,45 olarak gerçekleşmişti. Böylece Yıldıray Arıcı, 1 kongre ve 2 ön seçim delegesini kazanmayı başardı. Cumhuriyet Mahallesi, 1 kongre ve 3 ön seçim delegesi çıkartıyor. Ancak mavi listede 2 ön seçim delegesinin ismi bulunduğu için, Yıldıray Arıcı’nın kazandığı toplam ön seçim delege sayısı 1 basamak aşağı iniyor.

Elde edilen bu sonuçların ardından Yıldıray Arıcı; kongre delegesi sayısını 280’e, ön seçim delegesi sayısını ise 1079’a çıkardı. Demokrasi mücadelesine kırmızı liste ile giren İlçe Başkan Adayı İskender Coşkun ise, 15 kongre ve 50 ön seçim delegesinde kaldı.

Editör : Tuğberk Erdem
2680 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu