Aynı Anda Hem Sendikacı Hem De Müdür Olunmaz!
reklam
06 Ekim 2017
Aynı Anda Hem Sendikacı Hem De Müdür Olunmaz!

Aynı Anda Hem Sendikacı Hem De Müdür Olunmaz!

Türk Tarım Orman-Sen Trakya Şube Başkanı Turgay Kıran, “Aynı anda hem sendika temsilcisi hem de müdür olunmaz. Bu durum sadece kamu sendikacılığını değil; dayanışmayı, hak aramayı, sivil toplum olgusunu da ayaklar altına almak demektir.” dedi.

Trakya bölgesinde şube başkanlığının görev ve yetki sahasına giren özellikle tarım iş kolundaki kamuya ait iş yerlerinde, aynı anda hem müdürlük hem de sendika temsilciliği yapılmasına şiddetle karşı çıktığını ifade eden Türkiye Tarım, Orman ve Gıda Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Tarım Orman-Sen) Trakya Şube Başkanı Turgay Kıran, “Bunlar; sendikacılıkta kara bir leke, kamuya sıvanmış bir çamur, çalışana zulmün aracıdır. Kendilerinin küçük menfaatleri doğrultusunda hareket ederek müdürlük koltuğuna oturan sendika temsilcilerinin, derhal istifa etmeli gerekir. Aynı anda hem sendika temsilcisi hem de müdür olunmaz. Bu durum sadece kamu sendikacılığını değil; dayanışmayı, hak aramayı, sivil toplum olgusunu da ayaklar altına almak demektir. Çalışanın olası hak kayıplarını idareye karşı korumak ve geliştirmek vaadiyle kamu görevlisinin karşısına çıkanlar, aynı anda müdür olduklarında nasıl davranacaklar? Kimin hakkını kime karşı koruyacaklar? Bu garabetin kamu kurumlarında yaşanmasına sebebiyet veren karar mercilerinin de artık bundan vazgeçmesi, liyakat sahibi, mesleğinin uzmanı, üretken, işyerlerinde çalışma barışını ve iç huzuru tesis edebilecek, sürdürülebilir bir yönetim sisteminin kapasite ve vizyonuna sahip kişilerin bölgemizde müdür olarak görevlendirilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

KAYBEDEN, BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZ OLMAKTA

Kıran, “Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da, siyasal iktidara yakınlığı ile bilinen malum sendikanın işyeri temsilcisi olması dışında başka bir vasfı olmayan kişilerin kamu kurumlarında müdürlük görevine getirilmesi, liyakat sistemiyle birlikte yönetim sisteminin de çökmesine neden olmaktadır. Özellikle tarım, orman ve gıda işkolunda kamuya ait işyerlerinde çalışan memurlarda çalışma huzuru kalmamış, herkesi ‘Acaba yarın ne olacak? İşe gittiğimde aynı şubede, aynı odada, aynı kişi ile mi çalışacağım? Yoksa hepsi birden değişmiş mi olacak?’ korkusu sarmıştır. Türkiye’nin tarım ve hayvancılık potansiyeli en yüksek bölgelerinden birisi olan Trakya’da personel, üreticiye, sanayiciye ve sektörün diğer paydaşlarına üst düzey verimlilikte hizmet sunmak yerine, kafasını bu işlerle meşgul etmektedir. Sonuçta kaybeden bölgemiz ve ülkemiz olmaktadır.” dedi.

YA MÜDÜRLÜKTEN İSTİFA ET, YA DA SENDİKADAN

Kıran, “Bizler Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Tarım Orman-Sen Trakya Şube Başkanlığı olarak tarım, orman ve gıda işkolunda kamuya ait işyerlerinde aynı anda sendika temsilciliği yapan idarecilerin derhal ya müdürlükten ya da sendikal görevlerinden istifa etmelerini şiddetle talep ediyoruz. Tüm makamlar nezdinde konunun ısrarla takipçisi olduğumuzu, değerli kamu çalışanlarına ve kamuoyuna saygıyla bildiririz.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1843 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu