Son Başvuru Tarihi, 11 Aralık 2017 Olarak Belirlendi
reklam
07 Kasım 2017
Son Başvuru Tarihi, 11 Aralık 2017 Olarak Belirlendi

Son Başvuru Tarihi, 11 Aralık 2017 Olarak Belirlendi

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlere kesilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve iş yerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecek.

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verileceği açıklandı. Engelli ve eski hükümlülere yönelik projelere verilecek olan desteğe ilişkin açıklamalarda bulunan Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, proje ile engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmayı hedeflediklerini belirtti.

Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engellilerin projeye başvurabileceğini belirten Esen; eski hükümlülere yönelik hibe desteğinde projenin, Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri aracılığı ile Proje Başvuru Rehberi’ne uygun hazırlanıp iletilmesi gerektiğini, eski hükümlülerin doğrudan yapacağı başvuruların dikkate alınmayacağını belirtti.

Kendi işini kurmak için başvuranların, Girişimcilik Eğitim Programı Sertifikası’na ve kuracakları iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmaları gerektiğini belirten Esen, kendi işini kurmalarına yönelik kabul edilen projelerde 50 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlayacaklarının altını çizdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1630 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu