Uge Sertifika Töreni, Çorlu Tso'da Gerçekleştirildi
reklam
07 Kasım 2017
Uge Sertifika Töreni, Çorlu Tso'da Gerçekleştirildi

Uge Sertifika Töreni, Çorlu Tso'da Gerçekleştirildi

KOSGEB ve Çorlu TSO işbirliğiyle 12-15 Haziran 2017 ve 11-14 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi (UGE) tamamlandı. Eğitimde başarı gösteren kursiyerler için, 18 Ekim 2017 Çarşamba günü sertifika töreni düzenlendi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) işbirliğiyle düzenlenen iki farklı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi (UGE) sona erdi. 12-15 Haziran 2017 ve 11-14 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen eğitimler sonucunda başarı gösteren kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. 18 Ekim 2017 Çarşamba günü, Çorlu TSO Meclis Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Tolga Erkan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Vicdan Güçer, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Yiğit, basın mensupları ve eğitimlerde başarı gösteren kursiyerler katıldı.

SERTİFİKA ALMAK YETERLİ DEĞİL

Sertifika töreninde konuşan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç “Sertifikalarını alan girişimci adaylarına başarılar diliyorum. Günümüzde, KOSGEB kanalıyla iş yapmak isteyenlere büyük bir destek var. İnşallah yapacağınız işlerde başarılı olursunuz. Bu sertifikaları almak yeterli değil, işe başladıktan sonra devamının gelmesi gerekiyor. Diğer girişimcilere örnek olacağınızı düşünüyorum. Bu eğitimler sonucunda, ithalat-ihracat yapabilecek girişimcilerimiz de çıkacaktır.” dedi.

KATMA DEĞER SUNMALARINI TEMENNİ EDERİM

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül ise yaptığı açıklamada “Çorlu TSO olarak, bölgemizdeki girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEB’in de destekleriyle devam etmektedir. Girişimcilerimizin; bölgemize ve Çorlu’muza katma değer sağlamasını temenni eder, bizlere bu imkânı sağlayan KOSGEB adına Sayın Tolga Erkan’a ve işbirliği için İŞKUR adına Sayın Vicdan Güçer’e teşekkür ederim.” diye konuştu.

BİTİRENLERİN, YÜZDE 5’İ İŞLETME KURUYOR

KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Tolga Erkan, imza töreninde yaptığı konuşmada “Girişimci demek; doğa, emek, sermayeyi bir araya getiren, iktisadi anlamda risk alan demektir. 2010 yılından bugüne kadar, il ve ilçelerde paydaş kurumlarımızla KOSGEB sertifikalı eğitim programlarımızı gerçekleştiriyoruz. 2010 yılından bugüne kadar bu eğitimlere 7 bin 725 kişi katılmıştır. 3 bin 992'si bayan, 3 bin 733’ü erkektir. 7 bin 725 kişiden, 415 tanesi işletmesini kurmuştur. Bunların 209’u bayan girişimcidir. Türkiye üzerinde rol model olan 5 tane de engelli girişimcimiz bulunmaktadır. Bu güne kadar olan toplam hibe ödememiz, 23 milyon TL’dir. Girişimcilerin ilk iletişim kuracakları yer, bizler olmalıyız. Çorlu TSO ve bu gibi kurumlarda temsilciliklerimiz var. Art niyetli olarak dolandırmak amaçlı aranabilir ya da yönlendirilebilirsiniz. Bizlerle direkt temas, sizler için daha sağlıklı olacaktır. Sertifikasını almaya hak kazanan girişimcilerimizi tebrik eder, iş hayatlarında başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

ADAYLARI SEÇERKEN OLDUKÇA ZORLANDIK

Girişimci adaylarının fazlalığından bahseden İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Vicdan Güçer ise “Burada sertifika almaya hak kazanan adayları seçerken oldukça zorlandık. En iyi girişimci programlarını belirledik. Maddi yönden KOSGEB, zaten sizlere destek olacaktır. Bizler, ortak paydaş kurum olarak işsizliği azaltmak için hizmet veriyoruz. Sizler, yarın iş yeri açtığınızda yanınıza personel alırsanız, bize istihdam olarak geri dönüş olacaktır. Herkesi tebrik ediyorum. İş hayatınızda başarılar dilerim.” dedi.

Sertifika töreni, girişimci adaylarının sertifikalarını alması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1745 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu