Cumhuriyet'imizin 94'üncü Yılını, Gurur Ve Coşkuyla Kutladık
reklam
07 Kasım 2017
Cumhuriyet'imizin 94'üncü Yılını, Gurur Ve Coşkuyla Kutladık

Cumhuriyet'imizin 94'üncü Yılını, Gurur Ve Coşkuyla Kutladık

Cumhuriyet’imizin 94’üncü kuruluş yıl dönümünü, gurur ve coşkuyla kutladık. Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, resmigeçit töreni ve kortej yürüyüşü ile devam etti.

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 94’üncü yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile Çorlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Sel’in de hazır bulunduğu törende, çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’mız okundu. Törene; İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gürzsoy, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Sevinç, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, askeri erkân, muhtarlar, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyetimizin 94’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, 29 Ekim 2017 Pazar günü sabahı Çorlu Kaymakamlığı’nda yapılan tebrikat töreni ile devam etti. Kaymakamlık binasında yapılan tebrikat töreninin akabinde, Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklere geçildi.

Atatürk Meydanı’nda yapılan tören; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın, tören aracı ile halkı, öğrencileri ve askeri birlikleri selamlayıp bayramını kutlamasıyla başladı. İstiklal Marşı’mızın askeri bando eşliğinde söylenmesi ile devam eden programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç tarafından yapıldı.

Tekirdağ’ın ilk kadın posta memuru ve “Cumhuriyet Kadını” 94 yaşındaki İsmet Ardıcı da katılımcılara hitaben kısa bir konuşma yaptı. Ardıcı’nın Çorlu halkından “Helallik” istemesi ise oldukça duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Program akışında şehrimiz okullarından öğrenciler şiirler okurken; Cumhuriyet Koşusu’nda ilk 5’e giren kadın ve erkek koşuculara ödülleri; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter tarafından takdim edildi. Çorlu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin hazırlamış olduğu gösteri beğeniyle izlenirken, yapılan halk oyunları gösterisinin ardından şehrimiz okulları ve askeri birliklerin yaptığı tören geçişi ile program son buldu. Tören geçişine katılan motosiklet, trak-off ve bisiklet grupları da programa renk kattı. Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen törene halkımız büyük bir katılım gösterirken, Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından törenlere katılanlara bayrak dağıtımı yapıldı.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, saat 18.30’da gerçekleştirilen Cumhuriyet Korteji ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayarak Cumhuriyet Parkı’nda son bulan Cumhuriyet Korteji’ne, Çorlu halkı yoğun ilgi gösterdi. Kortejin ardından kutlamalar kapsamında saat 20.00’de, Ziynet Sali sahne aldı. Konser alanında halka seslenen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünyanın ülkemizi ‘hasta adam’ olarak nitelendirdiği, bitmiş bir ülke olarak gördüğü ortamda halkıyla topyekun Kurtuluş Savaşı vermiş ve bundan tam 94 yıl önce Cumhuriyet’imizi kurarak bizlere hediye ve emanet etmiştir. Çanakkale Savaşları’ndan başlayarak yurdumuzun dört bir yanından gelen ve canları pahasına bu ülkenin bağımsızlığını ve Cumhuriyet’imizin kurulmasını sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyorum. Bugün en büyük bayramımız.” dedi.

Başkan Baysan daha sonra Ziynet Sali ile birlikte 10’uncu Yıl Marşı’nı seslendirdi. Yaklaşık 2 saat boyunca süren konser, havai fişek gösterisi eşliğinde Ziynet Sali’nin seslendirdiği İzmir Marşı ile sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1613 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu