Gezici İşkur Otobüsü'nün Son Durağı, Tekirdağ Oldu
reklam
04 Aralık 2017
Gezici İşkur Otobüsü'nün Son Durağı, Tekirdağ Oldu

Gezici İşkur Otobüsü'nün Son Durağı, Tekirdağ Oldu

Türkiye İş Kurumu (İşkur) tarafından farkındalık yaratmak ve çalışma hayatında milli istihdam seferberliği kapsamında artı istihdama destek vermek için yurdun 81 ilini ziyaret edecek olan “Gezici İşkur Otobüsü”, 10 Kasım’da Tekirdağ’a geldi.

10 Kasım’da Tekirdağ’a gelen İşkur İstihdam Otobüsü’nde, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” Projesi kapsamında broşürler dağıtıldı ve kurulan stantta görev alan danışmanlar aracılığı ile İşkur’un faaliyetleri anlatılarak farkındalık oluşturma noktasında bilgilendirmede bulunuldu.

Öğleden önce Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Merkez Kampüsü Yaşam Merkezi önünde, öğleden sonra ise Tuğlalı Park önünde stant kurarak öğrencileri bilgilendiren otobüsü; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Fatma Derya Alan da ziyaret etti.

Tekirdağ İŞKUR’da 743 farklı talep ve toplam 5 bin açık iş olduğunu bu talepleri karşılamak için iş arayanların ayağına gittiklerini belirten Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen “2107 yılında tüm imkânlarımızı devreye alarak, istihdam seferliğine destek verdik. Bu sayede geçen yıla oranla rakamlarımızı çok daha yukarı çektik. İş arama kanalı olarak İŞKUR’u kullanan ve 2016 yılı Ocak-Ekim arasında İŞKUR’a başvuran 42 bin kişi, 2017 yılında 60 bin kişiye ulaştı. Aynı dönemde işverenlerimiz; 2016 yılında İşkur’a 26 bin açık iş ilanı verirken, 2017’de 40 bin açık iş ilanı vermiştir.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1826 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu