Vatan Partisi'nden, Ata'sız Müfredata Büyük Tepki
reklam
04 Aralık 2017
Vatan Partisi'nden, Ata'sız Müfredata Büyük Tepki

Vatan Partisi'nden, Ata'sız Müfredata Büyük Tepki

Vatan Partisi’nin yurt çapında sürdürdüğü “Atatürksüz Müfredata Hayır!” Kampanyası’nın son durağı, Çorlu Cumhuriyet Meydanı oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda bildiri dağıtan ve vatandaşlardan imza toplayan partililer, bir de basın açıklaması yaptılar.

Hazırlanan basın açıklamasını, Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanı Songül Çelik okudu. Başkan Çelik “Uygulanmasına hemen başlanan yeni müfredatta, okul çağındaki çocuklarımıza ve gençlerimize derslerde öğretilmesi gereken Cumhuriyetimiz ve onun kurucusu Atatürk’le ilgili bilgiler, azaltıldı. Yeni Eğitim Programı Atatürk ve Cumhuriyet’ten arındırılırken, “Din Kültürü” ve “Değerler Eğitimi” adı altındaki, laiklik ve bilimsellik karşıtı hurafelerle dolu dersler artırılmıştır. Atatürk’ten arındırılarak bilimsel ve laik niteliği yok edilen bir eğitimle, vatan bütünlüğü ve milletin birliği sağlanmadığı gibi; çağdaş, kalkınan, güçlü ve üreten Türkiye’de kurulamaz. Atatürk’süz müfredat; bilimsel, laik ve çağdaş eğitimin yok edilmesidir. Kısacası, Atatürk ve Cumhuriyet’in okulların eğitim programından sürülmesi kabul edilemez.

AKP Hükümeti 15 yıldır, özelleştirmeyi eğitimde de ve acımasızca uygulayarak Cumhuriyetin hem parasız eğitim ilkesini yok etmiş; hem de okulları, FETÖ ve diğer tarikat ve cemaatlere teslim ederek bilimsel, laik, çağdaş eğitimi ilkesini işlemez hale getirmiştir. Bunlar yetmiyormuş gibi eğitimi dincileştirmeye ve eğitim programlarından Atatürk’ü, laikliği ve bilimselliği silmeye, müfredat değişikliği ile devam etmektedir.

Türk milleti; emperyalizme ve din, mezhep, etnik köken vb. temelindeki her türlü bölünme ve parçalanma tehdidine karşı milli birliğini ancak Atatürk’te birleşerek sağlayabilir. Bu yüzden, Atatürk’süz müfredat, milletin birliğinin yok edilmesidir. Atatürk’ten arındırılarak bilimsel ve laik niteliği yok edilen bir eğitimle, vatan bütünlüğü ve milletin birliği sağlanmadığı gibi; çağdaş, kalkınan, güçlü ve üreten Türkiye’de kurulamaz. Vatan Partisi olarak, yurttaşlarımıza, bu gerici Müfredata son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bildiriyoruz. Bütün yurttaşlarımızı, Vatan Partisi’nin başlattığı bu mücadeleye katılmaya ve destek olmaya çağırıyoruz. İddia ediyoruz, bu Atatürk’süz gerici müfredat uygulanamayacaktır. Üreten ve çağdaş Türkiye bu programın içine sığmaz. Bu programla vatan savaşı da yürütülemez. Millet; din, mezhep, tarikat, cemaatler temelinde bölünür. Yaşasın tam bağımsız, üreten, kalkınan, çağdaş Türkiye! Yaşasın Cumhuriyet’in laik, bilimsel, çağdaş, parasız eğitim ilkesi!” dedi.

Basın açıklaması yapan grup, “Atatürk’süz Müfredata Hayır!” bildirileri dağıttılar. Soğuğa rağmen yüzlerce imza toplayan grup, “Milli Hükümet, Milli Eğitim” ve “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları atarak dağıldı. 

Editör : Tuğberk Erdem
1994 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu