Milletvekili Köprülü'den, Belediye Başkan Adayı İçin Ön Seçim Teklifi
reklam
04 Aralık 2017
Milletvekili Köprülü'den, Belediye Başkan Adayı İçin Ön Seçim Teklifi

Milletvekili Köprülü'den, Belediye Başkan Adayı İçin Ön Seçim Teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Başkanlığı 5’inci Olağan Kongresi’nde konuşan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’den Çorlu Belediye Başkan Adayı olacak kişinin, ön seçim ile belirlenmesini teklif etti.

Ateşli konuşmaların yaşandığı CHP Çorlu İlçe Başkanlığı 5’inci Olağan Kongresi’nde konuşan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü “Buraya gelen delegeler; yüzlerce insanın oyuyla geldiler, partiye kurulan sandıklarla geldiler ve bir demokrasinin temsilcisi olarak bugün buradalar. Yani; senin delegen, benim delegem anlayışını kabul edemem. Biz, CHP olarak farklı bir partiyiz. CHP olarak, inandığımız değerler ve savunduğumuz ideoloji farklı. Ve biz her zaman için şunu belirtiyoruz; CHP’de demokrasi var. İşte o demokrasinin gereği olarak, İl Başkanı’mızın öncülüğünde sandıklar kuruldu. Bu sandıklara giden insanlar, oy verdi. Mahallelerden delegeler seçildi ve o delegeler bugün ilçe başkanını, ilçe yöneticilerini ve il delegelerini belirleyecekler. Ne kadar güzel bir süreç.” diye konuştu.

Konuşmasına devam eden Köprülü “…Demokrasinin içerisinde yaşanan seçim sürecinde, rekabetin yarattığı ufak ve tatlı ortamlar olabilir. Bunlar, demokrasinin güzelliğidir belki de. Ama bazı hususlar vardır ki talihsizdir. Açıkça belirteyim, hangi listede olursa olsun bu delege ilçe başkanını seçecek. Bu delegeye laf söylemeyin arkadaşlar. Bu delege alnının akıyla, sandıklardan oyla çıktı. Bu delegeye, ‘Geçmişte şöyleydiniz, böyleydiniz’ demek doğru değil. Sonra senin delegen, benim delegem mi var! Benim bildiğim, CHP’nin delegesi var.” dedi.

Köprülü “… Genel Başkan’ımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu geldikten sonra CHP, çok doğru bir şey yaptı. ‘Ön seçim’ dedi. Ön seçim yapıyoruz ve beğeneni var, beğenmeyeni var. ‘Ya partiyi ayrıştırıyor.’ diyeni de var, ‘Demokrasi’ diyeni de var. Ben, ön seçimin demokrasi olduğunu savunanlardanım. Çünkü atama, meşruiyeti kendi içinde barındırmayan bir anlayıştır. Ön seçim, olmazsa olmazıdır. 2011’den beri, ön seçimleri yaşıyoruz. Gelin bunu, biraz daha büyütelim. 2 sene önceki kongrede Çorlu Belediye Başkanı’mız Ünal Baysan da ‘Bundan sonra belediyeye aday değilim.’ demişti ve eklemişti; ‘Ben kendimden sonra şuna bırakacağım, buna bırakacağım.’ Ne o ona bıraksın, ne ben buna bırakayım. Koyalım sandığı, ön seçimden Çorlu Belediye Başkan Adayı’nı belirleyelim. Hep beraber bunu yapalım. O zaman sandığın meşruiyetine de kimse laf söyleyemez. Kim çıkarsa çıksın, biz de onunla beraber yürürüz. Bunları da konuşmak istiyorsak yeri burasıdır. Konuşacağız ve mücadelemizi, genelde iktidar olmak için harcayacağız.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1653 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu