Teski, Yüksek Bütçeli Yatırımlara Devam Ediyor
reklam
02 Ocak 2018
Teski, Yüksek Bütçeli Yatırımlara Devam Ediyor

Teski, Yüksek Bütçeli Yatırımlara Devam Ediyor

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü, Kapaklı İlçesi Pınarca Mahallesi’ni sağlıklı içme suyu ile buluşturdu. TESKİ tarafından Pınarca Mahallesi’ne inşa edilen İçme Suyu Arıtma Tesisi, düzenlenen törenle hizmete alındı.

Saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa gerçekleştirdi. Kurulduğu günden beri en önemli görevlerinin vatandaşa sağlıklı su hizmeti sunulması olduğunu ifade eden ve bu amaçla çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyleyen TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa “Yaptığımız kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarıyla, yeni kurulan su ve kanalizasyon idareleri arasında gerçekten örnek bir duruma gelmiş bulunuyoruz. Pınarca Mahallemizde ihtiyaç duyulan İçme Suyu Arıtma Tesisi Projemizi, çok kısa bir süre içinde hazırladık ve ihale ettik. Bugün de hizmete alıyoruz. Arıtma tesisimiz, prefabrik yapıdan inşa edilmiştir. Yatırım bedeli 1 milyon 95 bin TL’dir. Günlük arıtma kapasitesi bin 296 metreküptür. 2 adet mevcut içme suyu sondaj kuyusundan arıtma tesisimize, 225 metre ve bin 370 metre olmak üzere toplam da bin 595 metre içme suyu terfi hattı imalatı yapılmıştır. Bulanıklığın giderilmesi için 1 adet hızlı kum filtre tankı ve demir-mangan giderimi için 1 adet katalitik mineral filtre tankı devreye alınmıştır. Pompa, hidrofor sistemi ve paslanmaz çelik ekipmanların kurulumları yapılmıştır. 112 metreküplük modüler paslanmaz çelik su deposu kurulmuştur. Arıtılmış suyun kontrolü için sürekli analiz yapabilecek ölçüm cihazları monte edilerek, ayrıca otomasyon sistemi kurulmuştur. Tesisin elektriksel altyapısı kurularak, elektrik kesintilerinden de etkilenmemek amacıyla derin su kuyularına ve arıtma tesisine jeneratör kurulumu yapılmıştır. İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde demir, mangan ve bulanıklık giderimi sağlanarak tesis çıkış suyu İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik standartlarına uygun hale getirilmektedir. Yatırımımızın tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Genel Müdür Başa’nın ardından söz alan Pınarca Mahalle Muhtarı Özcan Bozyaka, TESKİ Genel Müdürlüğü’nün mahallelerine yaptığı önemli yatırımdan dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

Törende konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Vatandaşlarımız, bu tesisin açılışı ile birlikte temiz su içme imkânı bulacaklar. Büyükşehir ve TESKİ’nin, Kapaklı ve Tekirdağ genelinde önemli yatırımları oldu. Bu yatırımlarla Tekirdağ, yeni bir çehreye bürünüyor. Bundan sonra Pınarca’da yağmursuyu, kanalizasyon ve içme suyu hatları da yapılacak. Ben, bu yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesinin kesilmesiyle birlikte katılımcılar, içme suyu arıtma tesisini incelediler.
Editör : Tuğberk Erdem
1614 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu