Ticaret Ve Sanayi Odası'ndan, Eğitime Bir Destek Daha
reklam
04 Ocak 2018
Ticaret Ve Sanayi Odası'ndan, Eğitime Bir Destek Daha

Ticaret Ve Sanayi Odası'ndan, Eğitime Bir Destek Daha

Eğitim kurumlarıyla yaptığı anlaşmalara bir yenisini daha ekleyen Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO), T.C. İstanbul Rumeli Üniversitesi ile 03 Ocak 2018 Çarşamba günü “İndirim Protokolü” imzaladı.

Gerçekleşen protokole; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül ile Üniversite Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Nazlı Hilal Balcı ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Serap Daş katılımda bulundu.

Protokol hakkında konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül “İmzalamış olduğumuz protokol neticesinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve 1’inci derece yakınlarının ön lisans, lisans, lisansüstü ve Üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi eğitimlerine ilişkin gerekli teşvik ve yönlendirmelerin sağlanması amaçlanmaktadır. Protokol Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı olan kişi ve kişilerin I’inci derece yakınlarının, İstanbul Rumeli Üniversitesi’ne müracaat etmeleri kaydı ile uygulanacak eğitim prosedürünü ve kapsam maddesinde belirtilen eğitim programları için uygulanacak indirimleri belirtmektir.” dedi.

Gönül “Katılımcıların eğitim programlarına katılımlarına Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Üniversiteye ait yönetmelik düzenlemelerinde asgari kayıt kabul koşulları gözetilecektir. Yüksek lisans eğitimlerinde adayın ALES puanı bulunmaması durumunda tezsiz yüksek lisans öğrencisi olarak kayıt yaptırabilecek veya özel öğrenci statüsünde ders alabilecektir. Bu durumda özel öğrenci statüsünde azami 5 (beş) adet ders alınabilir, ancak ALES şartının öngörülen süre içerisinde yerine getirilemediği durumlarda ilgiliye aldığı dersleri belirtir transkript düzenlenir. Ücretli tüm eğitimlerde protokol kapsamındaki katılımcılara Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nca yüzde 10 (on) indirim uygulanacaktır. Ön lisans ve lisans eğitimi için güz ve bahar dönemlerinde; tezsiz İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Eğitimi için güz, bahar ve yaz dönemlerinde yeni öğrenci kabulü olabilecektir. Programlardan yararlanmak isteyen katılımcılar, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası mensubu olduklarını gösterir kimlik belgelerini ve 1’inci derece akrabalarına ait nüfus kayıt örneklerini ibraz etmeleri halinde, söz konusu indirimden faydalanabileceklerdir.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
3017 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu