Diyanet'in Açıklaması, Her Şeyden Önce İnsanlık Dışıdır
reklam
04 Ocak 2018
Diyanet'in Açıklaması, Her Şeyden Önce İnsanlık Dışıdır

Diyanet'in Açıklaması, Her Şeyden Önce İnsanlık Dışıdır

CHP Parti Meclisi Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Diyanet’in sitesinde yer alan Dini Kavramlar Sözlüğü’nde ‘kız çocuklarının 9, erkek çocuklarının 12 yaşında evlenebileceği ve çocuk sahibi olabileceği’ tanımlamasına, büyük tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevinin laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirmekle yükümlü olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer “Diyanet, bugün geldiğimiz noktada amacının dışına çıkmış, toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran, infial yaratan fetvalar veren, iktidarın amaçlarına hizmet eden bir kurum haline gelmiştir.” dedi.

DİYANET, UTANÇ KAYNAĞI OLMUŞTUR

Yaptığı açıklamaya devam eden Milletvekili Yüceer “Daha önce de ‘Babası öz kızına şehvet duyabilir.’ yönünde sapkın bir fetva yayınlamakta sakınca görmeyen Diyanet’in; kız çocuklarının 9, erkek çocuklarının 12 yaşında evlenebileceği ve çocuk sahibi olabileceği tanımlaması her şeyden önce insanlık dışıdır. Diyanet, ahlaka ve vicdana sığmayan bir anlayışla oyun oynama çağındaki çocukların evlendirilebileceğini kaydederek, utanç kaynağı olmuştur. Bu ifadelerle toplumun kanayan yarası çocuk evlilikleri, pedofili normalleştirilmekte, özendirilmekte, yasallaştırılmakta; bunda da herhangi bir beis görülmemektedir. Her şeyden önce Türkiye, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Tecavüzlere, kadına şiddete, çocuk cinsel istismarına, rüşvete, yolsuzluklara, hırsızlıklara ses çıkarmayan Diyanet’in üzerine vazife olmayan son derece hassas bir konuda görüş bildirmesi laik hukuk devleti ilkesiyle de bağdaşmamaktadır.” diye konuştu.

YASALARA GÖRE DE SUÇ KAPSAMINDA

Yüceer “Evlenmenin yaşı, Medeni Kanun’da 18 olarak belirtilmiştir. Diyanet’in bu ifadeleri, yasalara göre de suç kapsamındadır. Sistematik bir şekilde belirli aralıklarla yapılan bu açıklamaların nedeni erken yaşta evliliklerin önünü açmak, çocuk evliliklerini meşru kılmaktır. Bundan böyle istismar edilen her bir çocuğunun vebali, Diyanet’in boynunadır. Çocuğu çocuk olarak göremeyen bu zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu sapkın düşüncelerin toplumda filizlenmesine, el kadar çocukların bu karanlığa çekilmesine, istismar edilmesine izin vermeyeceğiz. İktidarın payandası haline gelen Diyanet İşleri Başkanlığı, bir an önce kuruluş amacına geri dönmelidir.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1704 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu