Murat Turna, Esnaf Odası İçin Başkan Adaylığını Açıkladı
reklam
04 Şubat 2018
Murat Turna, Esnaf Odası İçin Başkan Adaylığını Açıkladı

Murat Turna, Esnaf Odası İçin Başkan Adaylığını Açıkladı

Şubat’ta yapılması planlanan Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan Genel Kurul Toplantısı’na sayılı günler kala, ilk başkan adayı belli oldu. Turnalar Otomotiv firmasının sahibi Murat Turna, yaptığı basın toplantısı ile başkan adaylığını duyurdu.

Adaylık açıklamasının başlangıcında kısaca kendisinden bahseden Murat Turna “Hayatının büyük bir bölümünü iş yerlerinde geçiren, zorlu ekonomik şartlarla mücadele etmek durumunda kalan esnaflarımızın sorunlarını çözmek ve oda üyelerimizin elbirliği ile kalkınmalarını sağlamak amacıyla, esnaf arkadaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum. Esnaf ve sanatkârlar, ekonominin temel taşlarıdır. Esnaf ve sanatkârların varlığını koruması anlamında, tüm sivil toplum kuruluşlarının ve siyasetin aktif şekilde esnafımıza marjinal faydayı sağlamak üzere organize edecek ve esnafımızın yararına kullanacağız.” dedi.

SORUNLARI, YAKINDAN BİLİYORUZ

Yönetime seçilmeleri halinde kutuplaştırıcı bir tutum içerisinde olmayacaklarının altını çizen Turna, bütünleştirici bir yönetim anlayışı ile üyelere birebir olarak ulaşacaklarını ve esnafın sorunlarına çözüm odaklı yaklaşarak, yaşanan sıkıntıları gidereceklerini söyledi. Uzun yıllardır çalıştığı için esnafın sorunlarını çok iyi bildiğini belirten Turna “Geniş bir işkolu yelpazesi olan Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası üyelerinin sorunlarını ve ihtiyaçlarını -birebir kendim de yaşadığım için-, çok iyi biliyorum. Her birinin çözümünde gerekli gayreti göstereceğimizden, hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Her geçen gün daha da gelişen teknolojiden azami düzeyde faydalanarak, esnafımızın sorunlarından ve sıkıntılarından anında haberdar olmayı hedefliyoruz. Bunu hayata geçirebilmek adına, internet ortamından ve diğer iletişim kanallarından kesintisiz ulaşılabilir bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz.” diye konuştu.

KISITLI SERMAYE, EN BÜYÜK ENGEL

Esnafın kısıtlı sermaye yapısının, alınacak önlemlerle biran önce rahatlatılması gerektiğini ve bu soruna çözüm getirmek üzere projeler geliştirdiklerini söyleyen Turna “Üyelerimize ‘EsnafKart’ adı altında bir kart bastırıp, malzeme ve hizmet alımları ile günlük yaşantısındaki tüm alışverişlerinde indirim alabileceği bir sistem geliştireceğiz. Birebir kendi emeği ve kısıtlı sermaye gücü ile helal ekmeğin peşinde olan esnaflarımızın maliyetlerini minimuma indirmek adına finans kurumlarına ulaşıp, gerek kendi maliyetlerimizin düşürülmesinde gerekse pos komisyonlarının en uygun oranlarda esnafımıza temin edilmesi için çözümleri, pazarlıkları ve sözleşmeleri gerçekleştireceğiz. Ayrıca zorlu ekonomik şartlarda kaliteli hizmet ve temiz ahlak ilkeleri ile çalışan esnafımızın haksız rekabet sebebi ile ezilmesini engellemek adına denetimlerde bulunarak, esnafımızın eksikliklerini tamamlamasına yardımcı olacağız.” dedi.

EĞİTİM, OLMAZSA OLMAZIMIZ

Her meslek grubunda olduğu gibi kendileri için de eğitimin önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Turna “Esnaf ve sanatkârlarımız, işyerlerinde çalıştıracak eleman bulamadığından dükkânlarını kapatmak zorunda kalıyorlar. Diğer bir yandan da gençlerimiz, işsizlikten kırılıyorlar. Bu iki soruna da Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak el atacağız. Bölgemizdeki çıraklık eğitim okulu, sanat lisesi ve halk eğitim merkezi ile ortak projeler geliştirerek, gençlerimize gerekli eğitimi ve imkânları sağlanacağız. İş kollarının tarih olmalarının önüne geçmeye çalışacak ve kaybolmaya yüz tutmuş bazı meslek dallarının da bu vesile ile korunmasını sağlayacağız. Ayrıca bizler de bilinçleneceğiz. Personel çalıştıran esnafımızın, Devlete ve personele karşı olan yükümlülükleri konusunda periyodik aralıklarla bilgilendireceğiz. Zaten oldukça kısıtlı imkânlarla mücadele veren esnafımızın, yüklü tazminat ödemeleri ve cezai yaptırımlarla karşılaşmasını engelleyici çalışmalar yapacağız. Ayrıca bu eğitimleri, vergisel alanlarda da gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

İŞ TAKİP ve HUKUK BİRİMİ

Göreve gelmeleri halinde, oda bünyesinde farklı birimler oluşturmayı hedeflediklerini de ifade eden Turna “Odamız bünyesinde, ‘Bürokrasi ve İş Takip Birimi’ adı altında bir yapı oluşturmayı hedefliyoruz. Uzman personelin istihdam edileceği bu birim sayesinde, karışık ve karmaşık bürokratik işlemler içerisinde boğulan esnafımızın soluk almasını sağlayacağız. Bu birimde; belediye ruhsat işlemleri, çalışma izinleri ile TSE, ISO gibi resmi evrakların hazırlanması ve takibi yapılacak. Esnafımızın kanunlar karşısında sorun yaşamasını önlemek ve fayda sağlamak adına oda bünyesinde anlaşmalı bir de ‘Hukuk Birimi’ kuracağız. Ücretsiz hizmet verecek olan bu birim sayesinde, üyelerimizin her türlü sorunlarında yanında olacağız.” dedi.

ÇORLU’MUZA HAYIRLI OLSUN

Yapacakları düzenli ziyaretler sayesinde sağladıkları diyalog ortamıyla oda üyeleriyle her daim iç içe olacaklarının altını çizen Turna “Yukarıda bahsi geçmeyen daha birçok projeyi gerçekleştirmek, Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın hak ettiği yerde olmasını sağlamak adına elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Şimdiden esnaflarımıza ve Çorlu’muza hayırlı olmasını diler, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunarım.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1965 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu