Tekirdağ'da, İstihdam Hedeflerinin Üzerine Çıkıldı
reklam
04 Şubat 2018
Tekirdağ'da, İstihdam Hedeflerinin Üzerine Çıkıldı

Tekirdağ'da, İstihdam Hedeflerinin Üzerine Çıkıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 Yılı 1’inci Olağan Ocak Ayı Toplantısı, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıya, Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy başkanlık etti.

Saat 10.00’da başlayan toplantıya; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) üyesi il müdürleri işçi ve işveren sendikaları temsilcileri, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi ve İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen İç Denetim Uzmanı Göktan Görmezöz iştirak etti.

İŞKUR’un Tekirdağ’da 2017 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve 2018 yılı için hedeflerini kurula sunan Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, il genelindeki 24 bin işyerinde 344 bin sigortalı çalışan olduğunu ifade etti. Tekirdağ’daki işgücü piyasasının çok canlı olduğunu ve işgücüne katılım oranları bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldığını dile getiren Esen, işsizlik oranlarının ise Türkiye ortalamasının altında olduğuna dikkat çekti. Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Tekirdağ ili için hedeflenen 30 bin artı istihdamın üzerine çıkılarak yaklaşık 40 bin kişilik artı istihdam gerçekleştirdiklerini söyleyen Esen, İŞKUR aracılığı ile 2017 yılında işe yerleştirmelerin 2016 yılına göre yüzde 44 oranında arttığını belirtti. Esen, özellikle engelli istihdamında Türkiye 2’ncisi olarak engelli vatandaşların, işgücü piyasasında kendilerine daha çok yer bulma noktasında çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2017 yılı faaliyetleri değerlendirildi. Kurul üyelerinin işgücü piyasası ile ilgili görüş ve önerileri alındı. Toplantının sonunda 2018 Yılı Yıllık İşgücü Eğitim Planı, oybirliği ile onaylandı. Engelli ve Eski Hükümlülerin ortaya koydukları girişimcilik projeleri değerlendirildi. Çocuk İşçiliği İle Mücadele Ulusal Programı kapsamında ilgili kurumların işbirliği içerisinde çalışmaya devam etmesi kararlaştırıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1642 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu