Teski'den, 7,2 Milyon Tl'lik Dev Bir Yatırım Daha
reklam
28 Şubat 2018
Teski'den, 7,2 Milyon Tl'lik Dev Bir Yatırım Daha

Teski'den, 7,2 Milyon Tl'lik Dev Bir Yatırım Daha

Yatırımlarını geleceğe göre şekillendiren Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü, Çerkezköy ve Kapaklı arasında kalan bölgedeki altyapı sorununu çözecek olan Ambar Deresi ve Kavak Deresi Atık Su Kolektör Hattı’nın temelini attı.

Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile başlayan temel atma törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Rıza Tekin ve A. Soner Ergin, TESKİ Genel Müdür Yardımcıları Nilgün Marmara, Dr. İbrahim İçöz ve İ. Feyzi Ünal, daire başkanları, Büyükşehir Belediyesi ile TESKİ’nin teknik ve idari personelleri, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YATIRIM BEDELİ 7,2 MİLYON TL

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa “TESKİ olarak, ilçelerimizin altyapı problemlerini çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Temelini attığımız proje ile Kavak Deresi ve Ambar Deresi bölgelerinin, yeni gelişen alanların, okullaşan bölgelerin altyapı sorunlarını çözmek amacıyla, derelere akan atık suları kolektör hattı ile toplayarak arıtma tesisine ileteceğiz. Yatırım bedeli KDV dâhil 7,2 milyon TL’dir. Yaz aylarında bitirilmesi planlanmaktadır. Kavak Deresi bölgesinde, atık su şebeke ve kolektör hattı bulunmamaktadır. Kavak Deresi; Kapaklı İlçesi Bahçelievler Mahallesi, Çerkezköy İlçesi Kipa mevkii (yeni yapılan sitelerin) ve Emlak Konutları mevkilerinin alt mansap kısmında kalmaktadır. Özellikle Emlak Konutları’nın atık suları Kavak Deresi’ne deşarj olmakta ve çevre kirliliğine sebep olmaktadır. İş kapsamında inşa edilecek olan 600 mm çapında ve 2 bin 700 metre uzunluğundaki Kavak Deresi Atık Su Kolektör Hattı vasıtasıyla bölgenin atık suyu Çerkezköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne iletilecektir ve tesiste arıtılacaktır. Çerkezköy İlçesi Ambar Deresi bölgesinde, kısmen atık su şebeke hattı bulunmaktadır. Bölgenin atık suyu, atık su kolektör hattı bulunmaması sebebiyle dereye deşarj olmaktadır. İş kapsamında şebeke hattı bulunmayan, özellikle okullar bölgesinin atık su şebeke hattı inşa edilecektir. Ayrıca Ambar Deresi bölgesine de yeni yapılacak olan atık su kolektör hattı ile bölgenin atık suyu Çerkezköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne iletilecektir. Toplamda yaklaşık 11 bin metre atık su şebeke ve kolektör hattı inşa edilecektir. Temelini atacağımız yatırımın haricinde, bölgede devam eden yatırımlarımız da var. Bu yatırımların yapılmasında bize liderlik eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a, ilçe belediye başkanları ve tüm TESKİ emekçilerine teşekkür ediyorum. Halkımıza hayırlı olsun.” dedi.

TESKİ, ÖNEMLİ İŞLER YAPTI

Törende konuşan ve TESKİ’nin kent genelinde önemli işler yaptığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Biz Büyükşehir olmadan önce de Çerkezköy ile etle tırnak gibiydik. Ortak yatırımlar, artık ayrılmamızın da imkânsız olduğunu gösteriyor. TESKİ yapmış olduğu altyapı çalışmalarıyla Kapaklı ve Çerkezköy’de önemli işler yaptı. Kapaklı’nın altyapı çalışmalarına en ihtiyaç duyan mahallesi Pınarca Mahallesi’dir. Geçmiş dönemde yapılan eksik hizmetleri biz tamamlıyoruz. Bu da bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Ben bu yatırım için başta Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.

GELECEĞE GÖRE ŞEKİLLENDİRİYORUZ

Törende konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Bugün TESKİ’nin Çerkezköy’ün geleceği için yaptığı önemli bir yatırımın temel atma töreninde beraberiz. Ambar Dere Bölgesi, Çerkezköy’ün Fatih Mahallesi çok uzun zamandan beri kanalizasyonu yaptık, yapıyoruz vaatleriyle geçiştirilen bir bölgesiydi. Daha sonra aynı ihalenin içerisinde, Çerkezköy’ün Kavak Deresi var. Bir tarafında OSB’lerin, bir tarafında mahallelerin atık sularına maruz kalan bir bölgeydi burası. Atık sular sebebiyle olan kokular, yaklaşık 20 bin insanı etkiliyordu. Mahallenin en önemli ve temel sorununa, bugün bu önemli yatırımı yapıyoruz. Yatırımlarımızı geleceği düşünerek şekillendiriyoruz. Kolektör hattının tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

YAPTIKLARIMIZA SAYGI DUYSUNLAR

Tekirdağ’ın 11 ilçesinin tamamında hizmet yaptıklarını ve her ilçeye ayrı ayrı potansiyeline göre yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Ne söz verdiysek, onu yerine getiriyoruz. Önemli olan söz vermek değil, yerine getirmektir. İlimize ve ülkemize bir çivi dahi çakan kim varsa, hepsine saygı duyuyoruz. Yerel yönetim olarak, yaptıklarımıza saygı duysunlar. Böyle bir siyaset olmaz. Ben bu yatırımın hayırlı olmasını diliyor, nice yatırımlarda ve açılışlarda buluşmak üzere, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yaptığı kısa konuşmanın ardından Ambar Deresi ve Kavak Deresi Atık Su Kolektör Hattı’nın temel atma töreni, katılımcılar tarafından kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1708 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu