Kapaklı'da, Elektronik Atık Toplama Kampanyası Başladı
reklam
28 Şubat 2018
Kapaklı'da, Elektronik Atık Toplama Kampanyası Başladı

Kapaklı'da, Elektronik Atık Toplama Kampanyası Başladı

İlçe genelindeki okullarda “Elektronik Atık Toplama Kampanyası” başlatan Kapaklı Belediyesi, öğrenci ve velilerin elektronik atık konusunda daha da fazla bilinçlendirilmesini hedefliyor. Okullar, toplanan atık miktarına göre ödüllendirilecek.

Kapaklı Belediyesi, ilçe genelindeki okullara elektronik atık toplama kutuları dağıttı. Yapılan eğitimler ve asılan afişlerle elektronik atıkların tehlikeleri anlatılırken, başlatılan Elektronik Atık Toplama Kampanyası ile hem öğrencilerin hem de velilerin elektronik atık konusunda daha da fazla bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Düzenlenen kampanyanın sonunda okullar, toplanan atık miktarına göre ödüllendirilecek.

HERKESİN DUYARLI OLMASINI BEKLİYORUZ

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Atık durumundaki elektrikli ve elektronik eşyalar, teknolojinin gelişimi ve hayat standardının yükselmesiyle birlikte gün geçtikçe artmaktadır. Elektronik atıklar ihtiva ettikleri ağır metaller ve gazlar nedeniyle, çöp olarak değerlendirilmemelidir. Yani evsel atıklarla birlikte atılmaması gerekmektedir. Geri dönüşüme gönderilen elektronik atıklar tekrar ekonomiye kazandırılarak hammadde, elektrik, su ve yakıt tasarrufu sağlanabilir. Bununla birlikte yeni üretilecek elektrikli ve elektronik eşyaların daha ekonomik ve çevreye duyarlı olmasına yardımcı olur. Tüm vatandaşlarımızdan, bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz.” dedi.

KATKI SUNAN ÖDÜLLENDİRİLECEK

04 Mayıs 2018 tarihinde sona erecek kampanya kapsamında dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı, masa tenisi seti, satranç takımı ve benzeri hediyeler verileceğini belirten Mandalı “Vatandaşlarımız, elektronik atıklarını mahallerindeki okula götürerek kampanyamıza destek olabilirler. Taşıyamadıkları atık elektrikli ve elektronik eşyalarını da Atık Getirme Merkezi’mize getirebilirler. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, 444 80 59 numaralı Alo Atık Hattı’ndan destek alabilirler.” diye konuştu. Kampanya sonunda okulların yanı sıra öğrenciler de bireysel olarak ödüllendirilecek.

Editör : Tuğberk Erdem
1867 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu