11'inci Kalkınma Planı Hazırlık Toplantıları Tamamlandı
reklam
28 Şubat 2018
11'inci Kalkınma Planı Hazırlık Toplantıları Tamamlandı

11'inci Kalkınma Planı Hazırlık Toplantıları Tamamlandı

Ülkemizin gelecek 5 yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyacak olan 11’inci Kalkınma Planı (2019-2023) hazırlıkları kapsamında, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) önderliğinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da toplantılar yapıldı.

Türkiye’nin gelecek 5 yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyacak olan 11’inci Kalkınma Planı (2019-2023) hazırlıkları, TC Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda planlanan geniş katılımlı Özel İhtisas Komisyonları ve Toplantıları, Türkiye’deki 81 ille birlikte TRAKYAKA sorumluluk alanı olan TR21 Bölgesi’nde de yapıldı.

İlk toplantı 08 Şubat 2018 tarihinde Edirne’de gerçekleştirildi. Daha sonra Tekirdağ ve Kırklareli’de de yapılan toplantılara kamu, özel kesim ve STK’lardan temsilciler katıldı. Toplantılar ile ilgili bir açıklama yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yönetişim kavramının önemine vurgu yaptı. Şahin, yaptığı açıklamada “Yönetişim demek, karar alma süreçlerine toplumun tamamının dâhil edilmesi demektir. Ülkemizin önümüzdeki 5 yılına damgasını vuracak bu planın hazırlanmasında, Trakya’da bulunan tüm kesimlerin söz hakkı olması için çaba gösteriyoruz. Bu nedenle hazırlık ve istişare toplantılarına kamu, özel ve STK kesiminden geniş bir kitlenin katılmasına önem veriyoruz. Tematik olarak gerçekleşen toplantılara gençleri, kadınları ve tüm kurumsal paydaşları dâhil ettik.” dedi.

Şahin “2019-2023 dönemini kapsayacak olan 11’inci Kalkınma Planı, 2023 vizyonu doğrultusunda ülkemizin kalkınma hedeflerini daha da ileriye taşıyacak. Ülke olarak odaklanan kritik önemdeki yapısal dönüşüm alanlarını ve bunlara ilişkin hedef ve stratejileri de ortaya koyacak temel politika belgesi olacak. Plan kapsamında alınacak tedbirlerle bir yandan milli gelirin artırılması, bir yandan da yaratılan hasılanın toplum kesimleri ve bölgeler arasında daha dengeli bir biçimde paylaşılması sağlanacak. Biz de ülkemiz çevresinde gelişen bunca olumsuzluğa rağmen 11’inci Kalkınma Planı’nın Trakya’ya çok şey katacağını düşünüyoruz. Özellikle büyük ölçekli bazı yatırımlar Trakya’nın çehresini tamamen değiştirecek ve hızlı bir ekonomik ve sosyal gelişmeye neden olacak. Biz bölge olarak bu dönüşüme ve gelişime hazırız.” diye konuştu.

11’inci Kalkınma Planı’nın hazırlık sürecinin önemli unsurlarından birisini çalışma grupları toplantıları oluşturdu. TRAKYAKA koordinasyonunda yürütülen; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum temsilcileri ile akademik çevrelerin bir araya geldiği çalışma gruplarının çalışmalarından elde edilen sonuç, değerlendirme ve öneriler, plan hazırlıklarına katkı sağlayacak. Toplantılarda genel paydaş, kadın ve gençlik çalışma gruplarınca belirlenen 5 öncelik için önerilen politikalar arasından 2 tanesi belirlendi. Belirlenen politikalara çalışma grupları 5 eylem önerisinde bulundu. Bu eylem önerileri bölge bazlı olarak birleştirilecek ve Trakya’yı oluşturan Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nin önerileri olarak Kalkınma Bakanlığı’na sunulacak. Bakanlık tüm Türkiye’den gelecek verileri birleştirerek bir Türkiye verisi oluşturacak.

Editör : Tuğberk Erdem
1554 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu