Zor Durumdaki Tekirdağspor'a, Bir Büyük Destek Daha
reklam
05 Mart 2018
Zor Durumdaki Tekirdağspor'a, Bir Büyük Destek Daha

Zor Durumdaki Tekirdağspor'a, Bir Büyük Destek Daha

Süleymanpaşa İlçesi Barbaros Mahallesi’nde bulunan eski belediye binasının tadilata tabi tutularak dönüştürülmesi ile hayata geçirilen Süleymanpaşa Belediyesi Sporcu Dinlenme Tesisleri, Tekirdağsporlu futbolcuların kullanımına sunuldu.

Maddi açıdan oldukça zor günler geçiren Tekirdağspor’a, bir büyük destek de Süleymanpaşa Belediyesi’nden geldi. Spor Toto Teşkilatı tarafından yapılacağı açıklanan 500 bin TL’lik yardımın ardından, Süleymanpaşa İlçesi Barbaros Mahallesi’nde bulunan eski belediye binasının tadilata tabi tutularak dönüştürülmesi ile hayata geçirilen Süleymanpaşa Belediyesi Sporcu Dinlenme Tesisleri de Tekirdağsporlu futbolcuların kullanımına sunuldu. Tekirdağspor, kalıcı tesislerine kavuşuncaya kadar açılışı yapılan tesislerde konaklayacak. Tekirdağspor’un kalıcı tesislerine ne zaman kavuşacağı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

TEKİRDAĞSPOR’A AİT DİNLENME TESİSİ

Süleymanpaşa Belediyesi Sporcu Dinlenme Tesisleri’nin açılış töreni, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Tekirdağspor Yönetim Kurulu Başkanı Salih Canikli “Bildiğiniz üzere 01 Şubat’ta göreve geldik. Yaklaşık 1 aylık süre içerisinde bu tesisleri sporcularımıza kazandırmaya çalıştık. Bu tesisi Tekirdağspor’a kazandıran Süleymanpaşa Belediye Başkanı’mız Sayın Ekrem Eşkinat’a, Sayın Mehmet İşsever’e ve bu kulüp için fedakârca çalışan eski başkanlarımızdan Volkan Nallar kardeşime çok teşekkür ediyorum. Artık Tekirdağspor’un da kendine ait bir dinlenme tesisi var. Futbolcularımızın burada daha rahat edeceğine inanıyorum.” dedi.

BİZ SADECE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Canikli’nin ardından kürsüye gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da Tekirdağspor’a kazandırılan tesislerle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Eşkinat “Şu anda önünde durduğumuz tesisler, Süleymanpaşa Belediyesi’nin sporcu dinlenme tesisleri. Tekirdağspor geçici bir süre için burada kalacak. Ama nihai hedefimiz Tekirdağspor için yine Barbaros’ta, içerisinde bir antrenman sahası da bulunan yeni Tekirdağspor Tesisleri’ni yapmaktır.” diye konuştu.

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMAMIZ LAZIMDI

Sözlerine devam eden Eşkinat “Tekirdağspor kendi tesislerine geçtikten sonra 24 amatör spor kulübünü burada, Süleymanpaşa Belediyesi olarak dönüşümlü olarak ağırlayacağız. Amatör kulüplerden Tekirdağspor’a daha fazla futbolcu yetişmesi, daha fazla gencimizin spor yapması, karşımda gördüğüm Tekirdağspor’un efsane futbolcularının yeni jenerasyonlarının yetişmesi için taşın altına elimizi koymamız lazımdı. Umarım bu tesisle, kulübün belli giderlerine de katkıda bulunmuş oluruz. Ama her şeyden önemlisi Tekirdağ, kendi adını taşıyan 50 yıllık spor kulübünün oyuncularını, depreme dayanıksız ve kalınamayacak bir binadan kurtardı. Bunun mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Biz sadece üzerimize düşeni yaptık. Başarı başkanlarımızındır. Bu tesis, hepimize hayırlı olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından, Tekirdağspor’un geçmiş dönemlerinde kulübe futbolcu, teknik direktör, antrenör, malzemeci olarak hizmet etmiş ve kulübün efsaneleri arasına girmiş isimlere plaket takdim edildi. Daha sonra Kulüp Başkanı Canikli ve Belediye Başkanı Eşkinat’ın öncülüğünde tesisler dolaşıldı. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1954 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu