Genel Kurul Ertelendi, Taraflar Birbirini İtham Etti
reklam
05 Mart 2018

Genel Kurul Ertelendi, Taraflar Birbirini İtham Etti

05 Mart 2018 Pazartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ilk oturumu, yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 11 Mart 2018 Pazar gününe ertelendi.

Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Düğün Salonu’nda ve 05 Mart 2018 Pazartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ilk oturumu, yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 11 Mart 2018 Pazar gününe ertelendi. Hazirun Cetveli’ne kayıtlı bin 136 üyeden sadece 190’ının imza verdiği ilk oturumdan sonuç çıkmazken, Başkan Adayları karşılıklı olarak ithamlarda bulundular.

DİĞER LİSTEDEKİ ARKADAŞLAR, TEVECCÜH GÖSTERMEDİ

Bakanlık Temsilcileri’nin saat 13.00 sularında verdiği erteleme kararı sonrasında kürsüye gelen Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Feyzullah Aktepe “Bu bizim kongremizin ilk oturumuydu. 2’nci oturum; 11 Mart 2018 Pazar günü aynı yerde, aynı saatte yapılacaktır. Gerçekleştireceğimiz 2’nci oturuma, tekrardan hepinizi bekliyorum. Bildiğiniz üzere 2 tane aday listemiz vardı. Diğer aday arkadaşlarımız, kongrenin gerçekleştirilmesi yönünde teveccüh göstermemişlerdir. Bu nedenle de çoğunluk sağlanamamıştır. Şahsım ve yönetim kurulum adına sizlerden özür diliyorum. Haftaya aynı saatte, aynı yerde hepinizi yeniden bekliyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Teşekkür ederim.” dedi.

BUGÜNKÜ OTURUM, PROSEDÜR GEREĞİ YAPILDI

Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Murat Turna ise yaptığı açıklamada “Bugün buraya gelme zahmetinde bulunan üyelerimize çok teşekkür ederiz. Kendilerinden, ben de şahsım ve yönetim kurulum adına özür dilerim. Mevcut Başkan’ımızla yapmış olduğumuz görüşme sonucunda olağan kongremizin ilk oturumunu 5’inde, 2’nci oturumunu ise 11’inde yapma kararı almıştık. Ayın 5’inde yapılacak olan oturumun prosedür gereği olduğunu, esnafın işinden kalmaması için ayın 11’inde yapılacak olan oturumun ise esas olduğunu ağız birliğiyle konuşup teyit ettik. Yaptığımız seçim çalışmalarında tüm esnaf arkadaşlarımıza, kongrenin ayın 11’inde olduğunu söyledik. Bundan 8 gün önce, mevcut Başkan’ımızın ‘Kongrenin, ayın 5’inde yapılacağını’ söylediği duyumunu aldık. Gelen bu duyum üzerine kendisini tekrar aradım ve kendisi ‘Hayır, 11’inde olacak. 5’inde yapılacak olan kongre, prosedür gereği yapılacak. Üyelerimizi boşuna yormayalım.’ dedi. Biz de yönetimimize, ayın 11’inde olacağını söyledik. Fakat mevcut Başkan’ımız ‘Ayın 5’inde yapılacak!’ diye çalışmalarına devam etti. Son 3 gündür yaptığı telefon görüşmeleriyle de üyelerimize muhakkak gelmeleri konusunda ısrarlı telkinlerde bulundu. Üyelerimiz gelip gitme zahmetinde bulunmasınlar diye biz son dakikaya kadar bekleyeceğimizi, yeterli çoğunluğun sağlanması durumunda kendilerini de davet edeceğimizi söyledik. Katılım sayısı düşük oldu. 11 Mart’a ertelendi. 11 Mart’ta yapılacak seçimin sonuçları, hepimize hayırlı uğurlu olsun. Hepinize teşekkür ederim.” diye konuştu.

Kendilerini destekleyen üyelere gelmemeleri yönünde mesaj atmadıklarını, ancak telefonla kendilerini arayan üyelere yeterli çoğunluğun sağlanması durumunda davet göndereceklerini söylediklerini ifade eden Başkan Adayı Murat Turna, ertelenme sürecine başka da herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını açıkladı.

RAKİP LİSTEDEKİ KARDEŞLERİMİZ, HATA YAPTILAR!

Erteleme sürecinde, Rakip Başkan Adayı Murat Turna’nın hata yaptığını ileri süren Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Feyzullah Aktepe “Burada, rakip arkadaşlarımızın yaptığı bir hata var. Bu hata, engelleme hatasıdır. ‘Hayır, bugün seçim iptal edildi, gelmeyin!’ şeklinde mesajlar verilmiştir. Bunlar, genç kardeşlerimizdir. Bir ifade kullanmadan önce, onun sonucuna bakmak gerekir. Sonuç, burada kendilerine zarar vermektedir. Çünkü ben, uzun yıllardan bu yana esnaf ve sanatkârımın yöneticiliğini yapıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle ben, onları hiçbir zaman üzmek istemem. Onlara bir mesajım olsun. Eğer bugün bizim bir hatamız varsa, kendilerinden çok özür diliyorum. Seçim, 2’nci oturuma kalmıştır. Bu da 11 Mart 2018 Pazar günü, aynı saat ve Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Düğün Salonu’nda yapılacaktır. Kendilerini, yeniden davet ediyorum. Tatil günü olduğu için, seçimin daha rahat olacağını düşünüyorum. Biz bunu, üyelerimizi fazla meşgul etmemek için ilk oturumda bitirmek istedik. Fakat karşı taraftaki liste buna teveccüh göstermemiştir. Kendilerinin de muhakkak bir düşündükleri vardır. Yine de saygı duyuyorum. Bu bildirimi de basın mensupları vasıtasıyla bildirmek istedim. Teşekkür ediyorum ve 11 Mart Pazar günü herkesi, Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Düğün Salonu’na bekliyorum.” dedi.


Editör : Tuğberk Erdem
1731 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu