Ergeneli Kadınlar, 8 Mart Kadınlar Günü Kahvaltısı'nda Buluştu
reklam
09 Mart 2018
Ergeneli Kadınlar, 8 Mart Kadınlar Günü Kahvaltısı'nda Buluştu

Ergeneli Kadınlar, 8 Mart Kadınlar Günü Kahvaltısı'nda Buluştu

Ergene Belediye Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltı organizasyonu düzenledi. Ulaş Hizmet Binası Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kahvaltı programına gösterilen ilgi yoğun olunca, düğün salonu adeta kadınlarla doldu taştı.

Ergene Belediye Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik programı düzenledi. Program kapsamında, sabahın erken saatlerinde işe giden kadın vatandaşlarla bir araya gelen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergeneli kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı ve kendilerine birer çiçek takdim etti. Etkinlikler, Ulaş Hizmet Binası Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kahvaltı programı ile devam etti. Ergene Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltı programına; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve eşi İlke Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve eşi Ayten Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ergene İlçe Örgütü Başkanı Erdinç İrel, mahalle muhtarları, dernek ve kurumlardan gelen temsilcilerin yanı sıra çok sayıda Ergeneli bayan katıldı.

TARİH BOYUNCA HER ZAMAN YAN YANA OLDUK

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Yüksel “Türk toplumunda kadının aile içindeki yeri ve önemi çok büyüktür. Bizim tarihimizde kadın erkek her zaman yan yana olmuştur. Türk Kadını, Cumhuriyet’in kurulması ile birlikte Atatürk tarafından tekrardan baş tacı yapılmıştır. Kadınlarımız, hayatın her alanındaki fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil etmektedirler. Bu anlayışla başımızın tacı şehit annelerimizin, yarınlarımızın mimarı kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.

ERGENE’MİZ, KADINLARIMIZ SAYESİNDE ÇOK GÜÇLÜ

Düzenlenen etkinlikte, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak da bir konuşma yaptı. Konuşmasına, salonda bulunan bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak “Ergene’miz, güçlü bir ilçe. Güçlü olmasındaki en önemli sebep de yanımızdaki bayanlarımız. Bizler hizmetlerimizi, bayanlarımızın desteği ile yapıyoruz. Bu hizmetleri yapmamda değerli eşimin de çok büyük katkısı olmuştur. Bu vesileyle eşimin de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bizzat eli öpülesi şehit annelerimizin 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Türkiye şanslı bir ülke… Bizim inancımızda, geleneğimizde ve kültürümüzde, kadınlara önem vermek yer alıyor. Ergene’de kadının daha güçlü olması, yönetimi de daha güçlü kılacaktır.” diye konuştu.

KADININ ROLÜNÜN ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUM

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak’ın ardından söz alan eşi İlke Kızıltoprak ise “Hak ve yenilik mücadelesinin en değerli üyesi, asaletin hanımefendiliği en çok kendisine yakıştırdığım kadınların, bu anlamlı gününü kutluyorum ve bu anı sizlerle birlikte yaşamaktan dolayı mutluyum. Daha huzurlu ve daha mutlu bir toplumun oluşmasında, kadının rolünün önemli olduğunu biliyorum. Bu konuda, hepimize büyük görevler düşüyor. ‘Ne yapabilirim ki!’ sorununun karşısında, pes etmemek gerektiğine inanıyorum. Ben, çalışan bir anneyim, emekçiyim. Güçlü yarınlara, kadınlarımızın birlikteliği ve gücüyle çıkalım. Bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü, bir kez daha kutluyorum.” dedi.

Ergene Belediyesi Avukatı Sedef Buyer’in kadın hakları konusunda verdiği bilgilerin ardından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik programı sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1534 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu