En Ciddi Çalışan Yardım Kuruluşlarından Bir Tanesiyiz
reklam
11 Mart 2018

En Ciddi Çalışan Yardım Kuruluşlarından Bir Tanesiyiz

İnsani Yardım Vakfı Çorlu Kadın Kolları Yönetimi, ilçede görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda konuşan Kadın Kolları Başkanı Gülden Adıgüzel “İnsani yardım anlamında en ciddi çalışan kuruluşlardan bir tanesiyiz.” dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) ve İnsani Yardım Vakfı Çorlu Kadın Kolları Yönetimi, ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

2017 YILININ HAZİRAN AYINDA KURULDU

Düzenlenen basın toplantısında konuşan İHH Çorlu Kadın Kolları Başkanı Gülden Adıgüzel “Öncelikle kıymetli vaktinizden zaman ayırıp toplantımıza katıldığınız için duyduğumuz onuru dile getirmek isterim. Bugün burada hem kuruluş gayemizi Çorlu kamuoyuyla paylaşmak hem sizlerle tanışmak hem de yaptığımız faaliyetler hakkında bilgi vermek üzere toplandık. Bizler, geçtiğimiz Ramazan ayında kurulduk. Ana Kademe Başkanı’mız Sayın Cemalettin Günay’ın görevi bizlere tevdi etmesiyle birlikte hizmetlerimize başladık. Tabi Ramazan ayı, bildiğiniz üzere ülkemizde insani yardım anlamında yoğun geçen bir dönem. Bu nedenle ilk faaliyetimize, Ramazan ayı için hazırlanan erzak kolilerinin dağıtımıyla başladık. Hemen akabinde gerçekleştirdiğimiz başka bir çalışma ile okul çağındaki yaklaşık 150 çocuğumuzun hem giyim hem de kırtasiye ihtiyaçlarını giderdik. Onun hemen ardından Genel Merkez’imiz tarafından yürütülen ‘Siz Görürseniz Onlar Da Görecek’ adlı kampanyaya iştirak ettik. Afrika’da yaşanan kum fırtınalarının sebep olmuş olduğu katarakt ve görme engelinin ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan kampanya kapsamında, gerek diş macunu satışı yaparak gerek yapılan yardımlardan elde ettiğimiz gelirle, görme yetisini kaybetmiş yaklaşık 12 insanın görmesini sağladık. Yine Genel Merkez’imiz tarafından hayata geçirilen ve herkesin bir yetime sponsor olarak aylık iaşesini sağladığı ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ kampanyasına destek sağladık. Bu konuda özellikle Ana Kademe’miz okullarımızda tanıtımlar yaptı ve her sınıfın bir yetimi oldu. Toplamda baktığımızda, Çorlu’nun neredeyse 100-150 tane yetimi olmasını sağladık.” dedi.

YAKLAŞIK 7 BİN KADIN ZULÜM GÖRÜYOR

Adıgüzel “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ortaya konan yeni bir proje vardı. Suriye’deki mazlum kadınların özgürlüğü adına başlatılan ‘Uluslararası Vicdan Konvoyu’ adlı eylem projesi, büyük yankı uyandırdı. Biliyorsunuz, hemen yanı başımızdaki komşu ülke Suriye’de büyük bir savaş var ve Suriye halkı zulüm görüyor. Suriye’de yaşayan yaklaşık 7 bin kadın ki bunların 417’si kız çocuğu, zalim Esed’in hapishanelerinde tutuluyor. İHH’nın yardımcı kuruluşu olan İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (İHAK), zulüm gören bu kadınların serbest bırakılması için eylem başlattı. Bu proje, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Hatay’da yapılan bir basın açıklamasıyla nihayete erdi. Dünyanın 55 ülkesinden gelen kadın aktivistler ve Türkiye’nin bütün illerinden bir araya gelen kadınlarımız, 200 otobüsle Hatay’a ulaşım sağladılar. Trakya’daki gönüllü arkadaşlarımızın çoğunun çalışan grubu olması sebebiyle maalesef ki bu eylemi çok fazla kamuoyu gündemine taşıyamadık. Ama yine de İHH Çorlu Kadın Kolları olarak, Suriye’de ya da dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun zulüm gören kadın veya erkek ne kadar insan varsa onların yanında ve zalimlerin karşısında olduğumuzu duyurmak, bugüne dair fikrimizi belirtmek istedik.” diye konuştu.

ÇORLU’DA DA YARDIMA KOŞUYORUZ

Yaptığı açıklamalara devam eden Adıgüzel “Genel Merkez’imizin yürüttüğü bu projelerin dışında Çorlu’muz içerisinden bize ulaşan ne kadar mağdur insan varsa, hepsinin yanında olmaya gayret gösterdik. Bu noktada arkadaşlarım, bir yıldır özverili bir biçimde çalışıyorlar. Şükürler olsun ki şu ana kadar, bizden yardım talebinde bulunup da kapısını çalamadığımız, yardımına koşamadığımız hiç kimse olmadı. Bu nedenle kendilerine, gerçekten şükranlarımı sunmak istiyorum. Genel itibariyle kendi imkânları ve bütçeleriyle insanlara ulaşıyorlar. Sadece burada bulunan arkadaşlarımız değil, bizlere özelden ulaşarak ‘Şu çocuğa, şu aileye ben koşayım’ diyen ve verilen sözleri gerçekten yerde bırakmayan bir sürü insan var. Bu noktada belirtmeliyim ki Çorlu kamuoyunun ciddi bir desteğini alıyoruz. İnsanımızın samimi gayesi, bizim yaptığımız çalışmaları da başarılı kılıyor. Göstermiş olduğumuz başarının temelinde, Ana Kademe Başkanı’mız Sayın Cemalettin Günay’ın da çok büyük bir etkisi, çok ciddi bir desteği ve özverisi var. Şu anda İHH Çorlu Kadın Kolları, insani yardım anlamında en ciddi çalışan kuruluşlardan bir tanesiyiz. Allah, katkı sunan herkesten razı olsun.” dedi.

Hiçbir siyasi parti, kurum veya kuruluşla organik bağlarının bulunmadığını sözlerine ekleyen Adıgüzel, bundan sonraki süreçte de oldukça başarılı projelere katkı sunacaklarının altını çizdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1710 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu