Genel Kurula Saatler Kala, Tüm Nefesler Tutuldu
reklam
11 Mart 2018
Genel Kurula Saatler Kala, Tüm Nefesler Tutuldu

Genel Kurula Saatler Kala, Tüm Nefesler Tutuldu

Yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 11 Mart 2018 Pazar tarihine ertelenen Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’na saatler kala seçim heyecanı tavan yaparken, tüm gözler yapılacak olan genel kurula çevrildi.

05 Mart 2018 Pazartesi günü yapılan ilk oturumda yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 11 Mart 2018 Pazar gününe ertelenen Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, yarın gerçekleştirilecek. Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Düğün Salonu’nda yapılacak genel kurul toplantısına saatler kala, tüm nefesler tutuldu. Başkan Adayları gerçekleştirdikleri seçim çalışmalarına son dakikaya kadar devam ederken, izledikleri farklı seçim stratejileriyle de kamuoyunun gündemine oturdu.

BİN 136 ÜYE OY KULLANACAK

Yeterli sayıya ulaşılma şartının aranmayacağı genel kurul toplantısı, saat 12.00’da başlayacak. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından yönetim kurulu ve denetim kurulu tarafından hazırlanan raporların okunmasına geçilecek. Başkan adaylarının yapacağı konuşmaların ardından saat 13.30 itibariyle de seçim sandıkları üyelerin oylarına açılacak. 2 sandığın kurulacağı genel kurulda, toplam bin 136 üye oy kullanacak. Saat 17.00’ye kadar sürecek oy kullanma işleminin ardından oyların sayımına geçilecek. Rakibine göre daha fazla oy alan başkan adayı, 4 yıllığına başkanlık koltuğuna oturacak.

DENEYİM Mİ, YOKSA DEĞİŞİM Mİ KAZANACAK?

Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 44 yıldır tepesindeki isim olan mevcut Başkan Feyzullah Aktepe yeni dönem için de aday olurken, rakip Başkan Adayı Murat Turna ise seçim yarışına ilk kez giriyor. 18 Yönetim Kurulu Üyesi (9 Asil, 9 Yedek) ve 6 Denetim Kurulu Üyesi (3 Asil, 3 Yedek) olmak üzere toplam 24 ismin belirleneceği seçimde, adeta liste savaşları yaşanıyor. Her iki başkan adayının da listesinde çok güçlü isimler yer alırken, “ Deneyim”in mi yoksa “Değişim”in mi kazanacağı yarın belli olacak.

FEYZULLAH AKTEPE’NİN LİSTESİNDE KİMLER VAR?

Yönetim Kurulu (Asil): Feyzullah Aktepe, Fethi Şanal, Fevzi Saçar, Mustafa Meriç, Necmettin Zerey, Ayhan İşcan, Hüsrev Çakırlı, Ersin Akdağ ve Süleyman Hashan.

Yönetim Kurulu (Yedek): Serkan Bozyiğit, Ertan Gültekin, Ayfer Işıldak, Volkan Çırak, Hayrettin Özğen, Davut Azgüler, Çağlar Erözyürek, Semih Balçık ve Ahmet Karadeniz.

Denetim Kurulu (Asil): Nurgül Hacıoğlu, Zeki Güler ve Suat Özaydın.

Denetim Kurulu (Yedek): Mehmet Yıldız, Hakan Cin ve Hakan Özel.

MURAT TURNA’NIN LİSTESİNDE HANGİ İSİMLER VAR?

Yönetim Kurulu (Asil): Murat Turna, Recep Karıksız, Sinan Mert, Naim Çakıroğlu, Burhan Buluş, Ersin Bekircan, Birol Dayan, Oğuz Aydın ve Çiğdem İ. Demirdal.

Yönetim Kurulu (Yedek): Murat Dizdar, Semahat Dede, Onur Mert, Özcan Kurtulmuş, Erol Ertekin, Naim Danış, Ersin Gümüş, Münüp Fırat ve Rasim Dağ.

Denetim Kurulu (Asil): Hasan Akpınar, Mustafa Özkan ve Hamza Koca.

Denetim Kurulu (Yedek): Gürcan Sural, Eray Fidan ve Olcay Paker.    

Editör : Tuğberk Erdem
2024 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu