Ergene Belediyesi'ndeki Taşeron İşçiler, Sınav Sonuçlarını Bekliyor
reklam
15 Mart 2018
Ergene Belediyesi'ndeki Taşeron İşçiler, Sınav Sonuçlarını Bekliyor

Ergene Belediyesi'ndeki Taşeron İşçiler, Sınav Sonuçlarını Bekliyor

Ergene Belediye Başkanlığı bünyesinde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta olan taşeron personellerin işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin sözlü ve uygulamalı sınav yapıldı.

Taşeron statüsünde çalışan işçinin belediye şirketine geçişi ile ilgili düzenleme uyarınca Ergene Belediyesi bünyesinde kurulan “Sınav Komisyonu” tarafından 08 Mart-14 Mart 2018 tarihleri arasında sözlü ve uygulamalı sınav mülakatları gerçekleştirildi.

24 Aralık 2017’de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenleme çerçevesinde Ergene Belediye Başkanlığı bünyesinde kamu kurum ve kuruluşlarında personel çalışmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalışmakta olan işçilerin sürekli işçi kadrolarına veya mahalli idare şirketlerine işçi statüsünde geçirilmesine ilişkin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin geçici 23 ve 24’üncü Maddeleri’nin uygulamasına dair usul ve esasların 39’uncu Maddesi gereğince alt işveren personelin sınavlarda ilk ve ortaokul, lise, ön lisans ve lisans mezunları için ayrı ayrı kategoriler belirlendi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Taşeron işçilerin kadroya geçiş hakkı tanınmasıyla Ergene Belediyesi’nin farklı birimlerinde görev yapan ve kadroya geçme şartlarını taşıyan personellilerimize yönelik sınav yapıldı. Sınav Kurulu tarafından mezuniyetlerine ve çalıştıkları iş bölümlerine göre farklı kategorilerde sınava tabi tutuldular. Sınavda başarılı olan ve işçi statüsüne geçme hakkını elde edilecek personellerin isimleri www.ergene.bel.tr internet sitemiz aracılığıyla duyuracağız.” ifadeleri yer aldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1610 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu