Atatürk'ün Fotoğrafının Olduğu Afişlere Çirkin Saldırı
reklam
15 Mart 2018
Atatürk'ün Fotoğrafının Olduğu Afişlere Çirkin Saldırı

Atatürk'ün Fotoğrafının Olduğu Afişlere Çirkin Saldırı

18 Mart 2018 Pazar günü yapılacak Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü’nün duyurulması amacıyla asılan afişler, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edildi. Afişlerde, sadece Atatürk fotoğrafının yer aldığı kısmın tahrip edilmesi ise öfkeye sebep oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü tarafından 18 Mart 2018 Pazar günü saat 16.00’da yapılması planlanan Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü’nün halka duyurulması amacıyla şehrin muhtelif bölgelerine asılan afişler, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edildi. Afişlerde, sadece Atatürk fotoğrafının yer aldığı kısmın tahrip edilmesi ise vatandaşlar arasında öfkeye sebep oldu.

BU TOPRAKLARDA, MUSTAFA KEMAL’LER ÖLMEZ!

Konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Yıldıray Arıcı “Yazık, çok yazık… Nasıl bir zihniyet yapısına sahipsiniz ki bu vatanın her karışını borçlu olduğumuz ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına tahammül bile edemiyorsunuz. Özellikle de tarihimizde ayrı bir öneme sahip olan Çanakkale Zaferi’miz için düzenlemiş olduğumuz anma etkinliğinde… Sana sesleniyorum kendini bilmez zavallı! Bizler, yırttığın o afişleri yenileyeceğiz. Belki sen, şuursuzca yeniden yırtacaksın. Ama şunu asla unutma! Kalbimizdeki Mustafa Kemal Atatürk sevgisini, asla söküp atamayacaksın! Çünkü bu topraklarda, Mustafa Kemal’ler ölmez!” ifadelerini kullandı.

YAPILAN PROVOKASYONU ŞİDDETLE KINIYORUZ

Arıcı’nın yaptığı açıklamanın hemen akabinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay da kınama mesajı yayınladı. Yayınladığı mesajda Atalay “Bu akşam bazı sosyal medya hesaplarında Çorlu’muzda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerinin yırtıldığı ile ilgili paylaşımlar gördüm. Tamamen provokasyon kokan bu durumu şiddet ve nefretle kınıyor, tahrik amaçlı olduğu çok açık ortada olan bu alçaklığı yapanların biran önce bulunarak haklarında yetkili merciler tarafından gerekli yaptırımların uygulanacağına inanıyorum.” dedi.

Yaşanan vahim olay sonrasında vatandaşlar sosyal medyada kınama mesajları yayınlarken, mülki amirler ve emniyet yetkilileri göreve davet edildi. Ayrıca konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulup, bulunulmayacağı merak konusu oldu. 


Editör : Tuğberk Erdem
1838 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu