Atatürklü Afişlere Yapılan Saldırıya Suç Duyurusu
reklam
17 Mart 2018
Atatürklü Afişlere Yapılan Saldırıya Suç Duyurusu

Atatürklü Afişlere Yapılan Saldırıya Suç Duyurusu

Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü sebebi ile düzenlenecek Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü’nün duyurulması amacıyla asılan afişlerdeki Atatürk resimlerinin tahrip edilmesini sert bir dille eleştiren CHP Çorlu İlçe Örgütü, suç duyurusunda bulundu.

Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü sebebi ile 18 Mart 2018 Pazar günü düzenlenecek olan Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü’nün halka duyurulması amacıyla şehrin çeşitli bölgelerine asılan etkinlik afişlerindeki Atatürk resimlerinin tahrip edilmesini sert bir dille eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

BİR POSTERİN YIRTILMASI KADAR BASİT DEĞİL

16 Mart 2018 Cuma günü saat 14.00’da yapılan suç duyurusunun ardından Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Yıldıray Arıcı “Milli birliğimizin ve beraberliğimizin simgesi olan, ulusal mücadelemizin kahramanı, Türk Milleti’nin kurtuluşunun ve kuruluşunun önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çorlu sokaklarında yer alan resimlerine, vatan haini olduklarından hiç şüphe duymadığım kendini bilmezler tarafından çirkince saldırılmıştır. Bizler, bu saldırının bir posterin yırtılması kadar basit olmadığını biliyoruz.” dedi.

SALDIRMA CESARETİNİ NEREDEN BULUYORLAR?

Yaptığı açıklamalara devam eden Arıcı “Milli birliğe ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, sömürgeciliğe karşı büyük bir destan yazan milletimizin 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutlamak ve şehitlerimize saygı için düzenlenen yürüyüşün afişlerine saldıranların, bu cüreti ve cesareti nereden aldıkları anlaşılamamaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’e olan saldırıların artmasının sebebinin, bunu yapanların ‘karşılığında hiç bir bedel ödemeyeceklerine’ dair olan inancın olduğunu biliyoruz. Bu hainler; ulusal kurtuluş mücadelemiz için ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen fesli dedelerin, soytarı olarak bile kabul edilmemesi gereken saraylarda ağırlanması ve devlet büyükleri tarafından hasta yataklarında ziyaret edilmesinden mi cesaret alıyorlar? Yoksa bu hainler; Mustafa Kemal’in kıymetli annesi Zübeyde annemiz hakkında ağza alınmayacak iftiraları televizyonda rahatça konuşabilen kişi ve kurumlara herhangi bir yaptırımın olmamasından mı cesaret alıyorlar? Atatürk’e ve İnönü’ye ‘İki ayyaş’ diyenlerden mi bu cesareti alıyorlar?” diye konuştu.

TÜRK ADALETİ, GEREKLİ CEZAYI VERECEKTİR

Arıcı, sözlerini “Buradan çok net bir şekilde söylüyorum! Mustafa Kemal Atatürk’e, bayrağa ve bu milletin kutsal bildiği değerlere saldıran her kim olursa olsun, karşısında bu milletin vatansever, yürekli gençlerini bulacaktır. Herkes silkinsin ve kendine gelsin artık! Binlerce şehit verdiğimiz, cephelerde kurduğumuz bu ülkenin her santimetrekaresinde, bu milletin 81 milyon vatandaşının hakkı var. Birkaç kendini bilmez zavallının yaptığı saldırıyı da yanlarına bırakacak değiliz! Unutmayın, bizim Milli Marş’ımız ‘Korkma’ diyerek başlıyor ve bizler de Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde ve Bursa Nutku’nda verdiği talimatla hareket edeceğiz. Milletimizin beraberliğine zarar verecek her olayın ve her kişinin net olarak karşısında olduğumuzu bildirir, İstiklal Marşı’nı yüreğine nakşetmiş herkesi de böyle davranmaya davet ederiz. Şimdi arkadaşlarımız ile beraber suç duyurusunda bulunduk. Türk Adaleti’nin bu olayı aydınlatacağı ve gerekli cezayı vereceği inancındayım.” diyerek tamamladı.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan CHP Çorlu İlçe Örgütü, bir yandan da tahrip edilen afişleri yenileri ile değiştirdi.

Editör : Tuğberk Erdem
2140 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu