TESKİ'ye Ait Tesisler, Organize Bir Şekilde Saldırıya Uğruyor
reklam
22 Mart 2018
TESKİ'ye Ait Tesisler, Organize Bir Şekilde Saldırıya Uğruyor

TESKİ'ye Ait Tesisler, Organize Bir Şekilde Saldırıya Uğruyor

Son zamanlarda, TESKİ Genel Müdürlüğü’ne ait tesislere kimliği belirsiz kişi/kişilerce yapılan organize saldırılar, hem vatandaşları hem de TESKİ Yetkilileri’ni canından bezdirdi. Son 15 günde gerçekleşen 4 saldırı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Konuya ilişkin olarak Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında “Son zamanlarda TESKİ Genel Müdürlüğü’ne ait tesis, malzeme ve ekipmanlara sistemli bir şekilde hırsızlık, saldırı ve sabotaj gibi eylemler gerçekleştirilmektedir.

04 Mart 2018 tarihinde Kapaklı İlçesi Karaağaç Mahallesi İçme Suyu tesislerine zarar verme ve sistemi çökertme amacıyla yapılan sabotaj ve hırsızlıktan sonra, 17 Mart 2018 tarihinde yine aynı tesiste, aynı şekilde saldırı gerçekleştirilmiştir. Bina duvarları kırılarak kısmen yıkılmıştır. Mali değeri oldukça düşük olan elektrik kabloları kesilerek sistem çalışmaz hale getirilmiştir. Güvenlik Güçleri’nin incelemesinin ardından soruşturma süreci başlamıştır.

Bu eylemi takip eden gün olan, 18 Mart 2018 tarihinde Muratlı İlçesi Aydınköy İçme Suyu Deposu’nun demir kapıları çalınmıştır. Hırsızlık olayının tespiti üzerine derhal güvenlik güçlerine haber verilmiştir. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması sonrasında soruşturma başlatılmış olup, halen devam etmektedir.

19 Mart 2018 tarihinde Saray İlçesi Çayla Mahallesi’nde bir başka hırsızlık olayı yaşanmıştır. TESKİ’nin 2017 yılı içinde yaklaşık 4,5 milyon TL yatırım maliyeti ile Saray’ın Çayla, Çukuryurt ve Göçerler Mahallelerinde yaptığı içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmaları kapsamında, Çayla Mahallesi’nde bulunan 22 adet rögar kapağı çalınmıştır. Organize bir şekilde yapılan hırsızlığın ardından yine Güvenlik Güçleri’ne haber verilmiş olup, gerekli incelemenin ardından başlatılan soruşturma sürmektedir. Ayrıca belirtmek gerekirse, bir kerede 22 adet rögar kapağının çalınmasına ek olarak son 1 ay içerisinde bölgede çalınan diğer 5 rögar kapağı ile birlikte toplam 27 adet rögar kapağı çalınmıştır.

Sonuç itibariyle yapılan tüm saldırı, sabotaj ve hırsızlıklardan sonra tesislerimiz tahrip edilmiş ve kullanılamaz hale getirilmiştir. Tüm eylemlerin organize bir şekilde düzenlenmiş olması ihtimali yüksektir. Yapılan eylemler doğrudan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ Genel Müdürlüğü’nü hedef almaktadır. Tesislerimize yapılan bu çirkin saldırıları esefle kınıyoruz. Güvenlik Güçleri’nin çalışmaları sonrasında yapanların kimliklerinin tespit edilmesini umuyoruz. TESKİ’nin kamu hizmeti vermesi ve tesislerinin kamu malı olduğunu hatırlatarak, vatandaşlarımızın bu gibi eylemlere şahit olmaları durumunda derhal emniyet birimlerine haber vermelerini önemle rica ederiz.” ifadeleri yer aldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1651 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu