Genç Başkan'dan, Çorlu TSO Üyeleri'ne Kredi Müjdesi
reklam
06 Mayıs 2018

Genç Başkan'dan, Çorlu TSO Üyeleri'ne Kredi Müjdesi

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO)’nda yaşanan seçim heyecanının ardından göreve seçilen Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan ve yönetim kurulu üyeleri, ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldiler

Basın mensupları ile tanışmak, göreve seçilen meclis divanını tanıtmak ve geçen süre zarfında gerçekleştirilen çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak amacıyla Çorlu TSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantı, meclis divanı üyelerinin kendilerini tanıtmaları ile başladı. Akabinde söz alan Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan “Uzun ve yorucu bir seçim maratonundan sonra bizlere düşen görevleri yerine getirmek üzere seçildik. Meclis çatısı altındaki bütün arkadaşlarımızın ortak faydası, Çorlu’nun menfaatleri ve Oda üyelerimizin sorunlarının giderilmesi ve ‘Daha fazla nasıl faydalı olabiliriz?’ noktasında çalışmalar yapmak adına elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Kısaca kendimden bahsetmek istiyorum. 1964 yılında, Mardin’de doğdum. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu’nu bitirdikten sonra, subay olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yaptım. 1995 yılında, malulen emekli oldum. Emekli olduktan sonra 4 yıl süreyle İstanbul’da Sabancı Grubu’nda çalıştım. 19 yıldır Çorlu’da bulunan Can Grup’ta, grubun dış ilişkiler müdürüyüm. Bununla birlikte tekstil bölümünün idari müdürü, enerji bölümünün de koordinatörü olarak görev yapmaktayım. Sakarya Üniversitesi’nde, yönetim ve organizasyon dalında işletme mastırı yaptım. İngilizce ve Arapça dillerini biliyorum. Bunun dışında soracağınız sorular varsa memnuniyetle cevaplandıracağımı belirterek, hepinize tekrardan hoş geldiniz diyorum.” dedi.

BİZ ARTIK GÜÇLÜ BİR ODA’YIZ

Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan’ın ardından konuşan Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan “Bildiğiniz üzere 01 Nisan tarihi itibari ile komite seçimlerimizi tamamladık. Seçimde; farklı adaylar, farklı listeler ve farklı renkler vardı. Yola çıkarken kullanmış olduğumuz ‘Çorlu birlikte çok güçlü’ diye bir sloganımız vardı ve bu sloganla yola çıktık. 01 Nisan Seçimi’nden sonra da çıktığımız bu yolda, sloganımızı perçinlemek adına çok büyük aksiyonlar aldık. Bugün 11 tane yönetim kurulu üyemiz var. Odamızda mevcut bulunan toplam 16 meslek grubunun 11’i, bu meclis çatısı altında 1’er kişi ile temsil ediliyor. Seçime sadece bizim grubumuz dâhilinde girmiş kişiler değil, seçime giren tüm renkler aramızda temsil edilmektedir. Seçmen gruplarımız, kendilerini en iyi temsil edecek kişileri seçtiler ve aramıza gönderdiler. Biz de mesajı aldık ve Oda üyelerimizin tamamını kapsayacak bir meclis divanı oluşturduk. Bu da güzel bir sonuç getirdi bize. Çorlu yakın tarihinin en büyük oy farkıyla göreve gelmiş yönetim kurulu ve meclisi olduk. Burada önemli olan Çorlu çıkarıdır. Biz 01 Nisan’dan itibaren kesinlikle bir ekip ayrımı veya farkı gözetmedik. Buraya gelen siyasilerimizden de aynısı istiyoruz. Seçimler bittikten sonra önemli olan Çorlu’nun çıkarları, önemli olan Çorlu adına ortak bir çalışma ve birliktelik ortaya koyabilmektir. Biz bunu, seçim sürecinden sonra ortaya koyabildiğimize inanıyoruz. Kaldı ki seçimin büyük farkla kazanılması sonucunda da bu farkın hem Oda üyelerimize hem de meclis üyelerimize vermiş olduğu güç; tüm kurumlara, tüm bölgeye, tüm ilgililere tek bir mesajı verdi. Biz artık güçlü bir Oda’yız, biz artık güçlü bir meclisiz, beraberiz, Çorlu’nun çıkarları için çalışmaya başladık ve çalışmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

NEFES KREDİSİ’NİN LİMİTİ ARTTI

Düzenlenen toplantının bir tanışma toplantısı olduğunun farkında olduğunu, ancak basın mensuplarını bir arada bulmuşken bir müjdeyi de kamuoyuna duyurmak adına paylaşmak istediğini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan “Oda’mızın üye bilgi listeleri çok güncel olmadığı için arada kaçırdığımız üyelerimiz oluyor. Bu konuyla ilgili yol almaya başladık ve üye bilgilerinin yeniden oluşturulması adına hızlı bir güncelleme yapıyoruz. Ancak bugün için, sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Nefes Kredisi isminde bir kredisi var. Bu daha önce başlamış bir kredi ancak daha önceki dönemlerde bizim Oda’mız yeterli bir kaynak ayırmadığı için bu kredi hem toplam limit olarak hem de kişi başı kredi limiti olarak yetersiz kalıyordu. Biz ilk yönetim kurulu toplantımızda aldığımız kararla, bu kaynakları artırdık. Bugün üyelerimiz; 0,99 faiz oranı ile -ki bu çok rekabetçi bir orandır ve piyasada olmayan bir orandır-, ilk 6 ayı sadece ana faizi ödemek kaydı ile, 18 aylık bir kredi alabiliyorlar. Daha önce kullanılabilen kişi başı kredi kullanım limiti 50 bin TL idi. Biz bunu artık 100 bin TL’ye çıkarttık. Üyelerimiz; Ziraat Bankası, Denizbank, Halk Bankası ve VakıfBank şubelerinden bu hizmeti alabilecekler. Ziraat ve Vakıf Katılım bankaları da bu hizmeti karşılayabilecekleri bankalar arasında yer almaktadır. Burada güzel bir kaynak, güzel bir fırsat var. Ekonomik olarak üyelerimizi rahatlatacağımıza söz vermiştik. Bugün daha çok yeniyiz. Ama ilk aksiyonumuzu bu noktada aldık. Üyelerimizin masraflarını düşürmek ve bu süreçte tüm ticari hayata yardımcı olmak adına, elimizden gelen gayreti yüzde 100 olarak gösteriyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte daha da rekabetçi, daha da cazip, daha da bol kaynaklarla üyelerimize ulaşma imkânı bulacağız.” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan ve Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladılar. Düzenlenen toplantı, çektirilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Editör : Tuğberk Erdem
1621 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu