Uluslararası 9’uncu Çocuk Festivali Sona Erdi
reklam
06 Mayıs 2018

Uluslararası 9’uncu Çocuk Festivali Sona Erdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen ve 21 Nisan 2018 Cumartesi günü yapılan etkinliklerle start alan Uluslararası 9’uncu Çocuk Festivali, festivalin son günü sergilenen gösterilerle sona erdi.

Çorlu Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncu kez düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali, konuk ekiplerin yanı sıra Çorlu'da eğitim veren okul öğrencilerinin gösterileriyle sona erdi.

FESTİVAL ÖNCESİNDE, BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Çorlu Belediyesi 9’uncu Uluslararası Çocuk Festivali’nin resmi açılışı öncesinde, Çorlu Belediyesi Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya; Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Erdoğan Demirci, Ahmet Sarıkurt ve Kemaleddin Avcı, konuk ekip temsilcileri ve basın mensuplarının yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Romanya ve Sırbistan’ın yanı sıra ülkemizden Hakkâri ve Van halk oyunları ekipleri katıldı. Meclis Salonu’ndaki konuklara hitaben bir konuşma yapan ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na katılan ülkelerden gelen çocukların birer barış elçisi olduklarını ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “Evlatlarını bizlere güvenerek gönderen ve emanet eden anne babalara ve onlara Çorlu’da ev sahipliği yapan ailelerimize çok ama çok teşekkür ediyorum. Çorlu halkıma gösterdiği ilgi, yakınlık ve sevgilerinden dolayı da şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Konuk ekiplerin tanıtımının yapıldığı basın toplantısının ardından konuk halk oyunları ekipleri Çorlu Belediyesi önünde halk oyunları gösterilerini sergilediler. Vatandaşların beğeniyle izlediği gösteriler daha sonra Orion Alışveriş Merkezi ve Trend Arena Alışveriş Merkezi’nde devam etti. Öte yandan Çorlu Belediyesi 9’uncu Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında Tarihi Belediye Binası’nda Çorlu Belediyesi kursiyerlerinin hazırladığı resim ve el sanatları sergisi açıldı. Çorlu Belediyesi’ne ait olan tenis kompleksinde tenis turnuvası düzenlenirken, Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda da yüzme yarışları gerçekleştirildi.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNE, BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Festival programının 2’nci gün etkinlikleri kapsamında, kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Saat 14.00’te, Cumhuriyet Meydanı Çorlu Belediye Hizmet Binası önünden başlayan festival yürüyüşüne; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Yıldıray Arıcı, Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Erdoğan Demirci, Ahmet Sarıkurt ve Kemaleddin Avcı, Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vildan Perçinoğlu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, yerli ve yabancı konuk ekipler, çok sayıda okul öğrencisi, basın mensupları ve binlerce vatandaş katıldı. Cumhuriyet Parkı’nda sona eren yürüyüşün tamamlanmasıyla birlikte 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı’mız okundu.

BU ÇOCUKLAR, BİRER BARIŞ ELÇİSİDİR

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “Bu yıl, Uluslararası Çocuk Festivali’mizin 9’uncu yılında sizlerle birlikteyiz. ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.’ diyen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizi çocuklarımıza emanet etmiştir. Bugünün küçükleri, yarınların büyükleri olacaktır. Bugün burada birbirleriyle kucaklaşan çocuklar, birer barış elçisidir. Ne mutlu bizlere ki yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk var. Onun ışığında yürüyerek, çağdaş yarınları hep birlikte inşa edeceğiz. Büyük dostlukların ve arkadaşlıkların kurulduğu festivalimize bu yıl Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Romanya ve Sırbistan ile ülkemizden Hakkâri ve Van halk oyunları ekiplerinin yanı sıra, Çorlu’daki okullarımızdan öğrenciler de katıldı. Bizlere güvenerek çocuklarını emanet eden anne ve babalara, onlara Çorlu’da ev sahipliği yapan ailelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Siz değerli halkımıza ve bu festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

Başkan Baysan konuşmasının ardından festivalde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül törenlerinin ardından Uluslararası 9’uncu Çocuk Festivali’ne katılan ekiplerin gösterilerini sahneledi. Çorlu Belediyesi Tenis Kompleksi’nde düzenlenen tenis turnuvaları ve Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen yüzme yarışmalarında dereceye giren çocuklara ödüllerini, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan takdim etti. Cumhuriyet Parkı Şenlik Alanı’ndaki etkinlikler, saat 17.00'de gerçekleştirilen ‘Zumba’ etkinliği ile devam etti. Ayrıca saat 17.00’de Orion Alışveriş Merkezi'nde, 5’inci Kolordu Bölge Bandosu bir konser verdi.

SERGİLENEN GÖSTERİLER, BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Çorlu Belediyesi 9’uncu Uluslararası Çocuk Festivali’nin son gününde konuk ekiplerin yanı sıra Çorlu’da eğitim veren okulların öğrencileri de sahne aldı ve sergilenen halk oyunları gösterileri büyük beğeniyle izlendi. Festival kapsamında etkinlik alanında kurulan oyun gruplarında çocuklar doyasıya eğlenirken, oyun alanlarında düzenlenen yarışmalarda çocuklar kıyasıya yarıştı. Organizasyon kapsamında çocuklara yüz boyama etkinliği de gerçekleştirilirken, kurulan stantlarda el emeği ürünler satışa sunuldu. Başkan Baysan, stantları tek tek ziyaret etti. Öte yandan çocuklar güneşli bir günde Cumhuriyet parkında aileleri ile birlikte vakit geçirirken, uçurtma uçurmanın keyfini de yaşadılar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen ve 21 Nisan 2018 Cumartesi günü düzenlenen etkinliklerle başlayan Uluslararası 9’uncu Çocuk Festivali, etkinliğin son günü gerçekleştirilen gösterilerle sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1490 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu