Başkan Oruk: "Erken Seçim Değil, Darbe Kararı Alındı!"
reklam
06 Mayıs 2018
Başkan Oruk:

Başkan Oruk: "Erken Seçim Değil, Darbe Kararı Alındı!"

Vatan Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı, alınan erken seçim kararı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Alınan kararı oldukça sert bir dille eleştiren Tekirdağ İl Başkanı Hasan Oruk “Bu bir erken seçim kararı değildir, bir darbe kararıdır!” dedi.

Vatan Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı, yaklaşmakta olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Gerçekleştirilen toplantıda konuşan ve partisinin seçime hazır olduğunu vurgulayan Vatan Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Oruk “Bilindiği üzere Tayyip Erdoğan-Devlet Bahçeli ikilisi, 18 Nisan 2018 tarihinde yaptıkları açıklamada, bu yıl ‘24 Haziran’da erken seçim kararı’ aldıklarını açıkladılar. Ve ardından Yüksek Seçim Kurulu Başkanı yaptığı açıklamayla ‘24 Haziran’da yapılacak seçimlere hazırız. Seçim takvimini TBMM kararından sonra açıklayacağız.” diyor. Henüz ‘Uyum Yasaları’ çıkmamış. 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı Adayı gösterme koşulları henüz belli değil. Hukuki düzenlemeler yapılmamış. Dahası Anayasa’nın 67’nci Maddesi’nin son Fıkrası’nda ‘Seçim kanunlarında yapılacak değişiklikler, yürürlülüğe girdiği tarihten itibaren 1 yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz.’ hükmü var. Ama seçim kararı alıyorlar. Bu bir erken seçim kararı değildir, bir darbe kararıdır. Bu bir darbe girişimidir. Çünkü Tayyip Erdoğan’ın ve Devlet Bahçeli’nin erken seçim kararı alma ve erken seçimin tarihini belirleme yetkileri yoktur. Bu yetki, Anayasa’nın 77’nci Maddesi gereğince TBMM’ye verilmiştir. Erdoğan-Bahçeli ikilisi ‘erken seçim kararı aldıklarını’ söyleyerek, TBMM’nin yetkisini gasp etmeye kalkmışlardır. Hukuki açıdan bakıldığında bu uygulamanın, 15-16 Temmuz Darbe Girişimi ile bir farkı bulunmuyor. Sonuç olarak her iki girişim de TBMM’nin yetkilerine el koyma girişimidir.” dedi.

MEVCUT SİYASAL SİSTEM MAFYALAŞTIRILDI

Yaptığı açıklamaya devam eden İl Başkanı Hasan Oruk “Anayasa’da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 17’nci Maddesi ile Anayasa’ya eklenen Geçici Madde 21/A’ya göre ‘Bu kanunun yayım tarihinden itibaren en geç 6 ay içinde TBMM, bu kanunla yapılan değişikliklerin gerektirdiği kanuni düzenlemeleri yapar.’ denilmektedir. Bu kanunun kabulüne ilişkin halk oylamasının sonuçları, 28 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmış ve yürürlüğe girmiştir. Başka bir deyişle 2017 Ekim ayı sonuna kadar bu yasal düzenlemelerin yapılmış olması gerekirdi. Kamuoyunda ‘Uyum Yasaları’ diye bilinen bu düzenleme, -bırakınız 6 ayı- aradan 1 yıl geçmesine rağmen halen yapılmamıştır. Yasal düzenlemeler yapılmamışken Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin aldığı baskın seçim kararı sonrasında toplanan TBMM, 20 Nisan tarihinde yangından mal kaçırır gibi jet hızı ile seçim kararı alarak iradesini Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli ikilisine teslim etmiştir. Erken seçim kararı ile partilerde ön seçim yapabilme olanağı ortadan kaldırılarak, parti içi demokrasi yok edilmiştir. Mevcut siyasal sistem, mafyalaştırılmıştır. Hukuk çiğnenerek, 24 Haziran Seçimleri’ne gidilmiştir. Vatandaşların haklarının gasp edildiği bir sürece gidiyoruz. Hükümet korku ve telaş içinde Türkiye’yi çözümsüzlüğe götürüyor.” diye konuştu.

‘ERDOĞAN-BAHÇELİ’ İLİŞKİSİNE MAHKÛM DEĞİLİZ

Cumhurbaşkanı Adaylığı için getirilen ‘100 bin imza’ şartının ilçe seçim kurullarında yığılmalara yol açacağına dikkat çeken Oruk “Bu sorunun çözümü ‘E-Devlet’ şifresindedir. E-Devlet şifresi ile her yurttaş istediği adayı, zahmet çekmeden Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterebilmelidir. Bu durum vatandaşa çileye, zulme dönüştürülmemelidir. Vatan Partisi, Cumhurbaşkanı Adayı’nı ilk açıklayan partidir. Bilindiği üzere 27 Ocak 2018 tarihinde Ankara’da yaptığımız olağanüstü kurultay ile Cumhurbaşkanı Adayı’mızı açıkladık. Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için, 55 bin imza topladık. Kısa sürede imza sayımız 100 binleri aşacaktır. Milletvekilliği Adaylığı ile ilgili de başvuruları almaya başladık. 600 Milletvekili Adayı’nın hepsini çıkaracağız. Kadın, genç, emekçi, sanayici, sanatçı toplumun her kesimini kucaklayan Milletvekili Adayları’mızı çıkaracağız. Biz; erken seçime, baskın seçime karşı değiliz! Biz, sürecin işletilmesinde yaşanan hukuksuzluklara karşıyız. Türkiye, her durumda onların dayattığı çözümsüzlükten çıkış yolu bulacak birikime sahiptir. Türkiye, ‘Erdoğan-Bahçeli’ ilişkisine mahkûm değildir. Türkiye, ABD’nin dayattığı ‘bölücü ve Fetöcü güçlerle birlikte iktidar’ projesine de mahkûm değildir. Vatan Partisi, bu zorlu koşullardan, vatan bütünlüğü ve üretim ekonomisi ile çıkmayı başaracaktır. Komşularla işbirliğini, aydınlanmayı, laikliği ve Avrasya ülkeleriyle dayanışmayı hayata geçirecektir. Milletimize güveniyoruz, partimize güveniyoruz. Milletimizin egemenliğini TBMM eliyle kullandığı demokratik süreçleri hayata geçirmek için görevimizin başındayız.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1601 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu