Başkan Eşkinat, İddialara Belgelerle Cevap Verdi
reklam
06 Mayıs 2018
Başkan Eşkinat, İddialara Belgelerle Cevap Verdi

Başkan Eşkinat, İddialara Belgelerle Cevap Verdi

AK Parti ile MHP teşkilatlarının Süleymanpaşa Belediyesi’ne yönelik iddialarını cevaplamak üzere basın toplantısı düzenleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, öne sürülen iddiaların asılsız olduğunu belgeleriyle açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu’nun da hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Bu toplantıyı düzenlememizdeki neden şudur; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin düzenlemiş olduğu basın toplantısında, bazı bilgilere sahip olmadıkları ya da bilgileri sizlere çarpıtarak aktardıklarını gördük. Bu bilgileri doğrultmak ve sizlerin de kamuoyuna bilgi aktarımını doğru bilgilerle yapmanız amacıyla, bu toplantıyı düzenledik.” dedi.

SOLUĞU, SAVCILIKTA ALMIŞLARDI

Konuşmasına, siyasi partilerin basın mensuplarına yaptıkları açıklamalardaki iddiaları izleterek ve ileri sürülen iddiaların hepsine tek tek belgelenmiş gerçek bilgilerle yanıt vererek devam eden Başkan Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi hakkında basına verilen ve yanıltıcı özellik taşıyan tüm demeçler hakkında açıklamalarda bulundu. Eşkinat “Eğer bu iddialar gerçek olsaydı, çoktan savcılıkta soluğu alırlardı. Süleymanpaşa Belediyesi hem İçişleri Bakanlığı tarafından hem de kendi meclisi tarafından sürekli denetlenen, şeffaf bir kurumdur. Gerçeği yansıtmayan bu iddialar, o yüzden burada yüz tutmaz.” diye konuştu. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nda yapılan ve Tekirdağ sahilini adeta bir açık hava müzesine dönüştüren heykellere yapılan saldırı ile ilgili de konuşan Eşkinat, Yaklaşık 2 saat süren basın toplantısının son bölümünde ise basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SEÇİM ÇALIŞMALARINA, DÜN GECE BAŞLADIK

Basın mensuplarının, 24 Haziran’da gerçekleştirilmesi planlanan erken seçim ile ilgili yönelttiği sorular üzerine söz alan CHP Süleymanpaşa İlçe Örgütü Başkanı İlker Yağcıoğlu ise “Biz, seçim çalışmalarına dün gece başladık. İlçe Seçim Kurulu’muz, İl Seçim Kurulu’muz ve belediye başkanlarımız bir araya gelerek, çalışma takvimimizi belirledik. Hangi hazırlıkların ne zaman yapılacağını, ne zaman tamamlanması gerektiğini ortaya koyduk. Çalışmalarımıza, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün organları ile devam edeceğiz.” dedi.

Süleymanpaşa Belediyesi Sahil Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen basın toplantısı, Süleymanpaşa Belediyesi’nin 4 yılda gerçekleştirdiği hizmetlerin yer aldığı “Başarı Dolu Gururlu 4 Yıl” adlı kitabın basın ile paylaşılması ile sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1456 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu