Ünal Baysan: "Hiç Kimseye Pabuç Bırakacak Halimiz Yok!"
reklam
06 Mayıs 2018

Ünal Baysan: "Hiç Kimseye Pabuç Bırakacak Halimiz Yok!"

Erken seçim kararının alınmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığı’nı açıkladı. Baysan’ın, 2’nci veya 3’üncü sıradan milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, milletvekili aday adaylığını açıkladı. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Tekirdağ Milletvekili olabilmek için Çorlu Belediye Başkanlığı görevinden istifa edeceğini yaptığı basın açıklamasıyla duyuran Ünal Baysan, yıllardır emektarlığını yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden milletvekili aday adayı olduğunu söyledi. CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde gerçekleştirilen basın açıklamasında, önceden belirlenen program doğrultusunda açılış etkinliğine katılacağı belirtilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve muhalif kanatta olduğu bilinen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu haricindeki tüm ilçe belediye başkanları ve ilçe örgütü başkanları hazır bulundu. CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde görev yapmış eski başkanların tam kadro katılım sağladığı basın açıklamasında, partililer de Baysan’ı yalnız bırakmadı. Hareket etmek bir yana soluk almanın bile neredeyse imkânsızlaştığı parti binası hınca hınç dolarken, ortam şartlarının yetersizliği görevlerini yapmaya çalışan basın mensuplarını oldukça zorladı. Yaptığı basın açıklamasının ardından Baysan, istifasını Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’a sundu.

YILLARDIR HAYALİNİ KURUYORDU…

Düzenlenen basın toplantısının açılış konuşmasını, CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Yıldıray Arıcı gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Arıcı “Değerli belediye başkanlarım, değerli ilçe başkanlarım, değerli partililerimiz ve çok değerli basın mensuplarımız! Düzenlemiş olduğumuz basın açıklamamıza, hepiniz hoş geldiniz. Ülkemiz, erken seçim sarmalına girdi. Bir baskın seçimle karşı karşıyayız. Geldiğimiz noktada, 2 ay sonra seçimlerimiz var. Tabi süreç bu kadar hızlı olunca Genel Merkez’imizde de milletvekili adaylıkları sürecimiz biraz daha hızlandı, biraz daha aceleye geldi. Bugün açıklanan takvime göre; Cumhurbaşkanı Adayı’nın bildirilmesi için 04-09 Mayıs, ittifakların bildirilmesi için 06 Mayıs, milletvekili adaylarının bildirilmesi içinse 21 Mayıs son başvuru tarihi olarak belirlendi. Bugün burada toplanmamızın nedeni, uzun yıllardır belediye başkanlığı görevi yapan ve geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı görevinde de bulunan Ünal Başkan’ımızın, uzun dönemlerden beri hayal ettiği milletvekilliği yolunda ilk adımı atmaktır. Başkan’ımız Çorlu’ya, belediye başkanı olarak güzel hizmetler yaptı. Bunu da milletvekilliği ile taçlandırmak istiyor. Bugüne kadar partimize ve Çorlu’ya yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Başkan’ıma teşekkür ediyorum. Bugün, görevine devam eden kamu personelinin istifasının son günü olduğu için Sayın Başkan’ımız, Çorlu Belediye Başkanlığı görevinden kendi rızası ile istifa etmiştir ve milletvekilliği aday adayı olduğunu belirtmiştir. Kendisini tekrar tebrik ediyorum ve çıktığı yolda da kendisine başarılar diliyorum. Vermiş olduğu hizmetler için de tekrar tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

HİÇ KİMSEYE PABUÇ BIRAKACAK HALİMİZ YOK!

Görevinin son gününde yaptığı konuşmada Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “Bugün 2018 ve Nisan ayının sona erdiği günlerden 26 Nisan. Bundan yıllar evvel 1985 yılında, herhalde bir Mart ayıydı ve Namık Etkin ile beraber muayenehanemden çıkarak siyasi hayatıma başladım. Bir diş hekimi olmamıza rağmen geceleyin afişlemede de vardık, köylerde sohbetlerde de vardık. Bu partinin her türlü münakaşasında veya toplumunda, arkadaşlarımızla birlikte çalışarak yer aldık. 1989 yılında, belediye başkanlığı için aday adayı oldum. Yapılan seçimde de -ki o dönemin ilçe başkanı Hasan Arıcı’ya ve diğer arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum- belediye başkanı oldum. Çalıştık, çabaladık. 1992 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeniden kurulmasıyla beraber, belki de Türkiye’de CHP’ye geçen ilk belediye başkanı olarak, Kenan Evren’in kapatmış olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin açılmasına destek vermekle de her zaman onur ve gurur duyduk. 1994 Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 4,6 alırken, dönemin en zor seçimini yaparak kazanmışızdır. O zamanki arkadaşlarıma, yeniden teşekkürlerimi sunuyorum. Ünal Baysan, hiçbir zaman şahıs olarak tek başına bir şey ifade etmez. Bütün başarı; yanındakilere, arkasındakilere, ekibine, parti üyelerine ve aynı zamanda partiye üye olmasa da oyunu CHP’ye verenlere aittir. 1999’da, şu anki Genel Başkan’ımız Sayın Deniz Baykal’ın her türlü uyarısına ve ikazlarına rağmen, CHP meclis dışı kaldı. 6 ay önce bizi köylerinde istemeyen vatandaşlarımız, söylediklerimiz doğru çıkınca ‘Neden köylere gelmiyorsunuz?’ demeye başladı. CHP, her zaman doğruyu söylemiştir. Seçim kaybetme pahasına da olsa, doğruyu söylemiştir. Maalesef doğruyu söylemesine ve yaşanan durumda hiçbir günahı olmamasına rağmen CHP, meclis dışı kalmıştır. Ondan sonra CHP, yeniden dirilmiştir. CHP, Anka Kuşu gibi küllerinden doğan bir partidir. Öyle kolay kolay yok edilmesi, bir kenara atılması imkânsızdır ve olmayacaktır. Bu partide, ilçe başkanlığı da yaptım. En onurlu görevim de ilçe başkanlığıdır. 2009 yılında, yine bir seçimle ilçe başkanı olduk. Yine 2014 yılında, çoluk çocuk çalışarak ve tarihi bir farkla yine CHP zaferini kazandık. Hiç merak etmesinler Çorlu’da, 2019’da da aynısı olacak. Öyle hiç kimseye pabuç bırakacak halimiz yok!” dedi.        

CHP’Lİ SEÇMEN, BAŞI DİK GEZMELİ

Konuşmasının bir bölümünde CHP’li seçmene de seslenen Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ünal Baysan “Hiçbir CHP’linin başı eğik gezmesin. Biz CHP’liler olarak; Çorlu’ya da sahip çıkmışızdır, demokrasiye de sahip çıkmışızdır, özgürlüğe de sahip çıkmışızdır, Çorlu’nun veya Türkiye’nin menfaatine her ne varsa ona sahip çıkmışızdır. Devamlı olarak üzerimize insan gönderebilirler, müfettişler gönderebilirler, mahkemelere gönderebilirler. Ama CHP’li belediyelerde hiçbir zaman için yüz kızartıcı bir şey bulamazlar. Ben 40 senemi siyasette geçirdim. Benim düşüncem Sol bir düşüncedir, benim düşüncem sosyal bir düşüncedir, benim düşüncem Atatürk’ün düşüncesidir. Böyle bir parti de bana bu kadar güzel bir görevi vermiş, o bakımdan benim CHP aleyhinde düşünmem söz konusu değildir. Ben, bu partide hangi görev verilirse verilsin yaparım. Çorlu’da bir sürü hizmet yaptık, bunları yok saymaları mümkün değil. Bize sadece CHP’liler oy vermiyor. Bize diğer partilerden de insanlar oy veriyor. Diyorlar ki ‘CHP belediyesi daha güvenlidir, daha şeffaftır, daha çok iş yapıcıdır.’ Bunun örneği var. Trakya’da CHP’nin aldığı belediyeler, hiçbir zaman kaybedilmemiştir. Kendi şahsi menfaatini herhangi bir oyla değiştirmeyen her sade vatandaş, CHP’li belediyelerin daima yanında olmuştur. Bunu da buradan herkese söylüyorum. ‘Belediye nasıl kazanılır?’ diye soruyorlar… Ben bilirim nasıl kazanılacağını, bana gelsinler, ben herkese öğretirim! Siyasetin nasıl olduğunu da öğretirim. O bakımdan CHP’li üyeler, CHP’ye oy veren tüm dostlarımız, başları dik gezecektir. Bu seçimde de, yerel seçimde de, bundan sonraki bütün seçimlerimizde de başımız dik olarak gezecektir. Öyle yağma yok!” diye konuştu.

KAZANAN TARAF, CHP OLACAKTIR

Konuşmasının sonunda Baysan “Bizim yaptıklarımız orada, yapmak istediklerimiz de burada. Çorlu’da, herhangi bir kişiye rant sağlamak gibi bir düşüncemiz yok! İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki dünya kadar toplanma alanlarının nerelere gittiğini hepimiz biliyoruz. Ama Çorlu’da yok. Çorlu’da bir yeşil alanın bir metrekaresinin dahi imara açıldığını hiç kimse söyleyemez. Ama yeşil alanlarda kimlerin gözü olduğunu da biliriz. Beni de çok zorlamasınlar! Belediye başkanlığımın bu son gününde, birazdan Kaymakamlığa giderek istifamı sunacağım ve yeni bir yola çıkacağım. Çıkacağım yol, yine bir kutsal yoldur. Bu yolda partim bana görev verir, sıralamada yerimi verir veya vermez. O, Genel Merkezi’mizin karar vereceği bir husustur ve saygı duyulması gereken bir konudur. Ama dediğim gibi; ben artık buraya gelmişim. Önümüzdeki seçimlerde bana görev verilse de sokaklardayım, görev verilmese de sokaklardayım. O bakımdan, hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın! Hiç merak etmeyin, kazanan taraf Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Kazanan taraf demokrasi olacaktır, özgürlük olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sağ olun, var olun.” dedi.

Baysan yaptığı konuşmanın ardından partililerin alkışları eşliğinde makam aracına son kez binerek, Çorlu Kaymakamlığı’na gitti. İstifasını sunan Baysan’ın yerine Tekirdağ Valisi gözetiminde Belediye Meclisi tarafından Belediye Meclisi’nin içinden yeni bir Belediye Başkanı seçilecek.

Editör : Tuğberk Erdem
2037 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu