Tekirdağ’da İş Arayanlar, Çorlu’da İşverenlerle Buluştu
reklam
06 Mayıs 2018
Tekirdağ’da İş Arayanlar, Çorlu’da İşverenlerle Buluştu

Tekirdağ’da İş Arayanlar, Çorlu’da İşverenlerle Buluştu

Tekirdağ’da firmalarla iş arayanları bir araya getiren “Tekirdağ İstihdam Fuarı” büyük ilgi gördü. Tekirdağ İŞKUR İl Müdürlüğü’nün düzenlediği istihdam fuarında iş arayan vatandaşlar Tekirdağ’ın önde gelen 82 firması ile buluştu.

Çorlu 15 Temmuz Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 2 gün boyunca süren Tekirdağ İstihdam Fuarı, işgücü piyasasına yönelik sunum ve panellerle kendinden söz ettirdi. Fuara katılan firma, kamu kurumları ve vatandaşlara teşekkür eden Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen “Göreve geldiğimizi ilk günden itibaren, şehrimizin iş gücünü arttıracak projelere imza atıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu son İstihdam fuarıyla, Trakya’nın en büyük istihdam buluşmasını gerçekleştirdik. Binlerce iş arayan kardeşimizi Tekirdağ’ın önde gelen firmaları ile buluşturarak, iş sahibi olmalarına vesile olduk.” dedi.

Ülke genelinde başlatılan İstihdam Seferberliği’nin 2’nci fazında, istihdama yönelik önemli katkı sağladıklarını dile getiren Esen; fuarda, işgücü piyasasını nasıl daha güçlü ve geleceğe hazır hale getirebileceklerini ortaya koyduklarını ifade etti. Esen, devletimin sağladığı istihdam teşviklerini ve iş arayanlara özgüven ve cesaret verecek, kendilerini geliştirmelerini sağlayacak sunum ve paneller düzenlediklerini söyledi. Kalkınmanın öncelikli şartlarından ilkinin vasıflı iş gücü oluşturmak ve bunu doğru yönlendirmek olduğunu dile getiren Esen “Bu fuarlarımız, bu konuda önemli bir açığı kapatıyor. Bu etkinliğimiz de istihdama önemli bir güç katarak her yıl daha da büyüyerek sürecek. Bu fuara destek veren tüm kamu kurumları, işverenlerimiz ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Trakya’nın en büyük istihdam fuarına 82 özel sektör işyeri ve 12 kamu kurumu stant açarak katıldı. Her yıl olduğu gibi bu yılda işgücü piyasasına katkı sağlayanlar ödüllendirildi. Üç dalda dağıtılan “İstihdamın En’leri Ödülleri” 2018 yılında da “En çok istihdam yaratan işyerleri”, “En çok istihdamını arttıran işyerleri” ve “En çok oransal olarak kadın istihdamı olan işyerleri” olmak üzere Tekirdağ genelinde ilk 3’e giren işyerlerine plaket verildi. Prof. Dr. Bülent Eker “Endüstri 4.0-Bilişim ve Teknoloji Çağında İstihdam” konulu sunumu ve hemen ardından BSH’ın Kampüs yöneticisi İlyas Kum’da “Çalışma Hayatında Endüstri 4.0’ın yeri” sunumunun ardından, işgücü piyasasının geleceği tartışıldı. İŞKUR ve Türkiye Sakatlar Derneği engellilere yönelik yapılan çalışmaları ve çalışma hayatında engelli olmak konuları anlatıldı. Kadın girişimciler ile girişimcilere ilham verecek söyleşi gerçekleştirildi. Tekirdağ’da İŞKUR’un girişimcilik eğitimi sonrası örnek girişimler yaratan kadın girişimcilerin fark yaratan hikâyeleri ve girişimcilik destekleri anlatıldı. İŞKUR ve SGK yetkililerinin gerçekleştirdikleri sunum ile milli istihdam seferberliği kapsamında getirilen istihdam teşvikleri işverenlere tanıtıldı.

Çorlu 15 Temmuz Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tekirdağ İstihdam Fuarı’na; Tekirdağ Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Osman Şimşek, Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen ve Kamu Kurum Müdürleri, fuarda stant açan firma temsilcileri ile vatandaşlar katılım sağladı.

Editör : Tuğberk Erdem
1616 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu