Hayata Geçirilen Bu Projeyle, Çiftçinin Yüzü Gülecek
reklam
06 Mayıs 2018
Hayata Geçirilen Bu Projeyle, Çiftçinin Yüzü Gülecek

Hayata Geçirilen Bu Projeyle, Çiftçinin Yüzü Gülecek

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi “Modern Serada Çiçekçilik” Projesi’nde araştırma, kaynak oluşturma ve eğitim aşamalarının ardından kurduğu modern serada kendi çiçeklerini üretmeye başladı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi “Modern Serada Çiçekçilik” Projesi’nde araştırma, kaynak oluşturma ve eğitim aşamalarının ardından kurduğu modern serada kendi çiçeklerini üretmeye başladı. Seranın kurulması ve serada görev alacak personellerin eğitimlerinin tamamlanmasının ardından harekete geçen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, 3 aylık çalışmanın ardından ilk çiçekleri yetiştirmeye başladı.

Süleymanpaşa ilçesi sınırlarında yaşayan çiftçiyi kalkındırmak üzere geliştirilen proje kapsamında çiftçilere örnek olmak için kurulan serada yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “İlklerin belediyesi Süleymanpaşa, modern serasında kendi çiçeğini üretecek. Çiftçimize alım garantili eğitim verecek. Çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Kullandığı çiçekleri bile temin etme konusunda dışarıya bağımlı olan bir şehiriz. Bugün yapılan bu çalışmalar ve sonrasında çiftçimize yapacağımız eğitimler ile bu bağımlılıktan kurtulacağız. Bu da Süleymanpaşa Belediyesi için önemli bir tasarruf sağlayacak. Hem Süleymanpaşa Belediyesi hem de çiftçimiz kazanacak.” dedi.

Eşkinat “Bu çalışmanın çiftçilerimiz tarafından benimsenerek yaygınlaşması için örnek model oluşturuyoruz. Bu serada Süleymanpaşa Belediyesinin ihtiyaç duyduğu süs bitkilerini üreteceğiz. Şuan için bizim bütün ihtiyacımızı karşılamayacak. Ancak belediyemiz tarafından alım garantili bu modeli örnek alacak olan başka yatırımcılara, köylerimize, özellikle köy kooperatiflerimize örnek olmak için bu projeyi hayata geçiriyoruz. Çiftçimiz üretecek biz ve çevre belediyeler satın alacağız, böylece kazanan kendi çiftçimiz kendi bölgemiz olacak. Umarım biz artık başka yerlerden çiçek almak zorunda kalmayız ve bu bölgenin çiçeklerinin tamamı bizim bölgemizdeki seralar tarafından karşılanır. Hatta Yalova şehri gibi Türkiye’nin her yerinde çiftçilerimizin ürettiği çiçekleri görebiliriz.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1809 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu