Ergene Kültür Merkezi’nin Temeli, Törenle Atıldı
reklam
09 Mayıs 2018
Ergene Kültür Merkezi’nin Temeli, Törenle Atıldı

Ergene Kültür Merkezi’nin Temeli, Törenle Atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 11 ilçede hayata geçirdiği başarılı projelerine bir yenisini daha ekledi. Gerçekleştirdiği çalışmalara aralıksız olarak devam eden Büyükşehir Belediyesi, Ergene’de yapılması planlanan kültür merkezinin temelini attı.

Ergene İlçesi Sağlık Mahallesi Edirne Caddesi üzerinde inşa edilecek olan Ergene Kültür Merkezi’nin temel atma törenine; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ünal Baysan, CHP Ergene İlçe Örgütü Başkanı Erdinç İrel, Başkan Danışmanları Şeref Çetin ve Neşat Erdoğan, daire başkanları siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YATIRIM TUTARI, 942 MİLYON LİRAYI AŞTI

Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’nın ardından törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün “Bugün burada, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Ergene Kültür Merkezi’nin temelini atmak üzere toplanmış olmanın verdiği mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştirmekte olduğumuz 4 kültür merkezi projemizden, Çerkezköy ve Kapaklı Kültür Merkezleri’nin kaba inşaatları tamamlanmak üzeredir. Ergene Kültür Merkezi’nin temelini ise birlikte atıyoruz. 15 Mayıs’ta da Saray ilçemizde, Büyükşehir Saray Kültür Merkezi’nin temelini atacağız. Bu 4 kültür merkezinin Büyükşehir Belediyemize maliyeti, 96 milyon liradır. Ayrıca kültür merkezi fonksiyonuna sahip olan, Malkara Aile Yaşam Merkezi inşaatı da devam ediyor. Yakında açılışını gerçekleştireceğiz. İçerisinde bir kültür merkezi de olacak olan Hayrabolu Sosyal ve Sportif Tesisleri’nin de inşaatı devam ediyor. Malkara’da da ‘Çok Amaçlı Salon’ ihalesi, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Bu tesisleri de dâhil ettiğimizde Büyükşehir Belediyemiz, kültürel anlamda 7 tane çok önemli tesis gerçekleştirmiş olacak. Büyükşehir Belediyemiz, kültür merkezlerinin dışında; cem evleri, yüzme havuzları, kapalı spor salonları, okullar, katlı otoparklar, otobüs terminalleri, sebze-meyve halleri, su ürünleri toptancı hali, meydan düzenlemeleri, yaya üst geçitleri, okul ve dini tesislerin bakım onarımları gibi kültürel ve topluma faydalı işleri, temel görevi olan yol, su, temizlik, park bahçelerin yanı sıra gerçekleştirmektedir. Büyükşehir Belediyemiz sosyal, kültürel, eğitimsel ve sportif yatırımlarıyla önemli işler başarmaktadır. Bugüne kadar Fen İşleri ve Etüt Proje Dairemiz tarafından gerçekleştirmiş olduğumuz ve ihalesini yapmış olup, yapımı devam etmekte olan işlerimizin toplam tutarı 942 milyon lirayı aştı.” dedi.

YAKLAŞIK 18 MİLYON LİRAYA MÂL OLACAK

Hayata geçirilecek olan Kültür Merkezi Projesi’ne ilişkin detaylı bilgiler de aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün “Bugün burada temelini atacağımız 2 bin 9 metrekarelik tesisin arsasını Ergene Belediyemiz, Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz olarak devretti. Bu konuda Belediye Başkanına, meclisine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ergene Kültür Merkezi’nin yer teslimini Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirdik. İşin yapım süresi 540 gün olup, 03 Ağustos 2019 tarihinde bitişi öngörülmektedir. Projemiz; bodrum, zemin ve 5 kattan oluşuyor. Toplam inşaat alanımız 4 bin 850 metrekare’dir. Toplam 3 bin 898 metrekare oturma alanımız mevcut ve inşaatın kapalı alanı ise 7 bin 258 metrekare olacak. Bu yatırımın Büyükşehir Belediyesi’ne maliyeti, KDV dâhil 17 milyon 714 bin 700 liradır. Hayırlı, uğurlu olsun. Tesisimiz, 2 ana bloktan oluşuyor. Bir tanesi yeraltı otopark meydan düzenlemesi olacak alan, diğer bölümde de Kültür Merkezi Bölümü olacak. Kültür Merkezi; 478 kişilik tiyatro ve konferans salonu, kokteyl alanları, sergi salonları, çok amaçlı salonları, toplantı odaları, atölyeler, çalışma ofisleri, idari ve teknik alanlardan oluşacak. İkinci blokta ise; 62 araçlık kapalı otopark, 20 araçlık açık otopark ve üzerinde meydan düzenlemesi şekillenecektir. Ben, bu projenin hazırlanmasında, yerin devrinde emeği geçen Ergene Belediye Başkanı’na, meclisine ve çalışanlarına, ayrıca Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Proje Daire Başkanlığı’nda çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir büyük teşekkür de; bizi her zaman destekleyen, yüreklendiren, yönlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum. Tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

KÜLTÜR MERKEZİNE, BAYSAN’IN İSMİ VERİLEBİLİR

Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün’ün ardından kürsüye, konuşmasını yapmak üzere Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel davet edildi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yaptığı konuşmada “Ergene, günden güne gelişiyor ve değişiyor. Verdiğimiz sözleri, bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Ergene günden güne değişiyor gelişiyor. Yapacağımız işler konusunda verdiğimiz teminatları, bugün birer birer hayata geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Ergene çok yeni, çiçeği burnunda bir ilçedir. Büyükşehir Belediyemiz; 100 km’lik içme suyu hattı ve 120 km’lik alt yapı kanal hizmeti gibi büyük yatırımları ilçemizde gerçekleştirdi. Bunlar, oldukça büyük hizmetler. Büyükşehir Belediye Başkanı’mız her zaman bizim yanımızda oldu, olmaya da devam ediyor. ‘11 İlçeye, 11 Okul’ Projesi kapsamında, Sağlık Mahallemizdeki okul hayata geçirildi. Eğitime verilen desteğin, büyük olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlar, veliler ve öğrenciler, her fırsatta projeden duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza, eğitime verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben, bu tesisin yapılması için tesis yerini bize veren Hocam Ünal Baysan’ın hakkını yiyemem. Ünal Başkan’ımın emeği büyüktür ve kendisine çok teşekkür ediyorum. Ergene Kültür Merkezi’ne, ‘Dr. Ünal Baysan’ isminin verilmesini istiyorum. Bu anlamda meclise de teklif sunacağız. Bizler de belediye olarak Yeşiltepe Mahallemizde Gündüz Bakımevi Projemiz ile birlikte Esenler, Kırkgöz, Pınarbaşı Mahallemizde Çok Amaçlı Düğün Salonu Projelerimizi sürdürüyoruz. Verdiğimiz sözleri bir bir hayata geçireceğiz. Bizler doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanındayız. Bizim başımız dik. Halkımız, bizim yaptığımız hizmetleri, gururla anlatabilirler. Başta bayanlar olmak üzere; değerli protokol üyelerine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’ma, daire başkanlarıma, projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projenin Ergene İlçemize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

HALKIN VERDİĞİ YETKİNİN İNTİKAMI ALINMAZ!

Temel atma töreninde, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir konuşma yaptı. Başkan Albayrak “4 sene önce Sayın Başkan’ımla beraber seçim çalışmalarında, bir sabah saat 4.30’da buluştuk. Vardiyaya giden işçilere kumanya dağıtmıştık. Belki o güne kadar yaşadığım en büyük soğuktu. O gün Başkan’ıma dönerek ‘Bu soğuk, insanların sıcaklığı sayesinde beni üşütmedi.’ dedim. Sağ olsunlar Ergene halkı, bana ve Sayın Başkan’a büyük bir ilgi göstererek, bizleri yerel yönetimin başına getirdi. Ben bir kez daha halkımıza teşekkür ediyorum. Çünkü yetkiyi halk verir. Halkın verdiği yetkiye de saygı duyulur. ‘12-0’ın intikamını alacağız!’ gibi bir siyasal yaklaşımla, halkın verdiği yetkinin intikamı alınmaz! Halkın verdiği yetkiye, sadece saygı duyulur. Biz, bir partiden seçildik. Ama göreve geldiğimizden bu güne ben ve 11 arkadaşım, asla ve asla siyasi bir ayrım yapmadılar. Biz, bu duygularla yola çıktık. Bu tesisi, Sayın Başkan çok arzu etti. Zaten programımızda da vardı. Tekirdağ, süratle göç alan bir yer. Eğitim hizmetleri tamamlandı, altyapı hizmetleri tamamlandı, yol hizmetleri tamamlandı. Aşevi projesi de tamamlanıyor. Biz yerel yönetim olarak iktidara gelirken ne söz verdiysek, o sözün hep arkasında olduk. Yeni kurulan belediyenin ve sisteminin oturması için bir zaman gerekiyordu. Özellikle 1,5 senelik bir zaman kaybı olmasına rağmen, geçen süreç içerisinde sistemi oturttuk ve çalışmaya başladık. Şimdi artık çok güçlü bir Büyükşehir Belediye Başkanı’yım. Sayın Başkan da çok güçlü bir Ergene Belediye Başkanı. Bu sözleri sistem olarak ve hizmet olarak söylüyoruz.” diye konuştu.

YEREL YÖNETİMLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN!

Konuşmasına devam eden Albayrak “24 Haziran’da seçimler var. Bu seçimlerin, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye, her şeyin en güzeline layık… Biz Trakyalılar olarak, burada bulunan bütün Ergeneliler olarak, birlik beraberlik içerisinde ülkenin kalkınması için dış politikada da yanındayız. Hükümetimizin her türlü milli meselelerde parti ayrımı gözetmeden tamamen, sonuna kadar yanındayız. Bu nedenle, yerel yönetimler üzerinden hiç kimse siyaset yapmasın. Siyaset yapan arkadaşlarımız, milletvekili adaylarımız çıksınlar her şeyi söylesinler. Ama malzeme yerel yönetim olmasın. Bizim yaptıklarımızla onlar, onların yaptıkları ile biz gurur duyacağız. Siyaset budur. Konuşmama son vermeden önce bir şey daha söylemek istiyorum.  Ünal Başkan’ım ile 4 yıl beraber çalıştım. Gerçekten çok güzel bir çalışma oldu. Kendisinin Çorlu ve Ergene aşkını yakından bilen birisiyim. Allah kısmet ederse 24 Haziran 2018’de kendisini, milletvekili olarak Ankara’ya göndermek en büyük isteğimizdir. Yolun açık olsun Sayın Başkan’ım… Bu duygularla temelini attığımız Ergene Kültür Merkezi’nin; Ergeneliler’e, çocuklarımıza ve bütün Ergene halkına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

BİR YANDAN KURULUYOR, BİR YANDAN KURUMSALLAŞIYOR

Temel atma töreninin son konuşmasını, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak gerçekleştirdi. Kaymakam Kızıltoprak “Ergene, yeni bir ilçe… Bir taraftan kurmaya, bir taraftan da kurumsallaşmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da hizmetler yapılıyor. Bu noktada, açıkçası zor bir ilçe… Bizler bu konuda el birliği ile çalışıyoruz. Bu konuda şunu ifade edeyim; Ergene’mizin her şeye ihtiyacı var. Bizim SGK kayıtlarında aldığımız bilgi, 80 bin çalışanıyla dinamik bir ilçe olduğumuzun ifadesidir. Burada yaşayan vatandaşlarımızın kültürel faaliyetleri alabilecekleri, gençlerimizin sosyal ve sportif aktivitelerde bulunabilecekleri alanlara ihtiyacımız var. Bu noktada Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Kültür Merkezi yapma fikrini kutluyorum. Bu projede emeği olan herkesi kutluyorum. Ergene Kültür Merkezi’mizin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sembolik kurdele kesim töreni gerçekleştirilirken, Ergene Kültür Merkezi temel harcı için protokol üyeleri tarafından butona basılması ile tören programı sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1924 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu