Yaratıcı Çocuklar; Önce Kodladılar, Sonra Ürettiler
reklam
05 Ağustos 2018
Yaratıcı Çocuklar; Önce Kodladılar, Sonra Ürettiler

Yaratıcı Çocuklar; Önce Kodladılar, Sonra Ürettiler

Çocuklara yeni nesil üretim araçlarıyla üretim kültürünü öğreten Maker Çocuk Atölyeleri, Temmuz ayında Orion’da düzenlendi. Kodlama yaparak kendi oyunlarını tasarlamayı ve üretmeyi öğrenen çocuklar, geleceğin dünyasına bugünden adım attılar.

Endüstri 4.0’ın artık daha çok konuşulduğu günümüzde Orion AVM de çocuk etkinliklerine bambaşka bir boyut kazandırdı. Çocuklar için teknoloji, bilgi ve inovasyonun buluştuğu yeni nesil bir atölye etkinliği düzenleyen Orion, geleceğe bugünden hazırlanmak ve teknolojik üretimle tanışmak isteyen çocukları, Maker Çocuk Etkinlikleri’nde buluşturdu.

Çocukların bilim ve keşif duygularını canlandıran, hayallerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkaran atölye çalışmaları, Temmuz ayı boyunca her hafta sonu Orion’da düzenlendi. Cumartesi ve pazar günleri 13.00-18.00 saatleri arasında yapılan atölyeler, birer saatlik seanslar halinde gerçekleştirildi. 05-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik düzenlenen atölyelerde çocuklar, seanslara kayıt yaptırarak katılabildiler. 20 çocuk kapasiteli seanslara katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte, şu uygulamalar yapıldı:

-Artırılmış gerçeklik (AR) ile yanardağ uygulaması.

-Lego robotların programlanması ve sürülmesi.

-Meyvelerle piyano çalma.

-Oyun tasarlama atölyesi .

-Temel elektronik ile motorların kontrolü.

Çocukların eğlenirken öğrendiği, geleceğe hazırlandığı Maker dünyası, çocuklara yeni nesil üretim araçlarıyla üretim kültürünü öğretiyor. Maker Çocuk etkinliğine katılan çocuklar hayallerini gerçeğe dönüştürürken; düşünüp, tasarlayıp, yapmayı öğrendiler. Atölye eğitimleri, alanında uzman profesyonel eğitimciler tarafından verildi.
Editör : Tuğberk Erdem
1697 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu