Öz İplik-İş’ten, Faiz İndirimi ve Kreş Talebi Geldi
reklam
02 Eylül 2018
Öz İplik-İş’ten, Faiz İndirimi ve Kreş Talebi Geldi

Öz İplik-İş’ten, Faiz İndirimi ve Kreş Talebi Geldi

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük İcraat Programı’nda uzun yıllardır gündemde olan, çözüm ve iyileştirme bekleyen sorunların yer almasının önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük İcraat Programı’nı, “Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı” özelinde incelediklerini belirten Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, ilgili kısımda sosyal devlet anlayışının hâkim olduğunu, bu yaklaşım tarzının da işçi ve emekçilerin geleceğe olan güven duygusunu artırabileceğini söyledi. Programa ek olarak çalışan kadınlarla ilgili 2 ayı öneriyi de gündeme taşıyan Genel Başkan İnanç “Çalışan kadınların ev kredisi kullanımında faiz oranlarının yarıya düşürülmesini ve çalışan kadınların yoğun olduğu il ve ilçelerde belediyelerin yeni kreşler açmasını talep ediyoruz.” dedi.

Genel Başkan İnanç’ın imzasını taşıyan yazılı basın açıklamasında “Alım gücü belli olan işçilerin sesi olarak, işçilerin ev sahibi olma noktasında ‘Ümit var!’ olduğunu söyleyemeyiz. Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak işçilerin yaşam düzeylerini ev sahibi olmalarını sağlayarak konforlu hale getirmek, hem de kadın istihdamını teşvik etmek adına çalışan kadınların ev kredisi kullanımında mevcut faiz oranlarının yarıya düşürülmesini istiyoruz. Böylelikle çalışan kadınlara hem pozitif ayrımcılık sağlanırken, hem de mülk sahibi olma noktasında işçiler desteklenmiş olacak. Bir taraftan da düşük faize geçişin ilk adımları atılmış olacak ve ekonomiyi hareketlendirecek bir hamle yapılmış olacak. Diğer yandan kadın istihdamını artırmak ve çalışan kadınların istihdamını desteklemek adına programda çalışan kadınların iş ve aile yaşamalarının uyumlaştırılması noktasında ‘İş’te Anne Projesi’ geliştirildiğini de görmekteyiz.

Sendikamız Öz İplik-İş, çalışma hayatı ve toplumsal konularda öneri, politika ve proje üreten bir yaklaşıma sahiptir. Sendikamızın çalışma hayatının temel sorunlarına ve özellikle kadınlar, gençler, engelliler ve dezavantajlı grupların sorunlarına yönelik ciddi ve uzun vadeli bir yaklaşımı vardır.

2006 yılından bu yana kayıt dışılığa azaltılmasına ve istihdamı arttırmaya yönelik, engelli çalışanlara ve çalışan kadınların çalışma hayatında karşılaştığı sorunlara ilişkin yürüttüğümüz çeşitli projeler takibinde görmekteyiz ki,  hükümet tarafından atılan onca güzel adımlara rağmen  ‘kreş’ sorunu maalesef tam anlamıyla çözülebilmiş değil.

100 Günlük İcraat Programı’nda yer alan ve ‘Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı’ özelinde bulunan maddelere ek olarak çalışan kadınların yoğun olduğu il ve ilçelerde belediyeler yeni kreşler açmalı ve bu vesileyle kadınların çalışma hayatındaki etkinliğinin artmasını istiyoruz.  Ayrıca kreşlerin açılması çocuklarımızın eğitim hayatı içinde çok önemli. Böylelikle geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızı yarına daha iyi hazırlamış oluruz.” ifadelerine yer verildi.
Editör : Tuğberk Erdem
1708 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu