4’üncü Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu Başladı
reklam
05 Eylül 2018
4’üncü Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu Başladı

4’üncü Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu Başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 4’üncü Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, düzenlenen törenle başladı. Sempozyumun açılış töreninde, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da hazır bulundu.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 4’üncü Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, düzenlenen törenle başladı. Türkiye, Macaristan, İtalya, Ukrayna, İran, Bulgaristan, İspanya ve Rusya’dan toplam 10 sanatçının katıldığı sempozyumun açılışında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a etkinlik hakkında bilgi veren Sempozyum Küratörü Nermin Sözen, aynı zamanda sempozyuma katılan sanatçıları da tek tek tanıttı. Sempozyumun açılışı, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın temsili olarak ilk çekici vurması ile gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Bu yıl 4’üncüsünü düzenlediğimiz ve teması ‘Tarih Boyunca Üzüm ve İnsan’ olan Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, yine 9 ülkeden 10 sanatçımızın değerli katkıları ile başladı. Her geçen yıl üzerine koyarak ilerleyen ve kentimizi Bisanthe markası ile dünyada başarı ile temsil eden sempozyumumuz, bu yıl da yine geçmiş yılların üzerine yenilikler getirdi. Bu yıl Taş Heykel Sempozyumu’nun yanı sıra Genç Bisanthe Umut Vaat Eden Heykeltıraş Heykel Yarışması’nın ilkini düzenledik. Sonuçları sempozyumun kapanış töreninde açıklayacak ve eser sahiplerine ödüllerini takdim edeceğiz. Küratörümüz Nermin Sözen başta olmak üzere, bu yıl misafirimiz olan tüm sanatçılarımıza, bugün açılışımızda bizimle birlikte olan Milletvekilimiz İlhami Özcan Aygun’a ve emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, sempozyumun kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Sempozyumla ilgili değerlendirmede bulunan ve Süleymanpaşa’nın Trakya ve Türkiye’de örnek bir kent olmayı kısa sürede başardığını ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da, kentin görünüm olarak bir Avrupa kenti olmaya başladığını ve bundan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

4’ncü Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, Eylül ayı boyunca Süleymanpaşa Marina’da devam edecek ve 30 Eylül 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek kapanış töreni ile son bulacak.

Editör : Tuğberk Erdem
1476 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu